27 / 04 / 2024

diyarbakır konut fiyatları

diyarbakır konut fiyatları

Diyarbakır'da uygulanan fahiş kira zamları kentteki kira zamları işyeri ve konut zamları kiracıları mağdur ediyor. 

Diyarbakır’da ev fiyatları yüzde 300 zamlandı!

Diyarbakır’da Kurban Bayramı öncesi bin 500 ile bin 600 TL arasında kiralanan daireler, tayin ve üniversite öğrencilerinin geleceği süreçle beraber fırsatçılarça yüzde 300’e kadar zam yapıldı.

Konut fiyatlarını artıran mülk sahiplerine dava açılabilir!

Kamu bankalarının kredi destek paketini açıklamadan önce Diyarbakır'da 200 bin TL değerinde olan bir konutun fiyatının 300 bin TL'ye ulaştı. Avukat Enes Akdemir, fırsatçılara ilişkin, şahit ifadesi ve delille dava açılabileceğini kaydetti.

Diyarbakır'da konutta talep patlaması var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır'da kaymakam ve kamu kurumlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Kurum, Sur ilçesindeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Cumali Atilla, Diyarbakır'daki yatırımlara hız kattı!

Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır'da 20 yıldır hayata geçirilemeyen projeleri tek tek hayata geçirmeye başladı

Diyarbakır'da inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi.

Diyarbakır'da konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Çözüm sürecinin etkisiyle Diyarbakır'da yüzde 40 olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da arsa ve konut fiyatları yükseldi...

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Gayrimenkul sektöründe balon söndü! Konut fiyatları gerçek  değerine iniyor!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ev almak isteyenleri uzun bir dönem zorladı. Son 6 aydır düşüşe geçen konut fiyatları gerçek değerlerine inmeye başladı. 

Konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya! Birleşik Krallık'ta konut fiyatları yüzde 1,8 düştü!

Nationwide Building Society'nin merakla beklenen son raporu, konut fiyatlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8'lik bir düşüşe işaret ederken, Birleşik Krallık konut piyasası önemli rüzgarlarla karşı karşıya kaldı.

Hollanda’da son 6 aydır konut fiyatları yükselmeye devam ediyor! Ortalama konut fiyatları 421 bin euroyu aştı!

Hollanda’da son altı ayda konut fiyatları peş peşe yükselmeye devam ediyor. Kasımda ortalama konut fiyatı 421 bin euroyu aştı.

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

Depremin ardından konut fiyatları uçmuştu! O kentte rüzgar tersine döndü!

6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde konut fiyatları arttı. Bu noktada Konya'da artan konut fiyatları, sene sonuna doğru yılında gerilemeye başladı. Bu durum, konut yatırımının geri dönüş süresini de uzattı.

İnşaat maliyetlerinin artışı ev fiyatlarını nasıl etkiliyor? Konut fiyatları düşer mi?

Türkiye'de son iki yıldır konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yeni ev almak isteyenler fiyatlarda düşüş beklerken inşaat maliyetleri yıllık yüzde 62,25 arttı. Peki, konut fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK'nın konut kredileri kararını değerlendirdi! Konut fiyatlarındaki artış frenlenecek

İlk konutunu alacaklara yönelik yapılan kredi düxzenlemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul sektörü temsilcileri bu kararla birlikte konut fiyatlarındaki artışın frenlenebileceğini söyledi. 

TOKİ Diyarbakır projesinde son dakika! Bu ilçeye 142 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır projesi 25 Eylül tarihinde ihaleye çıkacak. Merakla beklenen projede 142 konut yer alacak.

Çin'de konut krizi: Konut fiyatlarındaki durgunluk sürüyor!

Çin'de gayrimenkul sektöründe süregelen borç problemleri ve yatırımlardakİ düşüşle birlikte konut fiyatlarındaki durgunluk devam ediyor.

Konut fiyatlarında zirve görüldü mü? Ev alacaklar hemen bakın! Fiyatlar düşecek mi? 

Ekonomist Alaattin Aktaş, konut fiyatlarında zirvenin görülmüş olabileceğine dikkat çekerken, konut fiyatlarında düşüşün güçlü bir olasılık olmadığını dile getirdi. 

diyarbakır konut fiyatları Haberi

diyarbakır konut fiyatları

Diyarbakır'da fahiş ücretlere ulaşan işyeri ve Konut kiralarındaki artış, kiracıları oldukça zorluyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; göç tayin, üniversitelerin açılması gibi sebeplerle kentte yükselen konut talebi üzerine kiralarda bölgesel bazda büyük artış yaşanıyor. Yasal oranın çok üzerinde kira artışı uygulaması, tüketiciyi zorluyor.

"Kentte kiralar asgari ücretin üstüne çıkmıştır"

Diyarbakır Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkan Mustafa Koç, inşaat yapımında kullanılan malzeme fiyatındaki yükselen konut fiyatlarında da artışa neden olduğunu söyledi. Koç, yeni İmar çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılarak sıkışmış imar planı dışına çıkılması gerektiğini dile getirerek, konut fiyatlarındaki yükselişten kiralık daire fiyatlarının da çok ciddi etkilendiğini belirtti.

"Konutu 1 milyon liradan fazla alan yatırımcı bunu 4 bin 500 liranın altında kiraya vermemekte." açıklamasını yapan Koç, konut fiyatlarında azalma...