27 / 07 / 2024

Diyarbakır miras davası

Diyarbakır miras davası

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

Diyarbakır surlarının etrafındaki kaçak yapılar yıkılıyor! 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tarihi surlara yapışık kaçak yapıların yıkımı için kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Diyarbakır Millet Bahçesi inşaatı nedeniyle sur duvarı çöktü!

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Diyarbakır’ın tarihi surları, millet bahçesi inşaatı sebebiyle çöktü.

Satılan gayrimenkul için miras davası açılır mı?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu 'Satılan gayrimenkul için miras davası açılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

Diyarbakır'da 66 yıllık miras mücadelesi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Diyarbakır Sur'da 1277 yapı yıkıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya, ''148 hektarlık Suriçi’nin 10 hektarının tamamen yıkıldığını gördük. Ağustos ayında çekilen bir fotoğrafta toplamda yıkılan yapı sayısının 1277 olduğunu tespit ettik''dedi.

Nevin Soyukaya: Diyarbakır'da yıkımlar durmalı!

Hükümet Sur’un ‘aslına uygun’ olarak ‘yeniden yapılacağını’ söylüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanı Nevin Soyukaya’ya göre amaç kenti değiştirmek.

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ndeki 7 değirmen restore edilecek!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilen Hevsel Bahçeleri'nde bulunan yedi tarihi su değirmeninin restore edilmesi için proje hazırladı.

Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli bugün!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı, Alan Yönetimi Başkanlığı, UNESCO ve Mimarlar Odası, Suriçi’ne ilişkin 18 Haziran’da “Diyarbakır Suriçi Koruma Paneli” düzenleyecek.

Diyarbakır miras davası Haberi

Diyarbakır miras davası

Osmanlı Padişahı Sultan 2'nci Abdulhamid'in tahtta olduğu 1880 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hayatta olan Şemdin Bin Mamo, oğulları Ömer ve Abdurrahman'a binlerce dönümlük toprağı miras olarak bırakıp, kızı Hanı'yı ise mirasından mahrum bırakmıştı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hanı'nın torunu Fadile Yazar'ın, mirasta hak sahibi olma ve varisi olduğunu ispatlamak için 1952 yılında başlattığı miras mücadelesini bugün torunu Deniz Açıkgöz devam ettiriyor. 

48 yaşındaki Açıkgöz, 'Bu dava ben doğmadan önce başlamıştı. Büyükannem Fadile Yazar'ın mahkemeye gittiği günleri hatırlıyorum. Çok büyük mücadele verdi. Onun mücadelesini bugün biz sürdürüyoruz' diye açıklama yaptı. 

Davanın avukatı Abdulbaki İzci ise 'Fadile Yazar'ın bu mücadelesi 70 yıla aşkındır devam ediyor. Bu dava olumlu sonuçlarınsa kadınların miras hakkı yönünde örnek bir dava olacak. En az 20 hakim tarafından...