27 / 04 / 2024

Diyarbakır Sur son durum

Diyarbakır Sur son durum

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Sur'daki tarihi eserler yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 16 tarihi eser ile ilgili başlatılan çalışmaların neredeyse büyük bir bölümü tamamlandı. Yenilemelere 13 milyon lira bütçe ayrıldı.

Diyarbakır Sur'da TOKİ istenmiyor!

Barış ve huzur isteyen Diyarbakır Sur'daki halk, yasakların ve çatışmaların bir an önce son bulmasını isterken, Büyükşehir Belediyesinin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Diyarbakır Sur'da kentsel dönüşüm yeniden gündemde!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları ve ardından başlayan çatışmalar devam ediyor. İlçeye giriş çıkışlar tamamen kapanmış durumda. Sivil ölümlerin yanı sıra ilçedeki pek çok yapı tahrip olmuş durumda.

TOKİ'den Diyarbakır Hazro projesi için son 3 gün! 142 yeni konutu kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Hazro projesi için yeni tarihi açıkladı. İşte TOKİ Diyarbakır Hazro projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Diyarbakır projesinde son dakika! Bu ilçeye 142 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır projesi 25 Eylül tarihinde ihaleye çıkacak. Merakla beklenen projede 142 konut yer alacak.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır Sur'a 240 odalı yeni otel! 78 milyon 675 bin TL'ye mal olacak!

Diyarbakır İli, Sur İlçesi, Çaruği Mahallesi'ndeki Eflatun Özel Eğitim Özel Sağ. Spor Turizm İnşaat firması tarafından okul olarak kullanılan binanın, Yeni Güneş Eğitim ve Öğretim Kurumları işletmeciliği yetkilisi tarafından satın alınarak otel olarak hizmet sunulması planlanıyor. 

Diyarbakır'da 6 bin 40 adet deprem konutu inşa edilmeye devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Diyarbakır'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar son sürat yapılmaya devam ediyor.

TOKİ Diyarbakır projesi için son dakika müjdesi geldi! 126 konutluk yeni projeyi aman kaçırmayın!

TOKİ Diyarbakır projesi için son dakika müjdesi geldi... Sadece bir ilçede inşa edilecek olan 126 konutluk yeni projeyi aman kaçırmayın...

TOKİ Diyarbakır projesi için beklenen tarih geldi! Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır'da inşa edeceği proje için de start verdi. Tam 333 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...

İnşaat sektörü, Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü Diyarbakır’daki 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı'na hazırlanıyor...

Diyarbakır Sur'da 52.5 milyon TL'ye icradan satılık tarla!

Diyarbakır İcra Dairesi Diyarbakır Sur'da yer alan tarlayı 52 milyon 530 bin TL bedelle icradan satışa çıkardı.

Diyarbakır Sur'da 16.9 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Sur Belediyesi, Diyarbakır Sur'da yer alan 2 adet arsayı 16 milyon 898 bin 282 TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır Sur'da kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sur ilçesinde yer alan millet bahçesi üzerindeki kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Diyarbakır Sur'da millet bahçesinin temeli atıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Millet Bahçesi, Cam Seyir Terası, Bilgi Evi, Kapalı Semt Pazarı ve Tarımsal Amaçlı Havuz gibi projelerin bulunduğu toplu temel atma töreni yapıldı.

Diyarbakır Sur son durum Haberi

Diyarbakır Sur son durum

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur'da devam eden restorasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Akşam'da yer alan habere göre; surların Ramazan ayında açılacağını söyleyen Karaloğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

"Son 5 yıldır bu şehirde çok hummalı bir çalışma var. İnşallah, bu sene Ramazan ayıyla beraber Sur'da olaylar nedeniyle kapanan bölgeyi açmak istiyoruz. Yeni konutlar, tarihi mekanların yeniden restorasyonu, sokaklar, caddeler yeniden ortaya çıkacak."

BBC'Yİ BİLE RAHATSIZ ETMİŞİZ 

Sur etrafında evi olan vatandaşlarla ilgili açıklama Vali Karaloğlu, "Vatandaşa yaklaşık 10 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik ve surların etrafını açtık" dedi. Vatandaşların kafasını karıştırmak, yapılan hizmetleri gölgelemek amacıyla bozguncu bir kesim tarafından sürekli bir provakasyon yapıldığını vurgulayan Karaloğlu, bozgunculara fırsat vermeyen Diyarbakırlı vatandaşlara teşekkür etti. Karaloğlu, "BBC buradan olumsuz haber yaptı. 'Halk burada mağdur ediliyor diye...' Biz...