23 / 07 / 2024

diyarbakır terör mağdurlarının yaşadığı bina

diyarbakır terör mağdurlarının yaşadığı bina

Diyarbakır'da terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, kaçak olduğu gerekçesiyle DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.

Devre mülk dolandırıcıları yine iş başında! Mağdurların 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği ortaya çıktı!

Devre mülk dolandırıcılarının 'Bedava tatil kazandınız' yalanıyla vatandaşları termal otellere götürdükleri, sonrasında da İkna taktikleri ve  baskı kurarak devre mülk sattıkları ortaya çıkarken, yapılan hesaplamalar da ağızları açık bıraktı.

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları: Taksitler sabitlensin, peşinattan kalan kısım silinerek fiyatlar düşürülülsün!

TOKİ'nin 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi”  çerçevesinde hak sahibi olan ve evleri teslim edilmeyen mağdurlar, taleplerini bir bir açıkladı. İşte TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarının o son dakika açıklaması...

Yapı kayıt mağdurları evsiz kalma riskiyle karşı karşıya!

Gazeteci, Yazar, Gayrimenkul Uzmanı Ozan Öztürk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yapı kayıt mağdurlarının evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, mağduriyetlerin giderilmesi için en kısa sürede çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

TOKİ mağdurlarından 3 farklı ilde eylem: KDV yüzde 1 olarak alınsın, taksit artışlarına indirim yapılsın!

TOKİ mağdurları, evlerinin 5 yıldır teslim edilememesi ve konut fiyatları ile taksitlere uygulanan zamlar sebebiyle mağdur oldukları için İstanbul, Eskişehir ve Kayseri'de eylem yaparak, açıklamalarda bulundu. Peki TOKİ mağdurlarının talepleri neler? İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu 'Sabit taksitle sosyal konut ürettik' dedi, vatandaştan yorum geldi: 'Darısı TOKİ mağdurlarının başına'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda asgari ücretin altında ve sabit taksitle sosyal konut ürettiklerini söyledi. Paylaşıma TOKİ mağdurlarından da yorum gecikmedi...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

Has İnşaat mağdurlarının bitmeyen hukuk serüveni! Suç duyurusu için hazırlanıyorlar!

Has İnşaat mağdurları, içinde oturamadıkları evlerinin şimdi de kentsel dönüşüme gireceği iddiasını gündeme getirerek, kara para aklamak iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran haber!

EYT’de staj ve çıraklık mağdurlarını heyecanlandıran bir haber geldi. İddialara göre, AK Parti seçimler öncesi EYT’den emeklilik hakkı alamayan çıraklık ve staj mağdurları için de harekete geçti.

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...

diyarbakır terör mağdurlarının yaşadığı bina Haberi

diyarbakır terör mağdurlarının yaşadığı bina

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle kirada yaşamlarını sürdürdükleri evleri terk eden terör mağdurlarının kendi imkanları ile inşa ettiği 7 katlı bina, kaçak olduğu gerekçesiyle DBP'li Bağlar Belediyesi tarafından yıkıldı.


Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi Karanfil Sokak'ta terör mağduru 10 ailenin oturduğu 7 katlı binanın polis ve zabıta ekiplerince alınan önlemler ve vatandaşların tahliyesinin ardından belediye ekiplerince yıkımı gerçekleşti.


"Belediyelere bir an önce kayyum atasınlar"

Terör mağduru vatandaşlardan Mahmut Altaş, yaptığı açıklamada, Sur'da yaşamlarını sürdürürken teröristlerin saldırıları nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.


"Mağduruz. Neyimiz varsa satıp, ev sahibi olalım dedik. Ona da engel oldular. 'Kandilin bombası bitmiş' diyerek bizden para istediler. Belediye bizden rüşvet istedi biz de vermedik. Yıllarca belediye bizi sömürdü. İnsanların katline sebep olmamak için para vermedik. O yüzden binayı yıkıyorlar."...