06 / 05 / 2024

doğalgaz kesintisi yaşanacakmı

doğalgaz kesintisi yaşanacakmı

Soğuk hava ve doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri nedeniyle sanayide yaşanan elektrik kesintileri konutlarda da yaşanabilir. Enerji Bakanı Taner Yıldız konuyla ilgili açıklamada bulundu...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Samsun İlkadım ilçesi sakinleri isyan etti: Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin!

Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesi sakinleri, 'Ya kentsel dönüşüm yapılsın ya da doğalgazımız verilsin' diyerek yetkililere seslendi.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında vatandaşlara verilen aylık ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...

Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Ortadoğu'da İsrail-Filistin arasında yaşanan savaş pek çok emtianın fiyatının artmasına neden oldu. Savaşın ateşi doğalgaz fiyatlarını da uçurdu! Okkalı zam kapıda!

Dikkat! Doğalgaz ve elektrik borçları siliniyor, bu illerde yaşayanlar başvuruyu kaçırmayın.

Elektrik ve doğalgaz fatura borçları, afetzedelerin bulunduğu illerde kamu kurumları tarafından feragat edilecek. İşte, borcu silinecek illerle ilgili bilgiler...

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Doğalgaz faturası yüksek gelenler! Bu rakamdan fazla geliyorsa 300 TL iade!

Doğalgaz faturasının fazla gelmesinden bıkanlar ve ödemekte zorlananlar için bir fırsat bulunuyor. Eğer sizin de doğalgaz faturalarınız yüksek geliyorsa ve ödeme güçlüğü yaşıyorsanız 300 liranız geri iade edilebilir. Peki bu nasıl mümkün olabilir?

Doğalgaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen doğalgaz faturalarına ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Doğalgaz faturası ödeyen milyonlarca insanı ilgilendiren çok önemli gelişme açıklandı.

  Hak sahiplerine paraları yatmaya başladı… 2.500 TL’ye varan doğalgaz desteği nasıl alınır?

Devletin maddi güçlük yaşayan vatandaşlara sağladığı destek ödemelerinden doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kanalıyla yapılıyor. Her başvuru titizlikle değerlendiriliyor ve 2.500 TL’ye kadar para ödeniyor.

EPDK’dan kritik doğalgaz açıklaması! Hemen bakın!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen iki büyük depremin elektrik piyasasındaki önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerle doğalgaz piyasasındaki lisans ve sertifika sahibi gerçek ve tüzel kişilerin bazı süreli yükümlülükleri açısından "mücbir sebep" olarak kabul edilmesine karar verildi.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

doğalgaz kesintisi yaşanacakmı Haberi

doğalgaz kesintisi yaşanacakmı


Soğuk hava ve doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri nedeniyle sanayide yaşanan elektrik kesintileri konutlarda da yaşanabilir.


Soğuk hava ve doğalgaz iletim hatlarındaki yaşanan kompresör problemleri nedeniyle EÜAŞ'ın doğalgaz santralleri ikincil yakıta geçti, bu koşulların devamı halinde hem elektrik hem de doğalgaz dağıtımında sanayide başlayan aksamaların konutlara da yansıması bekleniyor.


Yetkililer bu sorunun ne kadar süreceğini öngöremediklerini ve sanayi şirketlerinde üretimde aksamalara yol açtığını söylediler. Yetkililer özellikle çelik sektöründe birkaç gündür üretim aksamaları gözlendiğini söylediler.


Konuyla ilgili bilgi veren bir enerji şirketinin üst düzey yöneticisi, "Özellikle İstanbul ve Trakya bölgesinde sıkıntı yaşanıyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi de Ambarlı'daki doğalgaz kompresörünün tam kapasite çalışmaması" diye konuştu.


Özel sektöre ait doğalgaz santrallerinde zaman zaman basınç düşüklükleri nedeniyle yüzde 5-10 civarı kapasite düşüşleri yaşandığını belirten...