29 / 04 / 2024

doğalgaz yatırımları

doğalgaz yatırımları

Hükümet tasarruf politikalarını uygularken mega projelere de devam ediyor. Bu kapsamda ulaşım ve enerji projeleri tamamlanacak...

206 ilçeye daha doğalgaz geliyor!

Dağıtım şirketlerinin 2020'ye kadar 206 yeni ilçenin daha doğalgaza erişiminin sağlanması için 3.5 milyar liralık yatırım yapılacak.

Doğalgaz 3,5 milyar lira yatırımla 206 ilçeye ulaşacak!

Doğalgazın tamamlanacak ihalelerle 81 ilin tamamına ulaştırılmasının ardından, dağıtım şirketleri mevcut bölgelerine ek olarak 2020'ye kadar 206 yeni ilçeye daha gaz erişiminin sağlanması için 3,5 milyar liralık yatırım yapacak.

Avrupa'nın en önemli fonları enerji sektörüne geliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik not uyarısı, küresel fonları etkilemiyor. Dünyanın en büyük fonları arasında yer alan Hollandalı APG ile İsviçreli Partners Group, Türkiye'ye yatırım kararını açıkladı...

Yatırımcının tercihi doğal gaz oldu!

Türkiye'de bu yılın 11 ayında 124 yeni elektrik üretim tesisi devreye alındı, 2 tesis ise üretimini sonlandırdı. Bu dönemde elektrik enerjisi üretimindeki kurulu güç 5 bin 88 megavat arttı

Fransız enerji devi 8 milyar euroluk yatırım yapacak!

Türkiye petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına hız verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek Fransa temaslarından önemli bir şirketin Karadeniz'de yeniden petrol arayacağını açıkladı...

Türkiye'ye doğrudan yatırımlarda gayrimenkul yatırımı zirvede!

Gayrimenkul hariç, doğrudan dış yatırımlar tablosunda ilk defa negatife dönüş yaşandı. Yurtdışına giden doğrudan yatırımların gelen yatırıma oranı yüzde 103’ü geçti. İşte ayrıntılar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Kod Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi kuruldu!

Kod Gayrimenkul Yatırımları Limited Şirketi Büyükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Seyit Doğan ve Rıdvan Öztürk ortaklığında kuruldu.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Temiz enerji teknolojisi yatırımları hız kazandı!

Dünyaca ünlü petrol ve doğalgaz şirketleri, temiz enerji teknolojisine yönelik yatırımlarını hızlandırdı. BP, Shell, TotalEnergies, ADNOC, Saudi Aramco ve Petronas gibi dünyaca ünlü şirketler, yenilenebilir enerji, hidrojen üretimi ve karbon yakalama teknolojileri alanlarında yatırımlarına hız verdi

Dünyaca ünlü kuruluş: 28 Mayıs sonrası Türkiye’ye yatırımlar artabilir!

Dünyaca ünlü finans kurumu Citibank’ın Kuzey Afrika, Doğu Akdeniz ve Orta Asya CEO’su Omer Hafeez, seçimden sonra belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber yatırımların artabileceğini belirtti. Küresel ticarette de en kötüsünün geride kaldığının altını çizen Hafeez, Türkiye'nin büyük fırsatlar sundu

Son bir yılda uluslararası doğrudan yatırımlar 13.5 milyar dolara ulaştı!

Merkez Bankası 2023 Mart ayına ait Uluslararası Doğrudan Yatırım rakamlarını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ilk 3 ayında Türkiye’ye gelen UDY tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artış gösterdi.

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Türkiye'nin son dönemler yaptığı yatırımların geri dönüşü olarak son1 senede elektrik ve doğalgaz ücretlerin da yüzde 52,4 seviyesinde indirim sağlandı. İndirimlerin durmayacağı ve Nisan ayından itibaren elektrik fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

Enaş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi bugün Beşiktaş’ta Hasan Çınar, Murat Doğan, Cansel Nurat Aksoy, Mehmet Reha Pamir ve Kayahan Karadaş ortaklığında kuruldu.

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Kuruldu!

İş Enerji Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'da Murat Doğan, Cansel Nuray Aksoy ve Mehmet Reha ortaklığında kuruldu.

Doğan Grup Ankara'da inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Doğan Grup, başarılı projeler hayata geçirmeye devam ediyor. Doğan Grup CEOS'u Erdoğan Yıldırım, kent genelinde yapılan yatırımları anlattı. 

doğalgaz yatırımları Haberi

doğalgaz yatırımları

Hükümet “tasarruf” politikaları çerçevesinde mega projelerden vazgeçmiyor. Mega projelerin yanı sıra özellikle ulaştırma, enerji ve sanayi alanında birçok proje tam gaz sürdürülecek.

Doğalgaz yatırımları 

Akşam'dan Miray Çimen'in haberine göre; doğalgaz iletim ve dağıtım ağını ülke genelinde genişletecek yatırımlar sürdürülecek. Bu yatırımlar şehir içi doğalgaz dağıtım yatırımları ile eş zamanlı olarak yürütülecek.

Otoyollar tamamlanıyor

Ulaştırma sektöründe de yatırımlar tam gaz devam edecek. Tamamlanma aşamasındaki otoyol ve bağlantı yolu projeleri ile mevcut otoyol sisteminin korunmasını ve etkin kullanımını sağlayacak, üstyapı iyileştirme, trafik güvenliği, köprü ve viyadüklerin onarımına yönelik projeler bitirilecek. Karayollarında trafik güvenliğiyle ilgili yatırımlara öncelik verilecek.

Yerli trene öncelik 

Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü-Havalimanı-Halkalı, Ankara-Sivas, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren projeleri ile Sivas- Erzincan Demiryolu projesine, raylı sistem araçlarının yerli üretimine öncelik verilecek. Filyos Limanı başta olmak...