29 / 04 / 2024

Doğalgaz yönetmelik değişikliği 2016

Doğalgaz yönetmelik değişikliği 2016

Doğalgaz güvence bedeli; İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla aldığı bedel oluyor. Bu bedel, aboneliğin sonlanması halinde geri iade ediliyor..

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

1 lirada büyük değişim! Yeni basımlardaki farkı görenler şaşırdı

2023 yılı basımı 1 liralarda büyük değişim yaşandı. 2016 basımı 1 lira ile gramajı düşürülen 2023 basımı 1 lira ele alındığında ağırlık olarak farkını hissedenler şaşkınlığa uğradı. Buna göre yıllardır 8 gram olan 1 liralar, Mart ayından itibaren darphanede 6 grama indirildi.

Milyonlarca çiftçiye yeni yönetmelik şoku! Resmen değişti! Hemen göz atın!

Ziraat Odalarının giriş ücreti ve yıllık aidatları hakkındaki yönetmelikte değişikliğe gidildi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğindeki detaylar belli oldu. İşte milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren o yönetmelik...

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı nasıl başvuru yapılır? Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır? soruları destekten yararlanmak isteyen kişiler tarafından araştırılıyor. İşte konuya dair detaylar!

Altın yön değiştirdi! Rüzgar değil tsunami geliyor! 1 gram bile altını olan acil baksın! 13 Ekim 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde yön değiştirdi. Gram altın 1000 T'nin altına kadar düşerken, bugün tekrar yükselişe geçti. Altın fiyatları yükselmeye başladı, rüzgar değil tsunami bekleniyor. Peki bugün altın fiyatları ne kadar? İşte 13 Ekim 2022 altın fiyatları...

Doğalgaz fiyatlarına örtülü zam! BOTAŞ açıkladı

BOTAŞ bugün yayımladığı Ekim ayı tarifesiyle birlikte konut ve elektrik üretimi için doğalgaz fiyatını değiştirmedi, bunun yanı sıra büyük sanayide kullanılan doğalgazın fiyatını yüzde 4.9 ile yüzde 37 oranında artıracak yeni bir fiyatlama formülü devreye soktu.

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte o yönetmelik...

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Kimlik Bildirme Kanununun Uygulanması ile İlgili Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31869 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Doğalgaz yönetmelik değişikliği 2016 Haberi

Doğalgaz yönetmelik değişikliği 2016

Doğalgaz güvence bedeli; İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedel oluyor.


İkamet edilen adresten başka bir adrese taşınırken ilk abonelik işleminde ödenen güvence bedeli geri alınabiliyor. Yeni abonelik yaptırıldığında bu bedel tekrar faturaya yansıtılıyor.


Doğalgaz güvence bedeli iade süresi 5 gün iken, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile bu süre 15 güne çıkarıldı. Müşterinin alacağı varsa, bu bedelin iade süresi de 10 günden 15 güne çıkarıldı.


Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmelik değişikliği!


MADDE 1 – 3/11/2002 tarihli ve 24925 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Abonelik sözleşmesi sona eren veya müşterinin muvafakati ile mekanik sayacı ön ödemeli sayaç...