05 / 05 / 2024

dolar artışı konut fiyatları

dolar artışı konut fiyatları

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, doların yükselişinden konut yapımcılarının fazla bir zarar göreceğini düşünmediğini belirterek, "Sıcak paradaki panik, uzun vadeli yatırım aracı olan gayrimenkulde yaşanmaz" dedi...

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Tesla'dan 1 Mart'a kadar indirim fırsatı!

Tesla, Amerika'da bazı Model Y araçlarının ücretlerinde indirim kampanyası yaptığını duyurdu. Bu kampanya ! 1 Mart'a kadar devam edecek ve bu tarihten sonra rakamlarda en az 1000 dolar artış olacağı açıklandı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

Bu yıl konut yatırımı kazandıracak mı? Uzmanlar tek tek sıraladı altın, dolar, borsa, konut...

2023 yılında rekor değer artışları yaşayan yatırım araçlarının 2024'teki seyri merak ediliyor. Uzman isimler altın, dolar, borsa, konut yatırımlarını değerlendirdi.  

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

Merkez Bankası toplam rezervi 32 haftanın zirvesinde!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Ekim 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 435 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 560 milyon dolara çıkarak, 32 haftanın en yüksek seviyelerine çıktı.

Merkez Bankası rezervleri 31 haftanın en yüksek seviyesine çıktı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistiklerine göre, TCMB toplam rezervleri, 20 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 627 milyon dolar artış göstererek, 126 milyar 125 milyon dolara çıktı.

Merkez Bankası rezervleri bu hafta 1 milyar 615 milyon dolar arttı!

Merkez Bankası'nın haftalık rezervleri belli oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, bu hafta bir önceki haftaya göre 1 milyar 615 milyon dolar artışla 124 milyar 498 milyon dolara yükseldi.

Altın, dolar, euro, konut değil... Yatırımcılar oraya koştu!

Konut fiyatlarındaki artış ve altın-döviz piyasasındaki dalgalanma nedeniyle yatırımcıların yeni gözdesi arsa ve tarla oldu.

Merkez Bankası rezervleri 489 milyon dolar artarak 113,6 milyar dolara yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri 21 Temmuz 2023 haftasında bir önceki haftaya göre 489 milyon dolar artış göstererek, 113 milyar 551 milyon dolara ulaştı.

Asgari ücretteki artış konut sitesi aidatlarını da vurdu! 

Ankara Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, site ve apartmanlardaki aidat artışı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

dolar artışı konut fiyatları Haberi

dolar artışı konut fiyatları

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçen ay parasal genişlemede yavaşlama sinyali vermesinin Türkiye'de konut sektörüne yansımalarını değerlendiren Durbakayım, Fed'in uluslararası piyasalardan tahvil alımına kademeli olarak son verileceğine yönelik açıklamalarının yarattığı finansal depremin, Türk ekonomisinin üretim hanesine henüz tam olarak yansımadığını söyledi.


Durbakayım, Fed' in kararının şimdilik sıcak paranın mesken tuttuğu ve hareket kabiliyetinin yüksek olduğu borsa, faiz, altın, döviz gibi yatırım araçlarında etkisini gösterdiğini vurgulayarak, küresel piyasalardaki çöküşle birlikte doların değer artışı, özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerinde kısa vadeli paniğe yol açtığını kaydetti.


Küresel piyasalardaki doların değer artışından en fazla Amerikan ekonomisinin etkileneceğini ifade eden Durbakayım, şöyle konuştu:


"Doların yükselmeye devam etmesi, ithalata dayalı ABD ekonomisinin orta vadede resesyona gireceğinin en büyük göstergesidir. Buna bağlı olarak artacak işsizlik, tüketim alışkanlığındaki ABD halkının alım...