18 / 07 / 2024

döviz hangi sektörü etkiler

döviz hangi sektörü etkiler

Perakendenin patronları, kurdaki artışa rağmen ürünlere 6 ay zam yapmayacaklarını açıkladı. Sektör 1 Kasım'da yapılacak seçime odaklandı.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

İnşaat sektörü kur kıskacında! Beton fiyatları TL bazında 20 kat, döviz bazında 4 kat arttı!

İnşaat, emlak ve turizm sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamada sürekli olarak artış gösteren maliyetlere karşı döviz kurunun neredeyse sabit kalmasının olumsuz etkileri olduğunu dile getirerek, kur artışının enflasyon oranında olması gerektiğini belirtti.

Ekonomik kriz emlak sektörünü de vurdu, iflaslar kapıda!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken, sektör temsilcileri yaptıkları açıklamalarda sektörde yaprak kıpırmadığını belirterek iflasların başlayacağını dile getirdi.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: Konut üretimi artacak, finansman sorunu bitecek, fiyatlar da olumlu etkilenecek! 

Sektör temsilcileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından hayata geçirilecek Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu (Proje GYF) düzenlemesinin hem sektörün finansman sorununu bitireceğine hem de üretimi artıracağına dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Vergi düzenlemeleri konut sektörünü bitirir, gerçek bedelle satışlar fiyatları yüzde 40’a kadar artırır

Artan inşaat malzemeleri, işçilik ücretleri ve bitmeyen ruhsat süreçleri nedeniyle konut sektörünün can çekiştiğini söyleyen Alemdağ Merkez Emlak Yönetim Kurulu Başkanı İsa Demir, birçok müteahhitin konut yapmayı bıraktığını belirtti.

Borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Yerel seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Borsa İstanbul, ilk gününde günün ilk yarısında geriledi. Çimento ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisseleri yatırımcısına kaybettirdi. Peki borsa neden düşüyor? En çok hangi sektörler düştü!

Dolar tarihi rekoruna yakın seyrediyor! Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları

Dolar/TL bugün tarihi rekoruna yakın seyrediyor. Güne yükselişle başlayan döviz kurları yatırımcılar tarafından araştırılmakta. Bugün dolar ne kadar oldu? Euro kaç lira? 28 Mart 2024 döviz kurları...

Borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı?

2024’e yükselişle başlayıp rekorlarla sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcı sayısı da artmaya devam ediyor. Peki borsada yılbaşından bu yana hangi sektör ne kadar kazandırdı? İşte cevabı

İnşaat işçisi karaborsaya düştü, konut sektörü küçüldü!

İnşaat sektöründe maliyet artışlarının yanı sıra işçi alımlarında da düşlerin olduğunu belirten Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, 'inşaat işçisi karaborsaya düştü' dedi. 

Bakan Ömer Bolat konut sektörü için kolları sıvadı! Sektörün gelişmesi için gerekli çaba gösterilecek!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası tarafından geçen ay düzenlenen “Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı”nın raporu tamamlandı. Raporda Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın konut sektörü için açıklamaları gündeme damga vurdu.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Borsada rallide hangi sektör öne çıkacak?

2024'te yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında ekonomik konjektörün birbirinden farklı olacağı kaydediliyor. Buna göre, borsada hangi sektörler kazandıracak. Borsa Filozofu @borsafilozofu X üzerinden enerji sektörü dedi. Peki yorumlar nasıl? 

Konut satışlarındaki düşüş, inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi!

2024 yılına sayılı günler kala, Türkiye genelinde güncel konut metrekare satış fiyatı 23 bin 546, ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 60 bin 980 TL olarak belirlendi. Konut fiyatlarının artması satışları düşürdü. Satışların düşmesi ise inşaar sektörünü etkiledi.

döviz hangi sektörü etkiler Haberi

döviz hangi sektörü etkiler

Perakendenin patronları, kurdaki artışa rağmen ürünlere 6 ay zam yapmayacaklarını açıkladı. Sektör 1 Kasım'da yapılacak seçime odaklandı

Perakende sektörü, kurdaki artışa rağmen ürünlere 6 ay zam yapmayacak. Özellikle dolardaki artış nedeniyle tüketicinin alım gücünün düşeceğine dikkat çeken patronlar, kimsenin zammı kaldıramayacağını söyledi. 1 Kasım'da yapılacak seçimlere odaklanan sektör, seçim sonucunun ülkeye istikrar getireceğini ve dövizin rayına oturacağını düşünüyor. 


KİMSE ARTIŞI KALDIRAMAZ 

Saat&Saat'in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, bu ay geçen yılın aynı dönemine göre cirolarının yüzde 17 arttığını söyledi. Tüketicinin alışverişi kesmediğini belirten Kaya, seçim sonrasında istikrarın yerine geleceğine vurgu yaptı. Ürünleri ithal etmelerine karşın dövizdeki artışı yılbaşına kadar zam olarak yansıtmayacaklarını açıklayan Kaya, "Pazar payımızı kaybetmemek için 2016'ya kadar zam yapmayız. Yeni kararlar için seçimlerden sonrasına bakacağız" dedi. Derimod'un Yönetim Kurulu...