03 / 10 / 2024

Döviz kuru fiyatları etkiler mi

Döviz kuru fiyatları etkiler mi

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu yaptığı açıklamada "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli" şeklinde konuştu.

Dolar/TL bugün ne kadar oldu? 24 Eylül dolar kaç lira? Euro kaç TL? 24 Eylül 2024 döviz kurları

Milyonlarca yatırımcı dolar/TL kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, dolar - Euro fiyatları bugün kaç lira? Güncel dolar fiyatları ne oldu? İşte 24 Eylül 2024 Salı gününe ilişkin döviz kuru fiyatları.

7 Eylül 2024 akaryakıt fiyatları! Benzin ve motorinde güncel rakamlar...

Döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Buna göre, bugün benzin ve motorinde zam ya da indirim var mı?

Dolar/TL bugün 34,73 TL seviyesi ile rekor kırdı! Son dakika döviz kurları...

Yurt içi piyasalarda enflasyon endişesi hakim görüş olarak kalırken, dolar/TL kuru bugün 34,73 TL ile rekor kırdı. Peki euro/TL kaç lira? Bugün euro kuru ne kadar oldu? Son dakika döviz kurları...

Kapalıçarşı döviz fiyatlarında ipin ucu kaçtı! 'Boşa konuşmuyoruz' diyen Selçuk Geçer dolarda tarihi seviyeyi açıkladı!

Son zamanlarda Kapalıçarşı ve bankalararası döviz kuru farkı nisan ayından bu yana zirveye çıkmış durumda. Selçuk Geçer, herşeyin Kapalıçarşı'da başladığını söyleyerek 'boşa konuşmuyoruz' dedi ve doların geleceği tarihi seviyeyi açıkladı.

Kapalıçarşı ile bankalararası döviz makası açıldı! Son dört ayın en yüksek seviyesinde! 

Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas son dört ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 

Mühendisler uyarıyor! Döviz, borsa, kripto gibi yatırımlarla konut paranızı heba etmeyin! Evinizi hemen alın!

Dolar kurundaki yükselişler inşaat sektörünü tedirgin etmeye başladı. Döviz tarafındaki artışların inşaat malzeme fiyatlarını da etkileyeceğini belirten mühendisler, konut almak isteyenlerin acele etmeleri konusunda uyarıyor. 

Dolar 34 TL'ye merdiven dayadı! Dolar/TL ne kadar? Euro/TL kuru kaç lira? 12 Temmuz 2024 döviz kurları

Serbest piyasada dolar/TL kuru bugün bankalararası 33,07 lira seviyesine yükselerek tarihi rekorunun yeniledi.  Dolar/TL ne kadar? Euro/TL kuru kaç lira? 12 Temmuz 2024 döviz kurları.

İnşaat sektörü kur kıskacında! Beton fiyatları TL bazında 20 kat, döviz bazında 4 kat arttı!

İnşaat, emlak ve turizm sektörü temsilcileri yaptıkları açıklamada sürekli olarak artış gösteren maliyetlere karşı döviz kurunun neredeyse sabit kalmasının olumsuz etkileri olduğunu dile getirerek, kur artışının enflasyon oranında olması gerektiğini belirtti.

9 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları! Benzin, mazot, LPG fiyatları ne kadar?

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımaya devam ediyor. gazeteduvar.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Döviz kuru ve petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik ve vergilere yapılan zamlar ile akaryakıt fiyatlarını da etkilemeyi de sürdürüyor.

21 Mayıs 2024 güncel benzin, motorin, LPG fiyatları...

Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansımayı da sürdürüyor. Buna göre, döviz kuru ve petrol fiyatlarında meydana gelen hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeyi devam etmektedir.

13 Mayıs 2024 benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları...

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki yaşanan hareketlilik ile vergilere yapılan zamlar akaryakıt fiyatlarını da etkilemeyi sürdürüyor. Bugün akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? 13 Mayıs 2024 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar?

Dolar/TL son dakika: Dolar kaç TL? Dolar kuru ne kadar? 24 Nisan Çarşamba döviz kurları!

Dolar/TL son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kaç TL? Dolar kuru ne kadar? 24 Nisan Çarşamba döviz kurları!

Dolar tarihi rekora yakın seyrediyor! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları

Seçim öncesi dolar/TL kuru yükselişini hızlandırarak tarihi rekora yakın seyrediyor. Peki Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 19 Mart 2024 döviz kurları.

Döviz kuru fiyatları etkiler mi Haberi

Döviz kuru fiyatları etkiler mi

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Hacettepe Hukuk Fakültesinde Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Rauf Karasu yaptığı açıklamada Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da, 'Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından bir mal ya da hizmetin satış fiyatlarında fahiş artış yapılamaz' hükmünün bulunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yaptığı açıklamada bu hükme aykırı hareket edenler için 10 bin TL'den başlayarak 100 bin TL'ye kadar çıkan idari para cezası verilebileceğini ve bunun uygulama yetkisinin de Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelikle oluşturulan Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna verildiğini dile getiren Karasu, şöyle konuştu:

"Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nin Ek 19. maddesine göre, döviz kurundaki yükselişi gerekçe göstererek aşırı fiyat artışı yapan işletmeler kurlar düştüğü halde fiyatlarını düşürmezse yüksek...