02 / 05 / 2024

döviz yükselişi konut yatırımları

döviz yükselişi konut yatırımları

DÖVİZ fiyatlarının Türk Lirası karşısında artarak rekor üstüne rekor kırması yatırımcının yönünü değiştirdi. Birikimini döviz olarak değerlendiren yatırımcı, kurdaki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isterken, parasını konuta yatırmaya başladı...

Ünlü ekonomist açıkladı: Seçimlerden sonra döviz kuru atağı için sebep yok

Seçimlere sayılı günler kala, altın ve dolardaki yükseliş sürüyor. Piyasalar seçimi beklerken, herkesin aklındaki seçimden sonra altın, dolar, ekonomi ne olur sorusunun yanıtı ünlü Ekonomist Dr. M. Murat Kubilay’dan geldi.

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?

Otomobil piyasasında yaşanan yükseliş tarihi zirvelere kadar çıkmış durumda. Sürekli artan enflasyon, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve otomotiv sektöründe yaşanan tedarik problemi araç fiyatlarını rekor düzeyde yükseldiğini kaydetti. Otomobil piyasasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Döviz kurlarındaki yükseliş yap-işlet-devret projelerini vurdu! Köprü ve otoyollara zam geliyor!

Döviz kurlarında yaşanan yükselişler yap-işlet-devret projelerini vurdu. Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024 tarihinden sonra ‘kur ayarı’ beklenirken ayrıca Hazine’den çıkacak paranın da artacağı kaydediliyor. 

Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu: Her gün öleceğine bir gün öl!

İç ve dış piyasayı etkileyen altın ve döviz kurundaki değişimler yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, Prof. Dr. Emre Alkin'den dikkat çeken döviz kuru yorumu geldi. İşte Prof. Dr. Emre Alkin'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Merkez Bankası konut fiyatlarındaki yükselişi resmen açıkladı. Türkiye’de ev almak hayal mi oldu!

Konut fiyatlarıyla ilgili, OECD’nin 2000 yılının ilk çeyreği ile 2023 yılı ikinci çeyreğini kapsayan dönemlerdeki yıllık yükseliş grafiğini X sosyal medya hesabından paylaşan ekonomist Şenol Babuşcu, Türkiye’nin açık ara birinci olduğunu belirtti.

Çin'de yeni konut fiyatları 3 yılın ardından en hızlı yükselişi yaşadı!

Çin'de Ocak ayında yeni konut fiyatları,  hükümet destek tedbirlerinin etkisiyle Ağustos 2021'den bu yana en hızlı aylık yükselişini yaşadı. Peki Çin'de konut piyasasını neler bekliyor? İşte ayrıntılar...

Borsada düşüşler ve yükselişler bitmez: Kazanan doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlar olur!

Değer Yatırımcısı Yasin Özdemir, X sosyal medya hesabından Borsada yaşanan düşüş ve yükselişler ile ilgili açıklama yaptı ve "Kazanan kesinlikle doğru hissede uzun vadeli yatırım yapanlardır" dedi. İşte Özdemir'in o paylaşımı ve vatandaşların yorumları...

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Ekonomistlere göre Merkez Bankası yılı yüzde 40 faizle kapatacak!

Prof Dr. Emre Alkin, “Banka, 500 baz puanlık artışla eleştiri bombardımanından kurtuldu. Döviz yükselişini sürdürür” derken, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz, “Büyük bir ihtimalle 40’larda yılı kapatacağız” ifadesini kullandı.

Borsada primli seyir: İstikrarlı yükseliş için 7600 seviyesi önemli!

Borsa İstanbul, geçtiğimiz 2 haftada jeopolitik riskin etkisiyle volatil bir seyir izlerken, yeni haftaya pozitif yönde başlangıç yaptı. Uzmanlar yükselişin devamı için 7600 puan seviyesinin önemine dikkat çekiyor.

Selçuk Geçer 'bu işin lamı cimi yok' diyerek doların füze gibi fırlayacağı tarihi açıkladı!  Yüzyılın yükselişi olacak!

Ekonomist Selçuk Geçer, doların şu andaki konumunun çok değerli olduğunu belirterek,  doların yükseleceği tarihi ve geleceği zirveyi açıkladı.

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yükseliş resmen başladı! 9 Ekim Pazartesi canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın yeni işlem gününe yükselişle başladı. Geçtiğimiz hafta değer kaybeden altın haftaya resmen yükselişle başladı. Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 9 Ekim Pazartesi altın fiyatları.

döviz yükselişi konut yatırımları Haberi

döviz yükselişi konut yatırımları

DÖVİZ fiyatlarının Türk Lirası karşısında artarak rekor üstüne rekor kırması yatırımcının yönünü değiştirdi. Birikimini döviz olarak değerlendiren yatırımcı, kurdaki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isterken, parasını konuta yatırmaya başladı. 


Dövizdeki artış inşaat sektöründe mecburi fiyat düzenlemesi getinnesine karşın, konut, yatırımcının en fazla güvendiği liman olmaya devam ediyor. Özellikle yerel seçimlerle konut sektörünün altın dönemini yaşaması beklenirken, dövizdeki son gelişmeler de yatırımcının gözünü kulağını konut projelerine çevirdi. 


Başkent'e Elit Royal Residence gibi pek çok lüks ve konforlu konut projelerini kazandıran Elit Yapı'nın Yönetim Kumlu Üyesi Mert Yıldızhan, yatırımcının döviz fiyatlarında yaşanan bu kritik süreci fırsata çevirebileceğini kaydetti. Gayrimenkulün yatırımcısını hiçbir zaman üzmediğini hatırlatan Yıldızhan, şunları söyledi: "Döviz fiyatları Aralık ayından bu yana müthiş bir artış gösterdi. Yaşanan bu artış yatırımcısını da heyecanlandırdı. 


Son ekonomik...