11 / 05 / 2024

dtö kuralları nedir

dtö kuralları nedir

Türk çelik sektörünün üretim ve ihracatta büyüme odaklı çalışmaları devam ederken; sektörün gelişimini “antidamping davaları”, “telafi edici vergi soruşturmaları” ve “tarife dışı engellemeler” olumsuz yönde etkiliyor.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Çıkma kat nedir? Çıkma kat hesabı nasıl yapılır?

Binaların zemin katından dışarıya doğru uzanabilen ve yasal düzenlemelere uygun olarak inşa edilen ek yapı elemanlarına çıkma denir. Ancak çıkma kat için gereken bazı prosedürler ve kurallar vardır. Peki çıkma kat nedir, çıkma kat hesabı nasıl yapılır? İşte çıkma kat ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

DTÖ ABD'yi haksız buldu Türkiye lehine karar verdi. Türk çelik üreticilerine müjde

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ),  ABD eski Başkanı Donald Trump’ın, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu ülkelerden çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarına aykırı buldu ve Türkiye'nin lehinde karar verdi.

Apartman toplantılarında vekalet kuralları nedir? 

Posta yazarı Tamer Heper, '12 bağımsız bölümü olan bir apartmanda eşi için vekalet alan bir malikin aynı zamanda komşusu için de vekalet alabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Ev alana üste para nedir? Nasıl kullanılır?

Evdekifirsat.com, ev almanın kurallarını değiştirerek ev alanlara, aldığı evin bedelinin yüzde 4’ü nakit olarak hediye ediyor. Peki, Ev alana üste para nedir? Nasıl kullanılır?

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Yeni tapu takas uygulaması nedir?

Tapu takas uygulaması, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas uygulaması nedir? İşleyiş kuralları nelerdir?

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Türk çelik sektörü, ABD ile ticarette DTÖ kurallarının uygulanmasını istiyor!

Türk çelik sektörünün üretim ve ihracatta büyüme odaklı çalışmaları devam ederken; sektörün gelişimini “antidamping davaları”, “telafi edici vergi soruşturmaları” ve “tarife dışı engellemeler” olumsuz yönde etkiliyor.

Miras hukuku nedir?

Miras hukuku nedir?: Gerçek kişinin ölmesi veya bu kişinin gaipliğine dair bir karar verilmesi halinde, ölen kişinin malvarlığının kimlere, ne oranda ve nasıl intikal edeceğini düzenleyen hukuk kurallarına deniyor...

Komşuluk hukuku nedir?

"Komşuluk hukuku nedir?" Türk Medeni Kanununa göre: Komşuluk hukuku, birbirine komşu olan taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülüklerini düzenleyen hukuk kuralları bütünü olarak ifade ediliyor.

dtö kuralları nedir Haberi

dtö kuralları nedir

Türk çelik sektörü, ABD ile ticarette DTÖ kurallarının uygulanmasını istiyor. İlk etapta çelik sektörünün ihracatını düşüren söz konusu süreçlerin, üretime yansımaları da dikkat çekiyor. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dalbeler “Türk-Amerikan İlişkileri Yıllık Konferansı” sırasında yaptığı konuşmada Türk çelik sektörünün ABD ile ticari ilişkileri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Türkiye, yaklaşık 35 milyon ton çelik üretimi ve 31 milyon çelik tüketimi ile dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Ülkenin serbest piyasa kurallarına tam uyumlu ticaret yapmasının en önemli göstergesi ise; 20 milyon ton çelik ihracatına karşılık 15 milyon ton çelik ithalatı gerçekleştirmesi.



Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dalbeler, Türkiye ile ABD arasındaki ticari ilişkilerin yıllar boyunca önemine dikkat çekerek, ABD’nin Türk çelik sektörü için en önemli hammadde...