10 / 05 / 2024

Düden Çayı tapu

Düden Çayı tapu

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Amerika'da mortgage faizleri son dört ayın zirvesinde seyretti...

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,13'e kadar çıkarken, geçen sene aralık ayından bu yana en fazla seviyesini gördüğü kaydedildi.

Konut fiyatları düştü, satışlar arttı! Geçen sene konut fiyatları yüzde 109, Ankara'da yüzde 126 arttı!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam 2024 konut piyasasıyla ilgili ''2024’te ev fiyatlarında düşüş beklediğimizi ifade etmiştik. Beklediğimiz düşüş ocak ayında başladı ve şubat ayında da bir önceki aya göre daha fazla konut satışı gerçekleşti.” dedi.

TOKİ'den ay sonuna kadar 1.740 konutluk 6 yeni proje geliyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ay sonuna kadar 6 yeni projenin ihalesini gerçekleştirecek. Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği projelerde tam 1.742 konut yer alacak.

Litre fiyatı 39 TL'ye düştü: Ayçiçek yağında bomba indirim

Bir market, ayçiçek yağında büyük bir indirim başlattı. İndirim sonucunda, litrelik ayçiçek yağı fiyatı büyük ölçüde düştü. İşte bu büyük indirimle ilgili tüm bilgiler...

Orman Bölge Müdürlüğü Çayırova'da 5 bin 500 metrekarelik arsa satacak!

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü Gebze Orman İşletme Müdürlüğü, Kocaeli Şekerpınar'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 80 milyon TL olarak belirlendi.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Arsa alırken tapuya gitmek şart mıdır? Arsa tapu alım işlemleri nasıl olur?

Yatırım fırsatları arasında değerlendirilen arsa alımı müşteriler için bazı önemli hususlara dikkat etmeyi gerektirir. Güvenli bir arsa bulmak, zaman alıcı ve meşakkatli bir süreç olabilir. Peki bu arsa alırken tapuya gitmek şart mı ve arsa tapu alım işlemi ve sözleşmesi nasıl olur?

Tapuda yeni dönem! 4 Temmuz'da başlıyor

Tapuda devrim gibi düzenleme geliyor. Tapu devir işlemlerinde yeni dönem 4 Temmuz'da başlayacak. Dükkan, arsa, ev satışında devir işlemleri noterden gerçekleştirilebilecek. İşte tüm detaylar...

ING’den ayın müjdesi geldi! ING şanslı müşterilerine para yatıracak!

Akaryakıttan gıdaya, teknolojiden tatile kadar birçok sektöre yönelik kampanyalar düzenleyen ING yine gıda sektörüne yönelik bir kampanya hazırladı. ING, kampanyaya katılım sağlayan müşterilerine 240 TL bonus hediye edeceğini açıkladı.

Ayçiçek yağında fiyatları düşürecek hamle!

Bir zamanlar gündemden düşmeyen ayçiçek yağına vergi düzenlemesi yapılacak. Üretim artarken, iddialara göre ayçiçek yağı ithalatında yeni gümrük vergisi uygulamaya konulacak. Fiyatların daha da düşeceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Ayçiçek yağı fiyatında düşüş bekleniyor! İthalat vergileri yükselecek! Yağlık ayçiçek bugün hangi borsada kaç TL? 

Son bir senede  yurtdışı piyasalarda yüzde 60 düşen Ayçiçek yağı fiyatının Türkiye’de ithalatın gerilemesiyle daha da azalması bekleniyor. Gümrük vergisinin haziranda yükseleceği beklentisinin fiyatları aşağı çekeceği öngörülüyor. İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

A101'den ayçiçek yağına bomba indirim! Kârlı çıkmak isteyen erken kalksın

Ayçiçek yağında bomba indirim A101'den geldi. 4,5 litre ayçiçek yağının satış ücreti 129 TL'den satışa çıktı. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Düden Çayı tapu Haberi

Düden Çayı tapu

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti. Başkan Hakan Tütüncü döneminde Fevzi Çakmak ve Kütükçü mahallelerinde askeri alanda kaldığı gerekçesiyle 2000 yılında yıkılan 120 gecekondunun yok hükmünde olan hak sahipliliği, yapılan imar düzenlemesiyle yasal hale getirilmişti. 120 vatandaşa, yakın bir tarihte tapuları verilecek.


Yine Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, 2-B şerhinden dolayı okul, park ve yol imar parsellerinde kalan yaklaşık 500 gecekondunun 30 yıla yakın devam eden tapu sorunu da çözülüyor. Kamusal hizmet alanı içerisinde kalan gecekondu hak sahiplerine, gecekondu kanunu kapsamında en yakın yerden arsa tahsisi yapılacak. 500 kişi içerisinde hak sahipliği tespiti tamamlanan 50 vatandaşa, arsa tahsisi yapılması talebi, Kepez Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçti.


Sit alanındaki 27 yıllık...