28 / 04 / 2024

dükkan alımı

dükkan alımı

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Dükkan alımlarında alan kullanımı nasıl olur?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber..

Ünlü ekonomistten bankalardaki döviz alım satımına tepki! Faydadan çok zarar sağlıyor!

Piyasalarda döviz alım-satımında iki farklı fiyatın uygulanması dikkat çekiyor. Bankalardaki fiyatlarla piyasadaki fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Ekonomist Nejat Özonay bankalardaki alım satım fiyatlarına tepki gösterdi. 

Avrupakent GYO 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor! Halka arzdan sonra yatırımlar hızlandı!

Avrupakent GYO, Kemerburgaz'da bir siteden 650 metrekarelik dükkanı 47.6 milyon TL'ye dükkan satın alıyor. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan bina satın alınmasına karar verdi. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

Altında alım fırsatı geldi mi? Kritik seviyenin altını işaret etti

Temmuz ayında 1.730 TL seviyelerini gören gram altında düşüş sürüyor. . Peki altın fiyatları neden düşüyor? Alım için fırsat mı? Investaz Araştırma ve Strateji Birim Müdürü Mehmet Bilal Bircan merak edilen soruları cevaplandırdı...

Uzmanlardan ‘altın’ tavsiye: Altındaki düşüşler alım fırsatı, kaçırmayın!

Piyasalarda borsadaki yükseliş trendinin kalıcılığının yabancı girişine bağlı olduğu görüşü ağır basarken, ABD’de yükselen faizler altını baskılamaya devam ediyor. Uzmanlar altındaki düşüşü yatırımcılar açısından ‘alım fırsatı’ olarak değerlendiriyor.

Altında düşüşler alım fırsatı mı? İşte altında yol haritası…

Ons altın uluslararası borsalardaki gelişmelere bağlı olarak bugünkü işlemlerde 8,5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Orta ve uzun vadede altının geleceğinden umutlu olan uzmanlar, altın fiyatlarındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

Dışişleri Bakanlığı yurt dışı memur alımını duyurdu! KPSS’siz yurt dışı çalışma imkanını sakın kaçırmayın!

Yurt dışında çalışmak isteyenlere müjde. Dışişleri Bakanlığı personel alımını duyurdu. İşte detaylar!

Düve alımının hibe desteği açıklandı! Düve alımı hibe desteği 2023 ne kadar oldu?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi düve alım desteği açıklaması yaptı. İşte Bakan Kirişçi'nin açıklamasının tüm detayları...

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

Otomobil alımı düştü tercih iki tekerlek oldu! Kimsenin tahmin edemediği rakamlara ulaştı!

Otomobilde düşen alım gücü, kura ve vergiye endeksli fiyatlar ve artan enflasyon hem ikinci ele hem de motosiklete olan talebi yükseltti.

Borsada düşüş alım fırsatı mı?

Borsa birinci seansta düşmeye devam ediyor. Saat 12:30 itibariyle BIST 100 endeksindeki düşüş yüzde 3'ün üzerinde. İkinci seansta ABD'den gelecek enflasyon oranı da etki edecek. Uzmanlar düşüşü alım fırsatı olarak görenleri uyarıyor: Acele etmeyin!

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

dükkan alımı Haberi

dükkan alımı

Binamızın altı dükkan. Bu yeri alan kişi pastane yaptı. Şimdi park yeri girişine masa koyuyor, bu bizim girişimizi engelliyor. Buna hakkı var mı? Yok ise nasıl engel olunur? Ayrıca bahçeye kapı yapmış (planda var mı bilmiyorum) buradan bahçeye müşteri alabilir mi? 


Bir işyeri kiralandığında veya alındığında kiralanan veya satın alınan yer işyeri olan bağımsız bölümün kapalı alanıdır. Etrafındaki açık alan bağımsız bölüme dahil değildir. Etrafındaki açık alan için iki ihtimal vardır. 


Birinci ihtimal, binanın parseline dahil olabilir. Bu durumda açık alan, yola kadar binanın ortak alanıdır ve herhangi bir bağımsız bölüm malikinin amacı dışında kullanması mümkün değildir. Bu alan işyeri olmadığı için pastane olarak da kullanılamaz. 


İkinci ihtimal, bu yer parsel sının dışındadır bu durumda da kamu alanıdır. Yani buraya belediye kanşır....