05 / 05 / 2024

dükkan kiralarında en yüksek yer neresi

dükkan kiralarında en yüksek yer neresi

Kapalıçarşı, metrekare başına 3 bin 500 dolara varan kira bedeli ile İstanbul'un ve Türkiye'nin en değerli yeri oldu. Kapalıçarşı'yı kira bedelinde İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Beşiktaş-Çarşı takip etti.

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Memura zam müjdesi! Temmuz ayında en düşük memur maaşı ne kadar olacak? 

Enflasyon artış oranına göre hesaplanan memur maaş zamlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Peki, Temmuz ayında en düşük memur maaşı ne kadar olacak? 2023 memur maaş zammı...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Esnaflardan dükkan kiraları değerlendirmesi!

Gelinlikçiler, kuaförler, düğün salonu sahipleri, fotoğrafçılar, lokanta ve restoranlar Kovid-19 salgını kapsamında alınan önlemlerden en fazla etkilenen iş kolları arasında bulunuyor. 

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm kapsamında 279 konut ve dükkan hak sahiplerine verildi!

Erzurum'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşa edilen 264 konut ile 15 dükkan, törenle hak sahiplerine teslim edildi.

AVM kiralarında yeni düzenlemeler yolda!

Tüketiciyi ilgilendirmese de kira ve ortak gider alışveriş merkezlerinin ana gündem maddeleri arasında yer aldı. AVM kiralarında yeni düzenlemelerin deveye alınması planlanıyor.

İş yeri kiralarında yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor!

1 Temmuz 2020 tarihi itibarıyla iş yeri kiralamalarında yeni dönem başlıyor. 1 Temmuz tarihinden itibaren iş yeri kiralarında da artış TÜFE üzerinden yapılacak, iflas edenlerin sözleşmesi feshedilebilecek, depozito vadeli hesaba yatırılacak... İşte merak edilen o düzenlemeler...

dükkan kiralarında en yüksek yer neresi Haberi

dükkan kiralarında en yüksek yer neresi

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Yazıcı "Kalpakçılar Caddesi'nde bulunan dükkanlarda son 1 yılda yaklaşık yüzde 20 kira artışı yaşandı. Kiralamalar altın üzerinden yapılmakta, artışın bir kısmı da bundan kaynaklanmaktadır" dedi.


Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan  semtlerinin ortasında yer alan dünyanın en eski ve en büyük kapalı Çarşısı  "Kapalıçarşı", metrekare başına 3 bin 500 dolara varan kira bedeli ile  İstanbul'un en pahalı noktası oldu.


Eva Gayrimenkul Değerleme, aylık kira bedeli bakımından İstanbul'un en  değerli caddelerini sıraladı. Buna göre Kapalıçarşı'nın kalbi Kalpakçılar  Caddesi, metrekare başına aylık 2 bin dolardan başlayıp 3 bin 500 dolara kadar  varan kira bedeli ile İstanbul'un, dolayısıyla Türkiye'nin en değerli yeri oldu.


Kapalıçarşı'yı kira pahalılığında İstiklal Caddesi takip etti.  Turistlerin uğrak yeri olan İstiklal Caddesi'nde aylık kiralar metrekare başına  250 dolardan...