11 / 05 / 2024

Dükkan mesken olarak kullanılır mı

Dükkan mesken olarak kullanılır mı

Gayrimenkul tapu sorunları arasında tapuda dükkan olarak kayıtlı bir taşınmazın mesken olarak kullanılması da yer alıyor. Peki, dükkan mesken olarak kullanılabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...

Sentez Merter 1 Eylül'de açılıyor! Vade farksız 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı!

Kadın modasına yön verecek alışveriş merkezi olarak lanse edilen ‘Sentez Merter’ kapılarını 1 Eylül'de açıyor. Sentez Merter'de 24 ay taksitle hemen teslim dükkan fırsatı sunuluyor.

O ilimizde 5 dükkan uygun fiyatlardan kiraya veriliyor! Bu dükkanları kaçırmayın!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilana göre 5 dükkan ticari olarak ihale usulüyle kiraya veriliyor. İşte detaylar…

Çayırova Belediyesi Kocaeli'de dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Kocaeli İli Çayırova Belediye Başkanlığı, Kocaeli Çayırova'da yer alan dükkanı satışa çıkardı. Dükkanın satış ihalesi 4 milyon 870 bin TL olarak belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden büyük fırsat! Küçük Sanayi Sitesi'nde 90 dükkan satıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi'nde yer alan 90 adet dükkanı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 38 milyon 433 bin 289 TL olarak belirlendi.

Konya'da 8.2 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

Konya 10. İcra Dairesi, Meram ilçesinde bulunan depolu dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 276 bin TL olarak belirlendi. 

Dereli'de selden etkilenen esnaf için 120 dükkan inşa ediliyor!

Giresun'daki selden etkilenen Dereli'de yıkım kararı alınan binalardaki esnafın geçici olarak taşınacağı 120 dükkanın inşaatı başladı...

Şişli'de 6.5 milyon TL'ye icradan satılık 2 dükkan!

İstanbul 10. Satış Memurluğu, Şişli İlçesi, Halaskargazi Mahallesi'nde bulunan 2 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 6 milyon 520 bin TL olarak belirlendi.

Konak'ta 22 milyon TL'ye icradan satılık 6 dükkan!

İzmir 6. Satış Memurluğu, Konak ilçesi Umurbey mahallesinde bulunan 6 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 22 milyon 83 bin 750 TL olarak belirlendi.

KİPTAŞ 54 dükkanı 4 Mart'ta satışa çıkarıyor!

KİPTAŞ, 54 dükkanı 3. Gayrimenkul Müzayedesi ile 4 Mart'ta satışa çıkarıyor. KİPTAŞ, müzayededen elde edeceği geliri, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projelerine kaynak olarak kullanacak...

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.

Bursa'da 5.2 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

Bursa 10. İcra Dairesi Osmangazi İlçesi Orhanbey Mahallesi'nde bulunan dört katlı dükkanı satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Kocaeli'de 6.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 dükkan!

Kocaeli 1. İcra Dairesi, Derince ilçesi, Deniz mahallesinde bulunan iki dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 465 bin 456 TL olarak belirlendi. 

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndan 6.4 milyon TL'ye satılık dükkan ve ofis!

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, mülkiyeti kendisine ait olan dükkan ve ofisi satışa çıkardı. Yakuplu Mahallesi'nde bulunan gayrimenkullerin satış bedeli 6 milyon 488 bin 600 TL olarak belirlendi.

Dükkan mesken olarak kullanılır mı Haberi

Dükkan mesken olarak kullanılır mı

Dükkan mesken olarak kullanılır mı?

Gayrimenkul tapu sorunları arasında tapuda dükkan olarak kayıtlı bir taşınmazın mesken olarak kullanılması da yer alıyor. Peki, dükkan mesken olarak kullanılabilir mi?


Dükkan tapulu taşınmazı mesken olarak kullanmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaratabiliyor. Örneğin, taşınmaz sahibi bu gayrimenkulü kredi ile satamıyor. 


Dükkan daire tapusuna nasıl çevrilir?

Dükkan tapulu bir taşınmazın daireye çevrilevilmesi için  öncelikle kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor.


İzin alındıktan sonra ise tapuda cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor. Tapuda dükkan olarak görülen bir yerin, mesken olarak kullanılabilmesi için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekiyor.


Tapuda cins değişikliği..

Cins değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde...