28 / 04 / 2024

dükkandaki eski kiracıyı nasıl çıkarırım

dükkandaki eski kiracıyı nasıl çıkarırım

Mal sahipleri, kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor. Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışında geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Fahiş kira zamlarının önüne geçmek isteyen Hükümet ev konut kiralarına yüzde 25 zam sınırı getirdi. Peki, Kiracı, yüzde 25’in üzerinde kira artışı yaparsa geriye dönük ödediği fazla bedelin iadesini talep edilebilir mi?

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Yeni ev sahibi eski kiracıyı artık çıkarabiliyor! Yargıtay kesin kararı açıkladı!

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilecek! Yargıtay, ev sahiplerini memnun edecek bir karar aldı. Bilindiği üzere, ev sahipleri kiracıları mahkemeye vererek evlerini tahliye ettirebiliyorlar.

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracı ve ev sahiplerinin haklarına dair bilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Kiracılar her ayın belli günlerinde kiralarını ödemekle mükelleftir. Ev sahibi düzenli bir şekilde kirasını ödeyen bir kiracıyı evden çıkarabilir mi? İşte yanıtı!

Ev sahiplerinden kiracıyı evden çıkartmak için yeni taktik! Uzmanlar uyardı: İspatlaması gerekiyor

Türkiye'de yeni konut arzındaki düşüşe rağmen konuta olan talebin artması ev sahiplerinin mevcut kiracıyı evden çıkarmak için ilginç taktiklere başvurmasına neden oluyor. Uzmanlar ise kiracıları uyarıyor: Ev sahibi sizi evden çıkarmak isterse ispatlaması gerekiyor

Eski kiracıyız yırttık diye sevinmeyin! Kiralara inanılmaz zam geliyor

Yüksek enflasyon raflara zam olarak geri dönerken, TÜFE rakamları ise kiraların uçmasına neden olacak.

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Ev sahibiniz...

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan kira bedelleri milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Peki ev sahibi kirayı istediği gibi artırabilir mi? Kira artışı neye göre belirlenir? İşte detaylar...

Düzce Eski Sanayi Sitesi'nde büyük dönüşüm başladı!

Düzce'de büyük problem haline gelen Eski Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları başladı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni sanayi alanına yönelik toplantı gerçekleştirecek. 

Yeni ev sahibi eski kiracıyı evden çıkarabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde yeni mülk sahibinin eski kiracıyı evden çıkarıp çıkaramayacağını kaleme aldı. 

Ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkartabilir?

Son dönemlerde ev sahipleri ve kiracılar yüksek kira nedeniyle karşı karşıya geldi. Peki ev sahibi kiracıyı hangi durumlarda çıkartabilir?

dükkandaki eski kiracıyı nasıl çıkarırım Haberi

dükkandaki eski kiracıyı nasıl çıkarırım

Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların hak ve sorumlulukları Borçlar Kanunu ile düzenleniyor. Kanunen mal sahipleri ancak kanunda yazan haklı tahliye nedenlerinin doğması halinde kiracısını tahliye edebiliyor.


Peki, "Kiracı tahliye gerekçeleri nelerdir? Dükkandaki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dükkan sahibinin kiracısından tahliyesini isteyebilmesi için buraya ihtiyacı olması ve ihtiyaç durumunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. Aynı ilçe sınırları içerisinde bir dükkanı daha olan mal sahibi tahliye sürecinde zorluk yaşayabiliyor.


Dükkanın yeniden inşası gerekiyorsa veya esaslı bir tamirat gerekliyse kiracı tahliye edilebiliyor. Bunun için belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava açılabiliyor.


Yeni satın alınan dükkandan eski kiracıyı çıkarma


Kiralananı sonradan edinen kişi,...