02 / 05 / 2024

dünyada gyo sıralaması

dünyada gyo sıralaması

Global danışmanlık firması Ernst & Young'ın Avustralya Ofisi tarafından yapılan araştırma sonucunda hazırlanan ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının (GYO) performanslarının incelendiği "Küresel GYO Raporu 2007"de Türkiye yüzde 24.33'lük toplam getiri ora

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Türk kuyumculuk sektörü dünya sıralamasında ilk üçü ele geçirdi!

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumculuğun 40 bin işletmesi ve 300 bin çalışanı olduğunu belirterek, “Kuyumculuk sektörü zamanında sipariş tesliminde dünya birincisi, ihracatta dünya ikincisi, üretimde dünya üçüncüsü” dedi.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

10 ili etkiledi acısı tüm dünyada duyuldu! 100 milyon dolar gönderiyorlar

10 ili etkileyen ama acısı bütün dünyada duyulan deprem ile ilgili Amerikalı müslümanlardan da destek açıklaması geldi. ABD Müslüman Örgütleri Konseyi, 100 milyon dolarlık yardım toplandığını açıkladı.

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu!

Türkiye’nin ikinci el araç piyasasındaki sıralaması belli oldu. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü sırada yer edindi.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.

Bursa, dünyada en ucuz ve kaliteli kentler sıralamasında ilk 6 şehir arasına girdi

ADB’de yayın yapan Business Insider internet dergisi dünyada bin dolara yaşanabilecek ucuz ve kaliteli şehirleri sayfalarına taşıdı. O listede Türkiye’den ise Bursa yer aldı.

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alınıyor?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alındığını anlattı. Peki söz konusu önlemler neler? İşte detaylar...

Türkiye konutun en fazla değerlendiği ülkeler sıralamasında lider oldu!

Türkiye, dünya genelinde konutun en çok değerlendiği ülkeler sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Peki listede hangi ülkeler var? İşte o liste...

Kira geliri beyanında gelir sıralaması önemli mi? İşte merak edilenler...

Dünya Gazetesi köşe yazarı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Burak Görücü, bugünkü köşesinde kira geliri beyanında gider sıralamasının önemini kaleme aldı. İşte Burak Görücü'nün 'Kira beyanında gider sıralamasının önemi' başlıklı yazısı...

dünyada gyo sıralaması Haberi

dünyada gyo sıralaması

Bu yıl Türkiye ve İngiltere'nin ilk kez dahil edildiği Ernst &Young'un "Küresel GYO Raporu 2007"de aralarında Avustralya, Belçika, Kanada, Japonya, Hollanda, Yeni Zelanda, Singapur, Güney Kore, Türkiye, ABD ve İngiltere'nin de bulunduğu 15 belli başlı Pazar mercek altına alıyor. Rapor aynı zamanda bu ülkelerdeki GYO'ları pazar büyüklüğü ve derinliği, gelir ve sermayenin geri dönüşü, fiyat kararsızlığı, bilanço değerlendirmeleri ve gelir değerlendirmeleri ile karşılaştırıyor.

Raporda, en iyi performansı gösteren GYO pazarı olarak yüzde 72,92'lik getiri oranı ile Singapur göze çarpıyor. Singapur'da GYO'ların toplam piyasa değeri üç katına çıkarken, toplam GYO sayısı önceki yıla göre yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi. Singapur'u yüzde 43'lük bir getiri ile Güney Kore, yüzde 42 ile Japonya, yüzde...