30 / 07 / 2024

dünyanın en sağlıklı kenti

dünyanın en sağlıklı kenti

Dünya genelinde 89 şehir baz alınarak yapılan araştırmaya göre, İstanbul dünyanın en sağlıklı kentleri sıralamasında sondan ikinci oldu...

İstanbul listede! Dünyanın en güvenli ve en güvensiz şehirleri hangileri?

Forbes Advisor; suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve doğal afet riskleri gibi çeşitli faktörleri analiz ederek yaptığı araştırmada, dünyanın en güvenli ve en güvensiz şehirlerini belirledi.

Dünyanın en pahalı evi rekor fiyattan satışa çıkarıldı! 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev satılacak...

Dünyanın en pahalısı olarak bilinen evin satışa çıkarıldığı kaydedildi. Bu süreçte, rekor fiyatı da duyanları şaşkına çevirdi. 1100'lü yıllarda kale olarak inşa edilen ev değişimi ile dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Dünyanın en pahalı evi 425 Milyon Euro’ya satılıyor!

Dünyanın en pahalı evi Fransa’nın gözbebeği Paris’e 40 kilometre uzaklıkta yer alan Chateau d’Armainvilliers, 425 milyon Euro'ya satılıyor.

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Dünyanın en zengin beş iş insanı 2020 yılından beri servetlerini ikiye katladı!

İngiliz uluslararası insani yardım kuruluşu Oxfam, dünyanın en zengin beş iş insanının 2020 yılından beri servetlerini iki katından fazla artırdığını, buna karşılık 5 milyar insanın daha da yoksullaştığını belirtti.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Dünyanın en güçlü pasaportları hangileri? Zirve değişti, işte Türkiye'nin sıralamadaki yeri

Passport Index'in verilerine göre 2022'de dünyanın en güçlü pasaportları duyuruldu. Listenin 1 numarasında ise Avrupa ülkeleri bulunmuyor. İşte o şaşırtan liste...

Dünyanın en zenginleri açıklandı! Bu yıl bir ilk yaşandı! İşte tam liste

Dünyanın en zenginleri listesinde bu yıl bir ilk yaşandı. Birkaç sene öncesine kadar ismi Hindistan dışında bilinmeyen Gautam Adani iki senede servetine servet katarak, ABD’li zenginleri solladı. İşte detaylar…

Elon Musk'ın sağ kolu! Dünyanın en büyük servetini yönetiyor

Son zamanlarda yaptığı hamleler ile gündemden düşmeyen Elon Musk'ın gizli sağ kolu Jared Birchall, dünyanın en büyük servetini yönetiyor.

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor! İşlemler tamamlandı!

En çok kullanılan arama motoru olan Google'da "Dünyanın en saçma binası" olarak ilk sırada çıkan bina yıkılıyor...

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde yer alan Kahramanmaraş'taki 18 katlı yapıda cephe söküm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Kahramanmaraş'taki dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' şeklindeki aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı İl Özel İdare binasının yıkımı başladı. Kasım'da gerçekleştirilen ihaleyi 6 milyon 600 bin  TL teklifle kazanan müteahhit firma, binanın yıkımı için start verdi.

'Dünyanın en saçma binası’nın yıkım işi için 51 firma yarıştı!

Kahramanmaraş'ta bulunan ve dünyanın en saçma binası olarak bilinen İl Özel İdare Binası’nın yıkım ihalesi gerçekleşti. Yıkım için 51 firma yarıştı.

dünyanın en sağlıklı kenti Haberi

dünyanın en sağlıklı kenti

Ajans Press, dünyanın en sağlıklı kentlerini konu alan araştırmayı inceledi. Dünya genelinde 89 şehir baz alınarak hazırlanan raporun ilk sırasına ise Amsterdam yer aldı. İstanbul ise bu sıralamada sondan ikinci oldu.

Ajans Press ve PRNet’in konuyla alakalı gerçekleştirdiği medya araştırmasında yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. İstanbul’daki betonlaşma ve yeşil alan sayısının yetersiz görülmesi medyada en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı. 

Listenin birinci sırasında yer alan Amsterdam’ı, Oslo (Norveç), Rotterdam (Hollanda), Münih (Almanya) Berlin (Almanya), Tallinn (Estonya), Adelaide (Avustralya), Viyana (Avusturya), Perth (Avustralya) ve Helsinki (Finlandiya) gibi çeşitli kentler sırasıyla takip etti. İstanbul ise bu listenin 88’inci sırasında yer alırken 3,46 puanda kaldığı...