06 / 05 / 2024

ecrimisilin devam etmesi

ecrimisilin devam etmesi

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalciden tahliye ve ecrimisil isteniyor. Peki, işgalin devamı halinde ecrimisil ne olur?

Kira artış talepleri devam ederse verimsiz mağazaların kapısına kilit vurulacak!

Markaların başlattığı cazip kampanyalara rağmen talep, geçtiğimiz Kasım'da da  sınırlı kaldı. BMD Başkanı Sinan Öncel, piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen kira artış taleplerinin devam etmesi durumunda verimsiz mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi tarafından inşaat ruhsatı iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepki çekti. Söz konusu inşaatı belediye de engelleyemedi. Yaşanan duruma vatandaşlar adeta isyan etti.

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Depremin ardından 10 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde sorunlar bitmiyor. Bölgedeki iş insanları maliyetin yüzde 54,9’unu konut hasarı oluşturduğunu ve depremzedelere kira desteğinin kalıcı konutlara kadar devam etmesi gerektiğini söylüyor.

Küresel piyasalar karışık seyirli, yön arayışı devam ediyor!

Dünya genelindeki finans piyasaları, başta ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizliklerin devam etmesi nedeniyle karışık bir seyir izliyor.

Seçim sonrası para politikalarında köklü değişim şart! Yanlışa devam edilirse TL krizi kapıda!

Piyasalarda bu hafta heyecan dorukta. İkinci tur seçimler öncesi borsa ve dövizde volatil seyrin devam etmesi bekleniyor. Uzmanlar, seçimi kim kazanırsa kazansın para politikalarında köklü bir değişimin kaçınılmaz olduğunu savunurken, seçim sonrasına ilişkin önemli bir uyarı da geldi…

Dibi görmesi bekleniyor! Altında düşüş devam edecek

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki ay da faiz arttıracağı tahminleri altını vurdu. Peş peşe gelen açıklamaların ardından altındaki düşüşün devam etmesi bekleniyor.

Dolar kritik seviyeye yaklaştı! 21 Mart 2022 dolar kuru!

Geçen hafta FED'in faiz oranlarını açıklamasının ardından piyasalarda bir hareketlilik yaşandı. Öte yandan Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin devam etmesi döviz kurlarını etkilemeye devam ediyor. Peki dolar/TL bugün ne kadar?

Piyasalarda son durum: Euro/TL bu hafta ne kadar oldu?

Döviz piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi döviz piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki euro bu hafta ne oldu? Euro kuru bu hafta kaç lira oldu?

Gümüş yatırımcıları dikkat! Gümüşün gramı bu hafta ne olur?

Gümüş piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi gümüş piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki gümüş fiyatları hafta içi ne oldu, bu hafta ne olur? İşte cevabı...

Dolar bu hafta ne olacak? Dolar yatırımı yapanlar dikkat!

Döviz piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi döviz piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki dolar bu hafta ne oldu? Dolar bu hafta kaç lira oldu?

Altın fiyatları haftayı düşüşle kapatıyor! Bu hafta altın piyasası ne olur?

Altın piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi altın piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki altın fiyatları hafta içi ne oldu, bu hafta ne olur? İşte cevabı...

Dolar son gaz yükselmeye devam ediyor! 19 Mart 2022 güncel dolar kuru...

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin devam etmesi döviz kurlarını etkilemeye devam ediyor. Dolar/TL dün güne 14,74 liradan başlarken kapanışı 14,82 seviyelerinde yaptı.

Dolar önde geliyor! Kritik seviyeye yaklaştı!

FED'in faiz oranlarını açıklamasının ardında piyasalarda bir hareketlilik yaşandı. Öte yandan Rusya Ukrayna arasındaki gerilimin devam etmesi döviz kurlarını etkilemeye devam ediyor. Dolar/TL güne 14,74 liradan başladı. Peki dolar gün içerisinde kaç lira oldu?

ecrimisilin devam etmesi Haberi

ecrimisilin devam etmesi

İşgalin devamı halinde ecrimisil!

Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlar ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin işgalen kullanıldığının tespiti halinde, İdarece yürütülecek ecrimisil tespit, takdir ve tahsil işlemlerine ilişkin usul ve esaslar tebliğler ile düzenleniyor. 


Ecrimisil mevzuatında bu tazminat; "Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatı" olarak ifade ediliyor.


Hazine taşınmazının zilyetliğini, Yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ise işgalci diğer ifade ile fuzuli şagil oluyor.


İdare fuzuli işgalin tespiti halinde işgalciden ecrimisil talep edebiliyor. Peki, fuzuli işgal devam ederse ne olur?


İşgalin devamı...