29 / 04 / 2024

edinilmiş malların tasfiyesi nasıl yapılır

edinilmiş malların tasfiyesi nasıl yapılır

Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir. Peki boşanma durumunda edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur? Edinilmiş mal nasıl paylaşılır? İşte Medeni Kanun esasları..

Yedieminlerde bulunan hacizli mallar yarın satışa çıkıyor

Yedieminlerde bulunan hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli malların, yarın itibarı ile satışa çıkarılacağı açıklandı. İşte sarışa çıkarılan mallar ve haberin detayları...

Hacizli malların satışında yeni sistem yarın başlıyor: Borçlular öncelikli alıcı olacak! 

Muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesi ile ilgili süreç yarın resmen başlıyor. Dettaylar tek tek açıklandı. İşte ayrıntılar...

Adalet Bakanı Tunç  duyurdu! Hacizli malların satışında yeni dönem başlıyor! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında, artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesini taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturduklarını açıkladı.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Yunanistan Osmanlı vakıf mallarını satıyor!

Muğla Bodrum’a 7 mil uzaklıktaki İstanköy Adası’ndaki Osmanlı Dönemi’ne ait vakıf mallarının satılmasına sert tepki gösteren Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, satışların durdurulmasını istedi.

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Rumlar'dan ''Mallarınıza sahip çıkın' uyarısı!

Gayrimenkul envanteri çıkarılan ve yakında sivil yaşama açılması planlanan Maraş için Rumlar harekete geçti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Maraş asıllılarını 'mallarına sahip çıkmaları' yönünde uyarıyor.

Ankaraspor Kulübünün gayrimenkullerinin akıbeti mecliste!

İsim değişikliği ile Osmanlıspor olan Ankaraspor Kulübünün taşınmaz mallarının akıbeti meclis gündemine taşındı..

Hadise'nin gayrimenkulleri ablasının üzerine kayıtlı çıktı!

Ünlü popçu Hadise, Türkiye’de daha az vergi ödemek için gayrimenkullerini ablasının şirketinin üzerine yaptı. Kardeşlerin arası açılınca abla Açıkgöz, ‘Malların sahibi bütün aile’ resti çekti. 

13 milyondan fazla Suriyelinin mallarına el konma riski!

Esed rejimi, zorla göç ettirdiği sivillerin 30 gün içerisinde taşınmaz mallarını beyan etmelerini zorunlu kılan bir yasa çıkardı. 

Kabuller Dayanıklı Tüketim Malları'nın 5 gayrimenkulü satılıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Kabuller Dayanıklı Tüketim Malları ve Dericilik Ticaret Sanayi Anonim Şirketi'nin Osmaniye'de yer alan 5 gayrimenkulünü satışa çıkarıyor.

Bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Ev, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

edinilmiş malların tasfiyesi nasıl yapılır Haberi

edinilmiş malların tasfiyesi nasıl yapılır

Edinilmiş malların paylaşımı!

Eşler, Medeni Kanun gereğince, mal rejimi sözleşmesiyle edinilmiş mallara katılma rejimini kabul edebilirler. Edinilmiş mal, her eşin bu mal rejiminin devamı süresince karşılığını vererek elde ettiği malvarlığı değerleridir. Peki boşanma durumunda edinilmiş malların paylaşımı nasıl olur?


Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona erer. Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona erer. Peki edinilmiş mal nasıl paylaşılır?


Kanune göre her eş, diğer eşte bulunan mallarını geri alır. Tasfiye sırasında, paylı mülkiyete konu bir mal varsa, eşlerden biri kanunda öngörülen diğer olanaklardan yararlanabileceği gibi, daha üstün bir yararı olduğunu ispat etmek ve diğerinin payını ödemek suretiyle o malın bölünmeden...