30 / 04 / 2024

eklenti kapsamına giren bölümler

eklenti kapsamına giren bölümler

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler, eklenti olarak tanımlanıyor. Peki eklenti kapsamına giren alanlar nelerdir? İşte eklenti bölümleri...

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

Kamu ihaleleri kapsamına giren yapım işlerinde uygulanacak olan artırımlı fiyat farkının hesaplanmasına ilişkin düzenlemeye gidildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

EYT düzenlemesinin dışında kalanlar, staj ve çıraklık sigortası için beklentiye girmiş durumda. Peki staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek?

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

EYT’liler, emeklilik işlemlerini böyle hızlandırabilirsiniz!  “Emekli olabilir” belgesi böyle çözülecek

EYT kapsamına giren milyonlarca kişinin bir anda sisteme yüklenmesi nedeniyle yaşanacak gecikmelerin önüne geçecek müjdeli haber geldi.  Vakit alan önemli bazı işlemler internet üzerinden de yapılabilecek.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Bu rakam şok edecek! İşte halka arzdan şirketlerin kasasına giren para!

Geçtiğimiz sene rekorlarla tarihe geçen ve yatırımcıya en fazla kazandıran Borsa İstanbul’da halka arz olan 40 şirketin kasasına giren para miktarı belli oldu.

Altının efendisi İslam Memiş son tahminini resmen açıkladı! Altını olanların dünyaları başına yıkıldı! Hemen bakın!

Yaptığı tahminlerle yatırımcıların radarına giren isimler arasında yer alan Altının efendisi İslam Memiş son tahminini resmen açıkladı... Altını olanların dünyaları başına yıkıldı... Hemen bakın...

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortaları kapsamında indirim geldi, prim desteği oranları belirlendi! Hemen bu rakamlara bakın

Tarım sigortaları kapsamına alınacak riskler ve ürünlerle prim desteği oranları resmen açıklandı. Çiftçiler hemen bu rakamlara bakın!

Sucuk yapma makinesinden ısıtan buzdolabına yenilikçi ürünler! Amazon’un 5 Ekim 2022 tarihli fiyat listesi

Tüm dünyaya ürün çeşitliliği sunan ve Eylül 2018’de Türkiye pazarına giren e-ticaret platformu Amazon yeni kampanya fırsatlarını duyurdu. Amazon Türkiye ürünlerini derledik.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor! Ucuz arsa arayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi kapsamında satışa çıkacak olan arsa sayısının 250 binden 1 milyona yükseleceğini açıkladı. Ucuz arsa arayanların radarına giren TOKİ 2022 arsa başvuruları 10 gün sonra başlıyor.

Milli Emlak İzmir'in göbeğinde arsa satıyor! Fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Egenin incisi İzmir'de arsa satacak. Yatırımcıların radarına giren ihale 28 Haziran'da yapılacak. 

Kapalı Maraş'ta tarihi karar! Osmanlı tapusu mülk davasına dahil edildi!

KKTC’de bir Rum’un Kapalı Maraş’taki mülk davasını gören Taşınmaz Mal Komisyonu, tarihte ilk defa Vakıflar İdaresi’nin Osmanlı döneminden kalma tapusunu dava kapsamına aldı. Kararın emsal teşkil etmesi halinde, Vakıflar İdaresi’nin diğer gayrimenkuller için de itirazda bulunabileceği aktarılıyor. 

eklenti kapsamına giren bölümler Haberi

eklenti kapsamına giren bölümler

Eklenti kapsamına giren alanlar!

Eklenti; Medeni Kanunun 686 ncı maddesinin ikinci fıkrasında “Eklenti, asıl şey malikinin anlaşılabilen arzusuna veya yerel âdetlere göre, işletilmesi, korunması veya yarar sağlaması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen ve kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır maldır.” şeklinde açıklanıyor.


Bilindiği üzere eklentiler; Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerler oluyor. Eklenti ilişkisi ancak iki mal arasında söz konusu oluyor.


634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında eklenti kapsamına giren alanlar şu şekilde sıralanıyor:


II- Bağımsız Bölümlerle Eklentiler ve Ortak Yerler Arasındaki Bağlantı

MADDE 6 – 

Bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan kömürlük, su deposu, garaj, elektrik, havagazı veya su saati yuvaları, tuvalet gibi eklentiler,...