02 / 10 / 2024

ekonomik yavaşlama son durum

ekonomik yavaşlama son durum

Darbe girişimi ve darbecilerin temizlenmesi, Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim bölgelerinde terörü bitirme hareketi ve ardından Suriye ile Irak’taki çatışmalar ülkede yaşamı büyük ölçüde etkiledi. Ekonomideki genel yavaşlamaya rağmen insanlar 3 sektörde para harcamaya devam etti.

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yılın son çeyreğinde yavaşlayabilir! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan Para Politikası Kurulu özetinde, kira enflasyonunun yılın son çeyreğinde yavaşlayabileceği belirtildi. İşte ayrıntılar...

TCMB Başkanı Karahan: Göstergeler kira enflasyonunda yavaşlamaya işaret ediyor! İnandırıcı mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yatırımcı toplantısı sunumunda enflasyonda yavaşlama eğilimine dikkat çekti. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, Karahan'ın açıklaması üzerine ''inandırıcı mı?'' diye sordu.

2024'ün 5 ayındaki konkordato sayısı geçen yılı yakaladı: İnşaat 2'nci sırada! 

Ekonomideki yavaşlama ve maliyet artışına ilave olarak finansmanda yaşanan erişim sorunu, konkordato başvurularının artmasına neden oldu. Sayı şimdiden geçen yılı yakaladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin ambargo kararı İsrail basınında: İnşaattaki yavaşlama, daire arzında azalmaya yol açacak!

Türkiye'nin almış olduğu ambargo kararı, Tel Aviv'de büyük öfkeye neden oldu. İsrail medyası, Türk boykotunun etkilerinin büyük olacağını belirtilirken, en çok etkilenecek sektörün başında da inşaat sektörü yer aldı...

İnşaat malzemeleri sanayi endeksinde yükseliş!

Açıklanan rakamlara göre İMSAD İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi, geleneksel olarak kış aylarında ortaya çıkan yavaşlama etkisinin azalması ve yerel seçim öncesi hareketliliğin etkileriyle de sınırlı ölçüde yükseliş gösterdi.

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutsuz: Yavaşlama trendi devam edecek!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen inşaat sektörü 2024 yılından da umutsuz. Müteahhitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yavaşlama trendinin devam edeceğini söyledi.

Gayrimenkul krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş yavaşladı!

Son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle sık sık gündeme gelen Çin'de konut fiyatlarında yaşanan düşüş 2023 yılının Aralık ayında bir yavaşlama kaydederek son 10 aydaki ilk pozitif gelişme şeklinde gerçekleşti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut fiyatlarındaki artış neden yavaşladı?

2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9 oranında arttı. Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarındaki artışın yavaşlama sebebini açıkladı.

Konut fiyatlarındaki sert artış 2024'te yavaşlayacak!

Gelecek yıl hem kiralık hem de satılık konutların fiyat artış hızlarında yavaşlama bekleniyor. Konut satışları, 2023 yılındaki düşüş seyrine devam etti. 2024'te piyasanın yeniden canlanması öngörülüyor.

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat şirketleri konut projeleri için rotayı ABD'ye çevirdi. Türkiye'deki inşaat sektöründeki yavaşlama şirketleri başka pazarlara yönlendirdi.

En düşük memur maaşı 33 bin 351 TL, memur emeklisi maaşı 14 bin 960 TL! Son dakika rakamlar geldi! 

4 aylık veriden sonra maaş tabloları yavaş yavaş şekillenirken, son dakika zamlı memur ve memur emeklisi maaşları da belli oldu. Peki en düşük memur maaşı ve en düşük memur emeklisi maaşı ne kadar olacak?

Konteyner nakliye şirketi Maersk, 3 bin 500 kişiyi daha işten çıkardığını duyurdu

Konteyner nakliye şirketi Maersk, küresel ekonomik yavaşlamanın tetiklediği talep azalması ve kapasitenin yükselmesi sebebi ile 6 bin 500 kişinin işten çıkarıldığını belirtti. Öte yandan firma önümüzdeki günlerde de 3 bin 500 kişinin daha işine son verileceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

ekonomik yavaşlama son durum Haberi

ekonomik yavaşlama son durum

Darbe girişimi ve darbecilerin temizlenmesi, Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim bölgelerinde terörü bitirme hareketi ve ardından Suriye ile Irak’taki çatışmalar ülkede yaşamı büyük ölçüde etkiledi.


İçeride talep daraldı. Mal sattığımız ülkelerdeki durgunluk ihracatı yavaşlattı. Bunların etkisiyle yatırımlar durdu. Üretim yavaşladı.


Ülkenin, bu ülkede yaşayanların iyiliği, yatırımların ve üretimin artmasına bağlıdır. Üretim artacak ki istihdam artsın. Gelir artsın. Harcamalar artsın. Ekonominin çarkları normal olarak dönsün.


Yıl biterken genelde iyiliklerden söz edilir. İyiliğin temelinde sağlık, huzur, güven ve gelişme vardır. 2016’da ekonomide yavaşlama, yıl sonuna doğru gerileme oldu. İstihdam ve gelir artışında başarı sağlayamadık. İç ve dış talebin daralması yatırımları ve üretimi engelledi.


Doğu’da huzur önemli


Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim bölgelerindeki teröristlerin temizlenmesi güvenlik güçlerinin can kayıplarına, yerleşim bölgelerindekilerin mal kayıplarına yok açtı. Doğu ve Güneydoğu’daki yerleşim...