04 / 05 / 2024

elazığ depremi hasar gören binalar

elazığ depremi hasar gören binalar

Elazığ’da 24 Ocak’ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde ağır hasar gören ve ardından yıkılan binanın arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından 518 metrekareden 208’e düşürüldü.

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Büyük Marmara depremi 7.5 şiddetinde bekleniyor: En büyük hasar kıyılarda olacak! 30 milyon kişiyi etkileyecek!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve olabilecekleri, en kötü senaryoyu paylaştı. İşte o açıklamalar....

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.

Elazığ'daki 164 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri yıkılan ve ağır hasar görenler için inşa edilen 164 konut için kura çekilişi gerçekleştirildi.

Elazığ'da 105 deprem konutu sahiplerini buldu!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihlerinde yaşanan depremlerde evleri ağır hasar gören vatandaşlar için 11 farklı yerde hayata geçirilen toplam 105 konutun kuraları çekildi. İşte detaylar...

Elazığ'da depremin verdiği zarar büyük ölçüde telafi edildi!

Elazığ'da depremin yarattığı hasar devletin eliyle gideriliyor. Peki üzerinden 2 yıl geçen depremin ardından neler yapıldı? İşte ayrıntılar...

Elazığ'da 340 deprem konutunun kurası çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri hasar gören Rüstempaşa ve Abdullahpaşa mahallelerinde ki hak sahipleri için inşa edilen 340 konutun kura çekimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da 50 deprem konutu ve 58 iş yeri için kuralar çekildi!

Elazığ'da, geçtiğimiz sene 24 Ocak'ta yaşanan depremde ağır hasar gördüğü için konut ve iş yerleri yıkılan depremzedeler için yaptırılan 58 iş yeri ve 50 konutun kura çekimi yapıldı.

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

elazığ depremi hasar gören binalar Haberi

elazığ depremi hasar gören binalar

Sivrice merkezli Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İnönü Mahallesi'nde olan Cenk Apartmanı ağır hasar gördü ve 8 ay sonra yıkıldı. Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; binanın yıkılmasının ardından arsa alanı imarı Yeşilyurt Belediyesi tarafından düşürüldü. Arsa imarının düşürülmesi sebebiyle hiçbir müteahhitt bu alanda yeni bir konut yapmaya yanaşmıyor. 20 daireli olan binanın imar farkının düşürülmesi sebebiyle mağdur olduğunu ileri süren Cenk Apartmanı sakinleri yetkililerden imar farkının tekrardan eski haline getirilmesi talebinde bulundu.

“DEPREM SONRASINDA 518 OLAN ARSA ALANIMIZ 208'E DÜŞÜRÜLDÜ”

Depremde ağır hasar gören binaları için 8 ay sonra yıkım kararı verildiğine dikkat çeken apartman sakinlerinden Şadiye Sarıkaya, "Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde binamız hasar gördü ve ağır hasar raporu verildi. Evlerimiz 8 ay bekletildikten...