13 / 05 / 2024

Elazığda sosyal konut projesi

Elazığda sosyal konut projesi

Elazığ’ın Ağın ilçesinde, ihtiyaç sahipleri için yapılması planlanan, 12 adet sosyal konutun temeli atıldı. Çalışmanın startını İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, ilçe protokolü ile birlikte verdi.

Ekrem İmamoğlu 'Sabit taksitle sosyal konut ürettik' dedi, vatandaştan yorum geldi: 'Darısı TOKİ mağdurlarının başına'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda asgari ücretin altında ve sabit taksitle sosyal konut ürettiklerini söyledi. Paylaşıma TOKİ mağdurlarından da yorum gecikmedi...

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Sarıkaya'da sosyal konut projesi başladı!

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, 144 adet evden oluşan sosyal konut projesini başlattıklarını belirtti.

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

Bu ilde yaşayanlara sosyal konut müjdesi!

Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman'da yaşayan vatandaşlara sosyal konut müjdesi verdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Vali Canalp, söz konusu projenin lansmanını kısa bir süre sonra yapacaklarını söyledi.

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Elazığ’da konut sakinleri yetkililere seslendi: Tehlikedeyiz!

Elazığ'da İmar Haksen 3. Etap TOKİ Konut Sakinleri, binalarının yakınında yıkılan istinat duvarının tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Dar ve orta gelirlilere 375 bin yeni sosyal konut müjdesi!

12. Kalkınma Planı'na göre, dar ve orta gelirlilere yönelik olarak toplamda 375 bin sosyal konut üretimi gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Marmara bölgesi başta olacak şekilde riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalara da hız verilecek.

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Elazığ'da 254 deprem konutu için kuralar çekildi!

Elazığ'da, 24 Ocak ve 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 254 konut ile 43 iş yerinin kuraları çekildi.

Elazığ'da depremzedeler için 2 bin 936 konut yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Elazığda sosyal konut projesi Haberi

Elazığda sosyal konut projesi

Ağın İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından daha önceden yapımı planlanan 12 adet sosyal konutun yapılması için çalışma başladı. Çalışmanın startını İlçe Kaymakamı Fatih Yakınoğlu, ilçe protokolü ile birlikte verdi. Konutların, tamamlanmasının ardından belirlenen ihtiyaç sahiplerine verileceği...