15 / 05 / 2024

elektrik aboneliğinde yeni dönem

elektrik aboneliğinde yeni dönem

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek...

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor: Yüzde 51'in evet demesi yetecek!

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları için devrim niteliğinde yeni bir adım atıldı. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nı kurdu.

Gayrimenkulde devrim niteliğinde yeni dönem! Her şey daha şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde bir dönüşümün kapısı aralanıyor.

Elektrik faturasına zam mı gelecek? Elektrik faturasında zam var mı?

Elektrik faturaları son dönemde yüksek gelmeye başladı. Vatandaşlar elektrik faturasına yeni bir zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. İşte elektrik faturalarıyla ilgili son durum.

Elektrik faturalarında yeni gelişme! 400 lira iade edilecek

Elektrik faturası yüklü gelenlere iyi haber... Başvuru yapan vatandaşlara şartları karşıladığı takdirde 400 TL para iadesi yapılacak. Sadece elektrik faturaları için geçerli olacak. İşte konu hakkındaki tüm ayrıntılar…

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Otomobilde zam rallisi: Markalar tek tek fiyat güncelliyor! İkinci el araçlara da yeni zam kapıda!

Dolarda yaşanan yükseliş özellikle telefon, bilgisayar ve otomobil gibi ithal ağırlıklı ürünlere zam gelmesine neden oldu. otomobil firmaları fiyatlarını tek tek güncelliyor. İkinci el araçlar içinde yeni zam kapıda.

Samsung Knox Matrix ile çoklu cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlıyor!

Samsung Knox Matrix ile cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu yeni platform sayesinde Samsung marka cihazlar, güvenli bir ağ içinde birbirlerini koruyacak. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler dikkat! Devrim niteliğinde yeni uygulama geliyor! Her şey baştan aşağı değişecek!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Orman Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi’nin 4’ncü maddesi kabul edildi. Bu kapsamda, tarımsal destekleme ödemelerinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirleyeceği yeni kayıt sistemine geçilecek.

TOKİ, depremlerden etkilenen 10 ilde 1 yıl içinde yeni konut inşa edecek! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremlerden etkilenen 10 il için TOKİ eliyle 1 yıl içerisinde yeni konutlar inşa edilecek" diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Market alışverişinde devrim! Alışveriş sepeti ve nakit ödemeye paydos!

Akıllı teknolojiler artık günlük hayatımızın her alanına girdi. Polonya’da örneklerine rastlanan yeni mağazacılık konsepti ile akılları durduran, adeta devrim niteliğinde yeni uygulamalar hayata geçiriliyor.

Gram ve çeyrek altın da yeni rekor kırıldı! Saat 12.15 itibarıyla gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?

Gram ve çeyrek altında haftanın ilk günü yeni bir rekor daha kırıldı. Piyasaların açılmasıyla fiyatı yukarı giden gram ve çeyrek altın, saatler 12.15’i gösterdiğinde yeni bir rekor daha kırdı. ve bakın hem gram hem de çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu…

Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl depremi! Hesaplara ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

Milyonlarca çiftçi merakla mazot gübre desteği ödeme tarihlerini sık sık araştırıyor. Çiftçiler dikkat! Mazot ve gübre desteğinde yeni yıl depremi! Hesaplara ne zaman yatacak? Şimdi bakın! 

elektrik aboneliğinde yeni dönem Haberi

elektrik aboneliğinde yeni dönem

Ortak elektrik sayacı kullananlara yeni düzenleme!

18 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Elektrik piyasası tüketici hizmetleri yönetmeliği değişikliği ile elektrik enerjisi için ortak sayaç kullanan birden fazla abone birlikte "serbest tüketici" olabilecek.


Alınan karar şu şekilde; 


MADDE 1 – 8/5/2014 tarihli ve 28994 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi ile ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“(3) Elektrik enerjisi tüketimleri tek bir ortak sayaç ile ölçülebilen birden fazla gerçek ve/veya tüzel kişinin tükettiği toplam elektrik enerjisi miktarının serbest tüketici limitini geçmesi durumunda, bu kişilerin birlikte serbest tüketici niteliği kazandığı kabul edilir.”


Elektrik serbest tüketicisi kimdir?

Serbest tüketici; Kurul tarafından belirlenen elektrik enerjisi miktarından daha fazla tüketimde bulunması veya...