01 / 07 / 2024

Elektrik enerjisi güç kalitesi vehbi bölat

Elektrik enerjisi güç kalitesi vehbi bölat

Elektrik enerjisinin kalitesini belirleyen kriterler; üretilen AC (Alternating Current) gerilimin dalga şekli, etkin değeri, frekansı ve üç fazlı sistemler için faz gerilimleri arasındaki faz açısı dengesidir...

İstiklal Caddesi'nde yeni dönem başlıyor! Caddede bataryalı tramvaylar sefer yapacak...

İstiklal Caddesi'nin simgelerinden biri olan nostaljik tramvayların yerine hizmete alınacak olan yeni elektrik enerjisi ile çalışan bataryalı tramvaylar, test sürüşlerinin ardından seferlerine başlayacaklar.

Maaşı 10 bin TL ve daha düşük olan emeklilere müjde: 'Emekli kartı' geliyor! Doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı..

Seçim öncesi seyyanen zam olasılıkları emeklilerin hala gündemindeyken, maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar için yeni bir formül gündeme geldi. Emekli kartı ile foğalgaz, elektrik ve gıda yardımı yapılması planlanıyor. İşte ayrıntılar...

Bayern İnşaat Elektrik Kimya Gıda Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayern İnşaat Elektrik Kimya Gıda Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Akan tarafından kuruldu.

Tan Urla'da konutların enerjisi güneşten! Yenilenebilir enerji doğal yaşamla birleşiyor!

Tanyer Yapı Genel Koordinatörü Taylan Tanyer, Tan Urla projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, konutların enerjisinin güneşten elde edileceğini dile getirdi.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Kale İzolasyon Yapı İnşaat Elektrik Temizlik Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kale İzolasyon Yapı İnşaat Elektrik Temizlik Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Saydan tarafından kuruldu.

Magiç İnşaat Lojistik Otomotiv Elektrik Tekstil Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Magiç İnşaat Lojistik Otomotiv Elektrik Tekstil Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 650 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Umut tarafından kuruldu.

Tamamen elektrikli Renault Zoe Haziran fiyatları ile bayilerde 

Elektrik enerjisi, benzin ve dizel yakıtlara kıyasla genellikle daha ucuzdur. Renault Zoe'nin daha düşük enerji tüketimi, işletme maliyetlerini azaltır. Ayrıca, elektrikli araçların bakım maliyetleri genellikle daha düşüktür çünkü daha az hareketli parçaya sahiptirler.

Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL?

Yüzde 100 elektrik enerjisi ile çalışan Yuki Shansu'nun fiyatı belli oldu. Peki, Yuki yüzde 100 elektrikli Shansu treeporter ne kadar? Yuki üç tekerlekli Shansu kaç TL? İşte detaylar...

Yuki elektrikli Amy kaç TL? Yuki elektrikli Amy ne kadar? 

Elektrik enerjisi ile çalışan Yuki elektrikli Amy'ın mayıs ayı fiyatı belli oldu. Peki, Yuki elektrikli Amy kaç TL? Yuki elektrikli Amy ne kadar? Yuki Amy özellikleri neler? İşte ayrıntılar...

Hyundai Kona Elektrik'in nisan ayı fiyatı dikkat çekti! İşte Hyundai Kona Elektrik'in güncel fiyatı ve özellikleri!

Elektrikli otomobil üretimine ara vermeden devam eden Hyundai, Kona Elektrik modeliyle elektrikli araç satın almak isteyenlerin ilgilisi çekiyor. Bu kapsamda, Kona Elektrik'in fiyatı ve özellikleri araştırılıyor.

Elektrik faturalarını düşürmenin püf noktaları! Elektrik hangi gün ve saatlerde daha ucuz? Bakmadan geçmeyin!

Elektrik faturaları vatandaşın bütçesindeki en önemli masraf kalemlerinden birisi. Tüketirken hangi gün ve saatlerde daha ucuz fiyat tarifesinin olduğunu bilmekte yarar var. Encazip.com’un araştırmasına göre, tüketiciler gün ve saatlere dikkat ederse faturalarını yüzde 10 ucuzlatabilir.

Han Yangın Tesisatı Reklam Plastik İnşaat Elektrik İş Güv.Medikal Oto Yedek Parçaları San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Han Yangın Tesisatı Reklam Plastik İnşaat Elektrik İş Güv.Medikal Oto Yedek Parçaları San.Tic.Ltd.Şti. Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Cantürk tarafından kuruldu.

Elektrik enerjisi güç kalitesi vehbi bölat Haberi

Elektrik enerjisi güç kalitesi vehbi bölat

Elektrik santrallerinde üretilen elektrik enerjisi tüketiciye ulaştığında genellikle üretildiği kalitede olmaz. Elektrik enerjisinin kalitesini belirleyen kriterler; üretilen AC (Alternating Current) gerilimin dalga şekli, etkin değeri, frekansı ve üç fazlı sistemler için faz gerilimleri arasındaki faz açısı dengesidir. İdeal şekilde üretilen AC gerilimin dalga şekli saf sinüzoidal, etkin gerilim ve frekans değerleri ise sırasıyla 220V (faz-nötr)/380V (faz-arası) ve 50Hz dir. Üç fazlı gerilim sistemlerinde her bir faz gerilimi arasındaki faz açısı 120° (elektriksel) dir.


Yüksek genliklere çıkarılıp uzak mesafelere taşınan ve dağıtım noktalarında düşürücü transformatörlerle gerilim seviyeleri düşürülen bu gerilim, iletimi ve dağıtımı sırasında çevresel faktörler ve/veya aynı güç dağıtım sisteminden beslenen diğer elektrik güç tüketicilerinin kullandığı motor, transformatör, reaktif güç kompanzasyon sistemleri ve güç elektroniği uygulamaları (akü şarj üniteleri, UPS’ler,...