08 / 05 / 2024

Elektrik kısıtlamaları 2022

Elektrik kısıtlamaları 2022

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yaptığı açıklamada elektrik arz talep dengesinin sağlanması için iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program kapsamında kısıntı uygulanacağını belirtti.

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Sıfır otomobillerde, sıfır ve düşük faizli araç kredisi fırsatları! 

Son dönemde, bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve krediye erişimdeki yaşanan kısıtlamalar, potansiyel otomobil alıcılarını da zor bir durumda bırakıyor. Birçok otomotiv markası, satışlarını artırmak için cazip kredi kampanyaları başlattı. 

Kredi kartı kullanan nelere dikkat etmeli! Kartlara kısıtlamalar geliyor!

Son zamanlarda yaşanan enflasyon ile  mücadele doğrultusunda birçok önleme imza atılırken son olarak da kredi kartı konusunda bir takım gelişmeler yaşanıyor. Bu süreçte kredi kartı harcamalarında birçok kısıtlama gelebileceği kaydedildi. Kredi kartına gelmesi gündemde olan kısıtlamalar neler?

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

2. el araçta 6 ay 6 bin kilometre ve liste fiyatı kısıtlamalarının süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe ortaya çıkan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı uygulanan "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlamasına" ilişkin düzenlemelerin süresinin 6 ay süreyle yeniden uzatılmasına karar verildi.

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

E-Ticaret kanunuyla E-Ticaret platformlarına kısıtlamalar getiriliyor!

Türkiye'de e-ticaret sektörünü düzenlemek amacıyla yeni bir kanun düzenlemesi hayata geçirildi. E-ticaret platformlarına getirilen kısıtlamalar ile tekelleşme ve haksız rekabet önlenmeye çalışılıyor.

Aşiret düğünlerine 'ekonomi' ayarı: Kısıtlama geldi

Aşiret düğünlerinde kilolarca altın takılır, dolarlar ve eurolar havalarda uçuşurdu. Fakat alınan son karar her şeyi değiştirecek gibi görünüyor. İşte aşiret düğünlerine gelen 'ekonomi' ayarı ve kısıtlamalar...

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.

Üsküdar Kısıklı Mahallesi plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Üsküdar ilçesi, Kısıklı Mahallesi, 725 ada, 145 parsel ve 789 ada, 47 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.12.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

2022’de en çok o otomobil sattı! 10 milyon adetten fazla!

Dünyada 2022 yılında en fazla otomobil satışı yapan üretici şirketin Toyota olduğu açıklandı.  Tanınmış otomobil devi, stoklar konusunda mevcut kısıtlamalar devam etmesine rağmen, Asya pazarındaki talebin hız kaybetmemesinin de desteğiyle geçen yıl küresel üretimini yüzde 5 artırdı. Ünlü marka, 3 yı

Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'ın değeri belli oldu! Emlak Konut GYO resmen açıkladı! 

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'ın değerlerini açıkladı. Peki Bizim Mahalle 2. Etap 1. Kısım ve 2. Kısım'ın 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

KONUTDER: Birinci el satışlarda kredi kısıtlamaları acil olarak kaldırılmalı!

KONUTDER Başkanı Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas birinci el konut satışlarında kredi kısıtlamalarının acil olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Elektrik kısıtlamaları 2022 Haberi

Elektrik kısıtlamaları 2022

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), yaptığı açıklamada elektrik arz talep dengesinin sağlanması için iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program kapsamında kısıntı uygulanacağını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TEİAŞ'ın internet sitesindeki açıklamada, Ağrı ili Gürbulak ilçesi doğal gaz boru hattı arızası sebebiyle doğal gaz kombine çevrim santrallerine kısıntı uygulanacağı hatırlatıldı. TEİAŞ tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Elektrik arz talep dengesinin sağlanması maksadıyla gerek iletim sistemine gerek ise dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacaktır. Hangi kullanıcılara kısıntı uygulanacağı ve kısıntı miktarı ile ilgili dağıtım şirketleri ve teşekkülümüz tarafından bilgilendirme yapılacaktır."

Elektriğe yüzde 774 zam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 20 bin aileye elektrik desteği!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 4 milyon aileye...