19 / 07 / 2024

elektrikte bireysel artış

elektrikte bireysel artış

Türkiye’de elektrik talebinin yaşam aktiviteleriyle ilgili olduğunun altını çizen Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Bakanlar Kurulu’ndaki enerji sunumunda, "Hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketimi artmaktadır." diye konuştu.

Bankalar 3. çeyrekte konut kredilerinde artış bekliyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bankaların 2024 yılının ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmelerine göre 2024 yılının üçüncü çeyreği için bankaların beklentisi, konut ve diğer bireysel kredi talebindeki azalışın yerini artışa bırakması bekleniyor. 

Elektrikte zam beklentisi yüzde 60! Bireysel sübvansiyon dönemi de geliyor! 

'Elektrikte zam olacak mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılırken, konuyla ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi. Elektrikte zam beklentisi yüzde 60 oldu. İşte detaylar...

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Enerji Bakanlığı: "Elektrikte kurulu güç 2028'de yüzde 27 artışla 136 bin megavata ulaşacak"

Türkiye'nin elektrikte kurulu gücünün 2028 yılında yüzde 27 yükselişle 136 bin megavata yükseltileceği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları ve paylaşılan grafiğin içeriği...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Kredi kartı borcunu ödemeyenlerde yüzde 52 artış oldu!

Bankalar Birliği verilerine göre temmuz ayında bireysel kredisini ödeyemeyenler 78 binden 96 bine çıkarken, bireysel kredi kartını ödeyemeyenler 100 binden 114 bine yükseldi. Yasal takibe düşenlerin oranı da yüzde 52 artışla 180 bine çıktı.

Bireysel kredi kartı alacakları 992 milyar 296 milyon TL'ye çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 75 milyar Türk Lirası arttı ve 10 trilyon 424 milyar 761 milyon TL'ye çıktı. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı alacakları da yüzde 3,6 artış göstererek, 992 milyar 296 milyon TL'ye yükseldi.

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Elektrikte yeni tarife belli oldu! Faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrikte tüm abone gruplarının 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olan tarifelerini açıkladı. İşte faturanız Temmuz ayından itibaren artık böyle gelecek!

Nakit paraya sıkışan vatandaş çareyi borçta arıyor, bireysel krediler tam gaz artıyor!

Bankaların vatandaşa kullandırdığı bireysel kredilerdeki artış rekor seviyeye ulaştı. 2023 yılının ilk 3 ayındaki artış geçen yılın aynı dönemine göre 6 kat birden artarak 319 milyar liraya ulaştı.

Evi, arsayı online ihalede açık artırma ile satma dönemi başlıyor!

GABORAS, 3 aydır Gayrimenkul Ticaret Platformu’nda sunduğu ve kurumsal şirketlerin gayrimenkullerini ilk kez açık artırma usulüyle satışa çıkarmasına imkan veren ‘online ihale sistemini’ bireysel kullanıcılara sundu.

Bireysel krediler 1 trilyon TL'yi aştı: Kişi başı bakiye 29 bin TL!

Bireysel kredi ve kredi kartı borç bakiyesi Kasım 2021'de 1 trilyon 17 milyar TL'ye çıktı ve 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 18'lik bir artış görüldü.

Bireysel nitelikli kredilerde en yüksek artış konut kredilerinde oldu!

TBB Risk Merkezi aylık bülteninin temmuz sayısı yayımlandı. Bireysel nitelikli kredi ve kredi kartları içinde en yüksek artış yüzde 21 ile konut kredilerinde gerçekleşti.

elektrikte bireysel artış Haberi

elektrikte bireysel artış

Yıldız’ın verdiği bilgiye göre, Ramazan ayında ilk sahura kalkılan gece büyük artış göstererek 3500 MW’a ulaşan elektrik tüketimi akşam yemeğinde ise azalarak 750 MW’a düşüyor. Yıldız’a göre akşamları insanların sofralarda toplanması bireysel elektrik tüketimini azaltıyor. Yıldız, “Hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketimi artmaktadır. 2002 yılında bir hanede 3,95 kişi yaşarken, bu rakam 2012’de 3,81’e inmiştir. Özellikle batı bölgelerde insanların tek kişilik evlere çıkması, kişi başı gelir artış hızından daha hızlı elektrik tüketim artışına neden olmaktadır” bilgisini de verdi.


2023’E 122 MİLYARLIK YATIRIM


Elektrik arz güvenliğinin sürdürülebilmesi için 2023 yılına kadar yaklaşık 122 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğunu belirten Yıldız, elektrik ve doğalgaza ilişkin şu ilginç istatistikleri de aktardı:


-Geçen yıl 240 milyar kWh elektrik üreten Türkiye, 5.83 milyar kWh elektrik ithal ederken, 2.95...