04 / 10 / 2024

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi nedir

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi nedir

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tapuda sahteciliğin önüne daha hızlı geçmek amacıyla geçen sene Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'ni (EKDS) başlattıklarını ve böylece 35 milyon liralık vurgunun önüne geçildiğini söyledi.

Emlak ilanlarında 'EİDS' dönemi! E-devlet onayı olmadan ilan verilemeyecek!

Emlak ilanlarında Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) uygulamaya alındı. Uygulama ile doğrulanmış ilan başlığındaki düzenleme ile sahte ilanların, ilan kirliliğinin, tüketici mağduriyetlerinin, yetki belgesiz ve kayıt dışı emlakçılık faaliyetlerinin önlenmesi amaçlanıyor.

Ekonomist Mert Başaran: İlan doğrulama sistemi emlak fiyatlarını olumlu etkilemez!

Doğrulanmış ilan düzenlemesinin emlak sektörünü nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Ekonomist Mert Başaran, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

Emlak ilanlarında yetki doğrulama sistemi için son 3 gün! Elektronik İlan Denetleme Sistemi çözüm olacak mı? 

Emlak sektöründe yeni dönem 15 Eylül tarihi itibarıyla resmen başlıyor. Peki emlak ilanlarında Elektronik İlan Denetleme Sistemi (EİDS) çözüm olur mu? 

Mersinli emlakçılar, ‘Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’ne hazırlanıyor...

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, gayrimenkul sektöründe 15 Eylül’de uygulamaya konulup sektöre önemli yenilikler getirecek Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’nin detayları hakkında üyelerini konu ile ilgili bilgilendirdi.

İlan Doğrulama Sistemi öncesinde sahte ilanlara dikkat! Konutu mutlaka yerinde inceleyin!

Emlak ilanlarının güvenilirliğini artırma amacıyla yürürlüğe konan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Eylül'de devreye girecek. Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, sahte ilanlara karşı uyarılarda bulundu.

Elektronik ilan doğrulama sistemi emlak piyasasını nasıl etkileyecek? 

15 Eylül'de uygulamaya alınacak Elektronik ilan doğrulama sisteminin emlak piyasasını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Bursa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği Başkanı Erkan Öncel, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’yle fahiş fiyatların önüne geçilecek!

15 Eylül tarihinde devreye girecek olan yönetmeliğin, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren zorunlu olarak uygulanacağına değinen İzmir Emlak Komisyoncuları esnaf Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, bu uygulamayla fahiş fiyatların önüne geçileceğini kaydetti.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nde sona gelindi! Detaylar gelmeye başladı! Ev sahipleri dikkat!

Satılık ve kiralık gayrimenkuller için zorunlu olan Elektronik İlan Doğrulama Sisteminde detaylar netleşmeye başladı.

Emlakta yeni dönem için geri sayım başlarken, sektörden 'Birden çok kişiye yetki verilmesi sektörü yaralar’ uyarısı!

Gayrimenkul sektöründe 15 Eylül 2024 tarihi itibarıyla başlayacak olan elektronik ilan doğrulama sisteminin sahte ilanları engellemek için olumlu bir adım olduğunu söyleyen BURSED Başkanı Erkan Öncel, yetkiyi birden fazla emlakçıya vermenin kargaşa yaratacağını söyledi.

Araç sahipleri dikkat! Artık hangi belge zorunlu olacak!

Ticaret Bakanlığı'nca kurulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Eylül'de devreye alınarak emlak ticaretinde uygulanacak. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan yeni düzenleme ile bu belgeyi almayanların araba satışı yapamayacağını kaydedildi.

Bakanlık açıkladı! İkinci el araçta e-devlet dönemi başlıyor...

İlan siteleri üzerinden gerçekleştirilen ikinci el araç satışlarında ekim ayından itibaren yeni kurallar devreye giriyor. Şu anda aracını ilana koymak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapmak zorunda oldukları kaydedildi.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi nasıl işleyecek? Ev sahipleri dikkat: Bakanlık yazı yolladı! 

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, hem satılık hem de kiralık gayrimenkuller için zorunlu olacak. Peki uygulama nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Emlakta sahte ve hileli ilan dönemi 15 Eylül'de sona eriyor! Kiralık fiyatları düşecek! 

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi düzenlemesi ile internetteki sahte konut ilanlarının önüne geçilecek. İşte 15 Eylül'de başlayacak emlakta yeni dönemin detayları...

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi nedir Haberi

Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi nedir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Anadolu Ajansı muhabirine önemli açıklamalar yaptı. Zeki Adlı yaptığı açıklamada, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi'nin İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Türkiye'de yeni kullanılmaya başlanan bir sistem olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkemizde tapuda "sahte kimlik", "sahte vekalet" ve "sahte veraset intikal belgeleri" ile üç başlıkta sahtecilik yapıldığını kaydeden Zeki Adlı, teknolojiyi en iyi kullanan kurumlardan biri olarak, bu üç sahtecilik yöntemini yeni sistem üzerinden izlediklerini ve elden evrak almadıklarını dile getirdi. Adlı, şöyle konuştu: "Biz artık tapu müdürlüklerinde fotoğraf istemiyoruz. Kimlik numaralarını kişi sistemden giriyor o yeterli bizim için. Biz...