25 / 08 / 2024

emekli kira yakacak yardımı

emekli kira yakacak yardımı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu'nun 108 şubeden başkanının katılımıyla Ankara'da emeklileri yakından ilgilendiren konuları konuştu. Emeklilere kira yardımı teklifi talep edildi. 

CHP'li Gamze Taşcıer'den emekli aylığı tepkisi: En düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen zamlı emekli aylığına tepki geldi. Gamze Taşçıer açıklamasında, emekli aylıklarının en düşük kira bedelini bile karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Barınma krizi büyüyor, 1 asgari ücretli ve 2 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor!

Sürekli olarak artış gösteren faiz oranları yeni bir konut sahibi olmayı imkansız hale getirirken, barınma ve kira krizi giderek büyüyor. Konut fiyatları sürekli olarak artarken, 4 emekli bir araya gelse ancak bahçe katında ev kiralayabiliyor.

Emekli maaşı ve kira geliriyle yaşayanlar nasıl geçinecek? 80 bin TL'lik evlerde 13 bin TL'ye oturan kiracılar var!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle rayiçlerden düşük kalan kira bedelleri ev sahiplerini mağdur ederken, konu sık sık sosyal medyada gündem oluyor. İşte konuyla ilgili yapılan son paylaşım...

İBB'den çarpıcı araştırma! Emekliler kira baskısı altında...

İBB’nin hazırladığı “Enflasyon ve Kronikleşen Yoksulluğun Gölgesinde Geçim Mücadelesi: Emekliler” raporu kapsamında temel gelir kaynağı emekli maaşı olan hanelerin konut ve kira harcamaları 2022 senesinde yüzde 28,6 iken, 2023 senesinde yüzde 31,9 seviyesine kadar çıkmış oldu.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 'emekli kart' düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu. Emekliler; elektrik, doğalgaz ve kira ödemelerini artık bu kartla yapacak. İşte ayrıntılar...

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Tebernüş Kireçci: Kira artışlarında yüzde 25 sınırlaması kiracıların canını yakacak!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen ''yüzde 25'' sınırı kiracıyı koruyor gibi görünse de bu işten en çok zararlı çıkan kiracılar olacak. İşte ayrıntılar...

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Meclis'te emekli maaşı tepkisi: Emekliler sadece 20 günlük kira ödeyebilecek durumda!

Meclis'te emekli maaş zamları gündemden düşmüyor. Maaşları düşük kalan emeklilerin kiralarını bile zor ödeyecek durumda oldukları belirtiliyor. İşte Meclis'teki o konuşmalar... 

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

Milletvekilleri emekli maaşlarını tartıştı: Kirada oturup ev sahibi olmayan emeklilere kira desteği verilsin!

Milyonlarca emekli en düşük maaş olarak 10 bin TL alacak. Meclis'te bu maaşların kiraya bile yetmeyeceğine işaret eden milletvekilleri tek tek önerilerini paylaştı. İşte detaylar...

emekli kira yakacak yardımı Haberi

emekli kira yakacak yardımı

Ankara'da toplanan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu, emeklileri yakından ilgilendiren konuları görüştü. 

Posta Gazetesi'nde yer alan, Ankara'da 108 şube başkanının katılımıyla Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanlar Kurulu, emeklileri yakından ilgilendiren konuları görüştü.

TÜED Başkanlar Kurulu'nun şu talepleri şunlar:

- Emeklinin gelirinin yaklaşık 600 lirası kira ve ısınmaya gitmekte. Hükümetten talebimiz, kışın zorlu koşullarında emeklilere 'kira ve yakacak yardımı' yapılması.

- Enflasyon nedeniyle oluşan kaybın telafisi için seyyanen zam yapılmalı, emekli refahtan pay almalı.

- Emekli aylıkları hesaplama sistemini belirleyen güncellenme katsayısı ile aylık bağlama oranı sosyal güvenliğin evrensel normuna göre yeniden belirlenmeli.

- Dini bayramlar öncesinde emeklilere ödenen bin liralık bayram ikramiyeleri yıllık TÜFE oranında...