12 / 05 / 2024

emet bor katkılı çimento fabrika

emet bor katkılı çimento fabrika

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak..

Benzin ve motorinde büyük şok! Artık tek fiyat uygulanacak: Resmi Gazete'de yayımlandı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan karara göre, katkılı motorin ile benzinde fiyat farkı olmayacak ve tek fiyat uygulanacak. İşte detaylar...

2023 yılında kredi borçlanmalarında yüzde 54'lük artış!

Karşılaştırma sitesi encazipcom tarafından derlenen verilere göre 2022'nin sonunda 7 trilyon 568 milyar lira olan toplam kredi borçlanmaları, 2023 yılının Aralık ayının son haftasında 11 trilyon 630 milyar lira seviyelerine çıktı.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Düğünlerde artık altın yerine o takılıyor! Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor

Düğünlerde takılan altın takılar yerini Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'e bıraktı. Artık vatandaşlar altın yerine BES yaptırıyor. Üstelik devlet de yüzde 30 katkı sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emekli olmak isteyen binlerce vatandaş '3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte ayrıntılar... 

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Bu ödemeyi almayan dizlerini döver! Fiyatı duyanlar hemen başvuru yapmaya başladı bile

Geride bıraktığımız günlerde Ak Parti seçim beyannamesini açıklayan Erdoğan, devlet katkılı kredileri ilan etti. Faizsiz ve geri ödemesi hakkında verdiği bilgilerle gençleri mutlu etti. Peki bu krediler nasıl alınacak? detaylar haberimizde.

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

emet bor katkılı çimento fabrika Haberi

emet bor katkılı çimento fabrika

Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilerek dünyaya ihraç edilecek. Çimento fabrikasının temeli, gelecek yıl nisan ayında atılacak. Fabrikanın yapımını üstlenen Borçim Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, Emet'te fabrikanın kurulacağı yerde incelemelerde bulundu. Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca'yı ziyaret eden Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, yasal prosedürler sebebiyle fabrika yapımına henüz başlanamadığını söyledi. Projenin, 135 milyon dolara mal olacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Bunun için ilçede 100 dönümlük arazi satın aldık. Bir yandan yatırım için kredi onay aşamasına gelirken, uluslararası firmalar ile bağlantılarımızı da yaptık. Belediye Başkanımızın 'Mevzi İmar Planı'nı hızlandırmasıyla bugün yeni bir aşamaya geldik. İnşallah önümüzdeki yılın nisan ayında temelini atıp inşasına başlayacağız. Fabrikayı...