01 / 05 / 2024

Eminönü balıkçıları son durum

Eminönü balıkçıları son durum

Eminönü’ndeki tarihi balıkçıların tahliyesine ilişkin davada mahkeme, 3 nolu tarihi balıkçı teknesinin kira sözleşmesinin hala devam ettiğine hükmederek, tahliye kararının durdurulması için karar verdi.

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Altının onsu bugün 2 bin doların altına geriledi. Son iki ayın en düşük rakamları görüldü. Bugün altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2024 altın fiyatları.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

Balık fiyatları cep yakıyor! Vatandaşlar, tezgaha bakmakla yetindi...

Havaların soğuması ile birlikte, fiyatlar da yerinden oynadı. Vatandaşlar balık tezgaha bakıp geçiyor, fiyatlar el yakıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

İstanbul'da balık fiyatları geçen seneye göre düştü. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması durumunda fiyatların daha da gerilemesini bekliyor.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Balık severler tezgah başına! İndirime girdi, kilo kilo alın

Artan enflasyon balık tezgahını da vurdu. Yüksek fiyatlara balık tüketmek isteyenler indirim kovalıyor. Son olarak Migros ve CarrefourSA'da deniz ürünleri indirime girdi. İşte tüm detaylar...

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Balık tezgahlarında lüferin fiyatı yarı yarıya düştü: Şimdi istavritin de düşmesi bekleniyor

İstanbul'da son zamanlarda lüfer balığı tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda kilogramı 200 lira gibi yüksek fiyatlarla satılan lüfer, şu anda kilogram başına 100 lira gibi daha uygun bir fiyata düştü. Balıkçılar bu bolluğun hamsilerde de artış yaşanacağını belirtti.

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Kadın balıkçılarına yüzde 25 daha fazla destek ödemesi sağlanıyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine tam bu kadar destek ödenecek! Rakamlar bir bir açıklandı! 

Depremzede balıkçılar ve su ürünleri yetiştiricilerine sağlanacak ödemeler tek tek açıklandı. İşte o rakamlar...

Av yasağının başlamasına 15 gün kala balıkçılar isyan etti: Balık bitti, deniz kurudu!

Kötü bir av sezonu geçiren balıkçıların çoğu yasağın başlamasını beklemeden paydos etti. Balık azaldığı için fiyatlar da yüksek. Balıkçıların ortak görüşü kıtlığın üzerine koyarak devam edeceği şeklinde.

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Emin Aydın Mimarlık İnşaat Taahhüt Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Emin Aydın tarafından kuruldu.

İstanbul'un deprem uyarı sistemi resmen çalışmıyor: 2019'da balıkçıların kopardığı kablolar onarılmadı! 

Kandilli Rasathanesi’nin Marmara Denizi’nde kurduğu erken uyarı sistemine 2019'da trolle avlanan balıkçılar tarafından zarar verildi. Aradan geçen süreye karşın sistemin henüz onarılmadığı belirlendi.

Eminönü balıkçıları son durum Haberi

Eminönü balıkçıları son durum

İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, “Tekne sahipleri ile kiracılık ilişkisi sürüyor” ifadesini kullanarak balıkçı teknesinin tahliye kararını kaldırdı. Sözcü'den Sibel Gülersöyler'in haberine göre, balıkçılar, 1 senelik kira bedelini de ödemeye hazır olduklarını aktardı. Kira sözleşmesi, Temmuz 2020 yılında dolacak.

Galata Köprüsü ile Turyol iskelesi arasında, uzun senelerdir faaliyet gösteren balıkçı teknelerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen ihtarname ile ilgili dava, İstanbul 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. 1 Kasım 2019 tarihinde sona eren kira sözleşmesi sonrasında tahliyesi istenen balıkçıların yüzü de güldü. Mahkeme, “Tekne sahipleri ile kiracılık ilişkisi sürüyor” ifadelerini kullanarak, tahliye kararını kaldırdı. Verilen bu karar, 3 Nolu tekne için emsal olarak gösteriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2 hafta içerisinde İstinaf Mahkemesi’ne itiraz için başvurabilecek.

“TEKNELER KISA SÜRELİ KAPANABİLİR”

Konu ile ilgili olarak...