17 / 05 / 2024

Eminönü Meydanı yenileme

Eminönü Meydanı yenileme

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Meydanı 1939 yılında tasarlanmış!

1939 yılında belediyenin imar planlarının arasında Gazi Köprüsü'nün iki tarafındaki yolların açılması ve Eminönü Meydanı'nın tasarlanması varmış.

Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2. kısmı Aralık 2022'de açılıyor!

İBB ile Fransız Kalkınma Bankası arasında, Eminönü- Alibeyköy Tramvay Hattı'nda kullanılması amacıyla, 93 milyon Euro tutarındaki ön protokole imzalar atıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hattın kalan kısmının 2022 Aralık'ta açılacağını duyurdu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın 2022'de tamamlanacağını müjdeledi.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler başladı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü-Alibeyköy hattında ilk sefer bugün saat 12:00'de başladı. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün başlıyor! 

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler bugün saat 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler yarın başlıyor!

1 Ocak'ta resmi olarak açılan T5 Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında seferler 4 Ocak 12.00 itibarıyla başlıyor. Seferler ilk 10 gün ücretsiz olacak. 

Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı!

İstanbul halkının uzun süredir beklediği Eminönü - Alibeyköy tramvay hattı bugün açıldı. Hattın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşaner katılım sağladı. 

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor!

İstanbul halkının uzun zamandır beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı bugün açılıyor. Seferler ise 4 Ocak'ta başlayacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın açılıyor!

İstanbulluların merakla beklediği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yarın hizmete açılıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun önem verdiği projelerden biri olan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı iki gün sonra hizmete açılıyor.

Eminönü Meydanı yenileme Haberi

Eminönü Meydanı yenileme

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak. 


Belediyenin Eminönü Meydam'mn çeşitli noktalarında başlattığı ve Yeni Cami etrafındaki alanları yeniden düzenleyen çalışmada son viraja gelindi. 


Bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda Rüstempaşa Camii'nin önündeki meydan da tamamen boşaltılarak yayalara açıldı. 


Proje kapsamında Sirkeci Cankurtaran arasındaki araç trafiği tamamen yeraltına alınacak. Yedikule-Sirkeci arasındaki bölgenin de bisiklet yolu olarak kullanılacağı, surların bulunduğu alanın da kullanıma açılacağı belirtildi.Tarihi yarımadanın merkezi noktasında bulunan Eminönü Meydanı'nda bulunan Yeni Cami önündeki alanın yayalaştırma çalışmaları da hız kazandı. 


Trafik yeraltına 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, devam eden çalışmalarla ilgili olarak "Sirkeci-Cankurtaran arasında trafik yeraltına alınıp büyük bir meydan kazandırılacak. Hedefimiz Eminönü'nü tamamen yayalaştırmak. Şimdiye dek toplam 290 cadde ve sokak...