10 / 01 / 2025

Eminönü Meydanı yenileme

Eminönü Meydanı yenileme

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak.

Eminönü ve Kadıköy'e araçla giriş ücretli olacak! İstanbul'da trafik sorununa giriş ücreti önerisi! 

İstanbul’da araç yoğunluğunun azalması için giriş ücreti önerisi gündeme geldi. Bu kapsamda Eminönü ve Kadıköy'e araçla giriş ücretli olacak. İşte uygulamanın detayları...

1942 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü'nde 450 liradan arsa satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi Eminönü'nden 450 liraya 295 metrekarelik arsa satmış.

1942'de Eminönü'nde 16 bin TL'ye satılık dükkan!

1942 yılında Eminönü meydanda kira getirisi iyi olan bir dükkan 16 bin liraya satılıyormuş.

1940 yılında Eminönü ve Sultanahmet arasında cadde planı! Tarihi binalar ne olacak?

1940 yılında  Eminönü ve Sultanahmet arasında geniş bir caddenin açılmasına karar verilmiş. Peki buradaki tarihi binalara ne olmuş? 

1932'de Eminönü'nde 301 liraya satılık arsa!

Eminönü Malmüdürlüğü'nden 1932 yılında 301 lira değerinde arsa açık artırma ile satılacakmış.

1940 yılında Eminönü Meydanı inşaatı için Romanya'dan beton getirilmiş!

1940 yılında Eminönü'ndeki inşaatın yavaş ilerlemesinden dolayı şikayet edilmiş, çalışmaların hızlandırılması için de Romanya'dan beton getirilmiş.

1940 yılında Eminönü halkevi binası yanlış yapıldı iddiası!

1940 yılında Eminönü halkevi planınn yanlış yapıldığına dair iddialar gelmeye başlamış. Yapılan denetimler sonrası binada gerek planda gerekse inşaatta hiçbir hata bulunmamış.

1936 yılında Eminönü'ndeki Niğde Hanı 41 bin liraya satılmış!

1936 yılında Eminönü'nde tramvay caddesinde Kızılay maden suyu mağazasının da içinde olduğu Niğde Hanı 41 bin liraya satılmış.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

3 milyonla 20 milyonluk iş: 1940'ta Eminönü Unkapanı için büyük imar planı hazırlanmış!

1940 yılında Eminönü Unkapanı için 5 yılı kapsayan büyük bir imar programı hazırlanmış. İşte ayrıntılar...

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eminönü Hanı 1939 yılında yıkılmış!

1942 yılında bir türlü sonuçlandırılamayan Eminönü Hanı için yıkım kararı verilmiş. Söz konusu yapının 1942 yılında yıkılması için çalışmalar başlatılmış.

Eminönü Meydanı yenileme Haberi

Eminönü Meydanı yenileme

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Eminönü Meydanı'nda başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje tamamlandığında meydan tamamen yayalaştırılacak. 


Belediyenin Eminönü Meydam'mn çeşitli noktalarında başlattığı ve Yeni Cami etrafındaki alanları yeniden düzenleyen çalışmada son viraja gelindi. 


Bir yılı aşkın süredir devam eden çalışmalarda Rüstempaşa Camii'nin önündeki meydan da tamamen boşaltılarak yayalara açıldı. 


Proje kapsamında Sirkeci Cankurtaran arasındaki araç trafiği tamamen yeraltına alınacak. Yedikule-Sirkeci arasındaki bölgenin de bisiklet yolu olarak kullanılacağı, surların bulunduğu alanın da kullanıma açılacağı belirtildi.Tarihi yarımadanın merkezi noktasında bulunan Eminönü Meydanı'nda bulunan Yeni Cami önündeki alanın yayalaştırma çalışmaları da hız kazandı. 


Trafik yeraltına 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, devam eden çalışmalarla ilgili olarak "Sirkeci-Cankurtaran arasında trafik yeraltına alınıp büyük bir meydan kazandırılacak. Hedefimiz Eminönü'nü tamamen yayalaştırmak. Şimdiye dek toplam 290 cadde ve sokak...