01 / 05 / 2024

emlak komisyoncuları hangi işleri yapar

emlak komisyoncuları hangi işleri yapar

Emlak komisyoncuları gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmaz hakkında işlem yapılmasına aracı oluyor. Peki, emlakçılar başka ne iş yapar?

Konut fiyatları neden yükseliyor? 36 yıllık emlakçı açıkladı!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, emlak piyasası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Gazi Çelik açıklamasında konut fiyatlarının neden yükseldiğini de açıkladı.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Uzmanlar emlak vergisinin düşürülmesini istiyor! 'Yüzde 1'e düşürülmeli'

Gayrimenkul satışlarında alıcıdan ve satıcıdan yüzde 2 vergi alındığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Rakamlar arttı. 5 milyon TL’lik bir konutun satışında 200 bin TL vergi ödeniyor. Devletin bu oranı düşürmesi gerekiyor” dedi.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişi merak ediyordu! İşte emlak vergisi muafiyet şartları!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde emlak vergisinden hangi şartlarda muaf olup olunmadığını kaleme aldı.

Ev sahipleri dikkat! Emlak vergisi hangi durumlarda ödenmez?

Emlak vergisinin ilk taksiti mart nisan mayıs aylarında, ikinci taksiti ise kasım ayında ödenmesi gerekiyor. Peki ücretsiz izindekiler, arsa ve arazisi olan emekliler, tek yazlığı bulunan emekliler emlak vergisinden muaf tutuluyor mu? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

Emlak vergisinden hangi şartları taşıyanlar muaf?

2021 gelir vergisi ücretleri Hazine ve Maliye Gelir İdaresi Başkanlığınca yüzde 4,55 oranında artırıldı. Ödeme tutarları bina ve konut tipine göre değişiyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2021!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi hangi tarihlerde ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri 2021...

Emlakçı ücreti hangi durumlarda ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire almak için, emlakçı ile bir daireyi gezdim. Birkaç daire gezdikten sonra yakınım, daire önerdi, beğendim, aldım. Evleri gezdiren emlakçı, dairenin kendi alanı içinde bulunduğu iddiası ile ücret talep ediyor. Ücret talebi hukuki mi?' sorusunu cevapladı.

İzmir'de depremden zarar görenlerden emlak komisyonu alınmayacak!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Yardımcısı Gönül Vural yaptığı açıklamada depremde evi hasar görenlerden emlak komisyonu alınmayacağını açıkladı.

Hürriyet Emlak'tan Emlak Akademisi!

Hürriyet Emlak, İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası (İEKO) iş birliğiyle online platformda gayrimenkul danışmanlarına eğitim vereceği Emlak Akademisi'ni kurdu.

Sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanma şartları!

Emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta bitiyor. Peki sıfır oranlı emlak vergisi hangi durumlarda uygulanıyor? Kira getirisi olmayan bir devre mülk konuttan sayılıyor mu? Arsalar için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor mu? İşte yanıtlar...

New York'ta emlak komisyoncuları ne zaman çalışmaya başlayacak?

New York'ta valiliğin ne zaman başlayacağını belirleyeceği ikinci fazda, banka, sigorta ve emlak komisyoncuları ve idari servisler çalışmaya başlayacak. 

emlak komisyoncuları hangi işleri yapar Haberi

emlak komisyoncuları hangi işleri yapar

Emlakçılar ne iş yapar?

Emlak alım, satım,kiralama vb. aracılık işlerini yapan emlak komisyoncuları gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın alımı, satımı, rehin vb. aynı hak tesisi gibi tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık eden ve kiralama sonrası hizmetleri yerine getiren, bu konularda gerektiğinde danışmanlık, bilirkişilik ve ekspertizliğini yapan ve bunlarla ilgili olarak gerekli form, beyanname vb. belgeleri doldurabilen, bu iş ve işlemleri kendi adına açılmış bir iş yerinde yapan kişi veya kuruluş olarak karşımıza çıkıyor.


Emlak komisyonculuğu bürosunda; 

ilgili odasınca kullanıma sunulan;  Matbu alıcı ve satıcı yetki sözleşmesi ve kira kontratı; Matbu tellaliye, pey akçesi, yer gösterme ve komisyon paylaşım sözleşmesi; Ekspertiz formu ile; Senet ve damga pulu;  Hukuk, vergi, kadastro, muhasebe,...