25 / 07 / 2024

emlak konuttan borsa hareketi

emlak konuttan borsa hareketi

Türkiye'nin emlak devi Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO), borsada geri alım programı başlatacağını açıklaması hisse senetlerine adeta tarih yazdırdı.

Ev yerine hisse alıp, 10 sene beklerseniz 'servet' kazanabilirsiniz! Hisse yatırımı, konuttan daha mantıklı! 

Geçtiğimiz hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,83 değer kazanırken, konut yatırımı yeniden gündem oldu. Yatırımcı İbrahim Halil Gümüş, hisse yatırımının konuttan daha mantıklı olduğunu açıkladı. İşte o paylaşım...

Aldığı evini 3 yılda satandan 2 kat, 5 yılda satandan 1 kat fazla vergi alınacak! Boş evlere de ek emlak vergisi yolda!

Birinci vergi paketinin Meclis’te görüşmeye başlandığı dönemde ikinci vergi paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Buna göre, ikinci ve daha fazla konutu olanlardan “kademeli yükselen” ilave emlak vergisi ve hayalet konut şeklinde nitelendirilen 600 bin boş konuttan da “ek emlak vergisi” alınacak

Bu aralar Emlak Konut GYO'nun hisselerini alarak ev almış gibi kazanç elde edilebilir! 

Emlak Konut GYO 2024 yılının ilk altı ayında 13 milyar TL'lik 1.254 adet bağımsız bölümün satışını yaptığını duyurdu. Borsa yatırımcısı, gayrimenkul yatırımları uzmanı ve ekonomist Tolga Aykut, gayrimenkul piyasasını ve Emlak Konut GYO hisselerini değerlendirdi. 

Emlak sektöründe indirimler havada uçuşuyor! 

Borsa Filozofu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında emlakçılar, müteahhitlerin sarı sitedeki gayrimenkul ilanlarının fiyatlarını düşürmeye başladıklarını belirterek, 200 bin -300 bin indirimlerin havada uçuştuğunu kaydetti.

Borsa İstanbul'da Fikirtepe depremi! Emlak Konut GYO hisseleri sert düştü!

Emlak konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Fikirtepe'de yer alan 1.615 bağımsız bölümü 11.5 milyar liraya satın aldığını duyurdu. Söz konusu bu açıklamadan sonra şirketin hisselerinde sert düşüş yaşandı. Borsa İstanbul iki defa devre kesti.

Emlakçılar: Kira kontratları takip edilebilir olsun!

Konuttan kira geliri elde eden vatandaşların beyanname verme süreleri 5 Nisan 2024 tarihinde resmen doldu. Bakan Şimşek, toplamda 420 bin konutta yerinde tespit yapıldığını dile getirirken, Emlak müşaviri Yeşiltaş başlatılan uygulamaların ayaklarının yere basmadığını söyledi...

Ev mi, borsa mı?

Peter Lynch ve John Rothcild'in birlikte yazdıkları Borsada tek başına kitabının 47'nci sayfasına değinen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci ''ev mi, borsa mı?'' sorusuna yanıt verdi..

Borsa yatırımcılarına kritik uyarı geldi: Özellikle GYO'lara dikkat edin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci,   resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, borsa yatırımcılarının özellikle GYO'lara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen Borsa İstanbul’da temettü rüzgarı hızla esiyor. Emlak Konut GYO'dan temettü ödemesi açıklaması geldi! Emlak Konut GYO ne kadar temettü dağıtacak? Şimdi bakın! 

Emlakçıların yeni kira oyunu! Ev kiralarını borsa gibi yükseltiyorlar

Ev sahiplerini de ikna eden emlakçılar, her bölgede taban fiyat belirlemeye başladı. Daha önce ikinci el araç piyasasında gördüğümüz bu oyun kiralık evlere de bulaştı. Kiralık ev fiyatları borsa gibi yükselmeye başladı.

Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Çocuğunuzun geleceği için yatırımda arsa mı, borsa mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin o analizi...

Emlak Konut GYO Çekmeköy'deki 496 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul ili, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 563 ada 5 parselde yer alan 496 adet konuttan oluşan bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 17 Aralık tarihinde alındı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy Kirazlıdere'deki 53 bağımsız bölümün yapı ruhsatını aldı!

Emlak Konut GYO mülkiyetinde bulunan İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Kirazlıdere Mahallesi 566 Ada 1 Parselde yer alan 53 adet konuttan oluşan bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 26 Kasım 2021 tarihinde alındı. 

emlak konuttan borsa hareketi Haberi

emlak konuttan borsa hareketi


Türkiye'nin emlak devi Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO), borsada geri alım programı başlatacağını açıklaması hisse senetlerine adeta tarih yazdırdı. Borsa İstanbul'da endeksin yüzde 1.56 yükseldiği dün, Emlak GYO hisseleri ise yüzde 11.34 değer kazanarak 2.38 liradan 2.65'e fırladı. Hisse fiyatındaki rekor artışın etkisiyle, şirketin 9 milyar 44 milyon lira olan piyasa değeri, 1 milyar 26 milyon lira milyon lira artarak 10 milyar 32 milyona yükseldi. Emlak GYO'da dün 455.1 milyon TL'lik işlem hacmi gerçekleşti. Sermayesinin yüzde 49.34'ü TOKİ'ye ait olan Emlak GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 50.66 seviyesinde. Hissedeki yükselişin etkisiyle borsadaki Emlak GYO yatırımcılarının dünkü kârı 520 milyon TL oldu. 


269.1 MİLYON ADET HİSSE ALINACAK 

Emlak GYO, 6 Nisan'da yapılan genel kurulda, 380 milyon adet paya kadar şirket hisselerinin geri...