05 / 05 / 2024

emlak sektörü müsilaj tehlikesi

emlak sektörü müsilaj tehlikesi

Son günlerde başta Marmara Denizi olmak üzere Türkiye genelinde denizde yaşanan salya(müsilaj) tehlikesi konut sektörünü emlak sektörünü olumsuz etkiledi. Bölgelerde kaçış başladı. 

Çin'deki emlak sektörünün sorunları sona ermedi! Acilen müdahale edilmesi gerekiyor!

Çin'deki emlak sektörünün sorunlarının henüz sona ermediği ve hızla sorunların ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı. 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım'da başlıyor! Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak!

Emlak sektöründe yeni dönem 1 Kasım 2023 tarihinde resmen başlıyor... Bunu yapmayan tapu sahiplerine ceza yağacak... Acil bakın...

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

40 yıllık emlak sektörü yöneticisindan piyasa itirafı: Aşırı yükselen fiyatlar...

Konut piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmaları, yüksek inşaat maliyetleri, talebin artıp arzın düşmesi sektörü kısır döngünün içine soktu. Emlak sektöründe 40 yılını geçiren Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan ilginç bir itirafta bulundu.

Emlak sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Exchange programının bu bölümünde Covid-19 süreci ve sonrasında emlak sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Peki Kovid-19 salgınının etkilediği küresel emlak piyasasını 2022 yılında ne bekliyor?

Emlak piyasasında müsilaj tehlikesi!

Son günlerde başta Marmara Denizi olmak üzere Türkiye genelinde denizde yaşanan salya(müsilaj) tehlikesi konut sektörünü emlak sektörünü olumsuz etkiledi. Bölgelerde kaçış başladı. 

Emlak sektörüne müsilaj etkisi!

1.5 senedir Kovid-19 krizi yetmiyormuşçasına şimdi de deniz salyası denilen müsilaj tehlikesi ortaya çıktı. Müsilaj yalnızca İstanbul sahillerini değil ve tüm Marmara kıyılarını, Ege ve Karadeniz sahillerini de etkisi altına aldı. Salya, emlak sektörünü de etkiledi...

Eskişehir'de emlak sektörünü neler bekliyor?

Eskişehir'de emlak sektörüne dair açıklama yapan müteahhitler kentte ev fiyatlarının düşmesinin mümkün olmadığını dile getiriyor.

Pandemi emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birinci yılını geride bırakan pandemi sürecini emlak sektörü ve dijitalleşme açısından değerlendiren Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, pandeminin emlak sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Tepe Emlak Yatırım, İDO’nun ticari alanlarını kiralayacak!

25 senelik tecrübesiyle gayrimenkul sektörünün köklü kuruluşları arasında yer alan Tepe Emlak Yatırım A.Ş., İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) terminal ve gemilerindeki ticari alanların kiralama hizmetlerini üstlendi.

emlak sektörü müsilaj tehlikesi Haberi

emlak sektörü müsilaj tehlikesi

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj tehlikesi gayrimenkul sektörü için de tehdit haline geldi. Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre; Yalova ve Tekirdağ’ın turizm bölgelerinde sezonluk kiralamalarında iptallerin yaşandığını söyleyen emlakçılar taleplerin yaşanmasıyla kira ücretlerinde düşüş meydana geldiğini söyledi. 

Marmara Denizi’nin kıyı şehirleri olan Balıkesir, Yalova, Tekirdağ’ın kıyı bölgeleri müsilaj tehlikesinden nasibini almış durumda. Emlakçılar müsilaj nedeniyle popülerliğini kaybeden şehirler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Önceki senelerde Haziran ayında okulların kapanmasıyla bölgeye talebin hızla arttığını söyleyen Balıkesir Erdek’te faaliyet gösteren Mavi Emlak yetkilisi Hümmet Çilci, “Sınavların bitmesiyle de temmuzdan itibaren bölgenin nüfusu yazlıkçılarla ve tatile gelenler hızla artardı. Geçen yıl koronavirüse rağmen gelen turist sayısı da iyiydi.Ancak müsilaj tehlikesi ortaya çıkınca durum farklı bir hal aldı. Kapora verip sezonluk yazlık kiralayanlar kaporalarını geri istemeye başladı. Müsilajın...