29 / 04 / 2024

Emlak tapu harcı

Emlak tapu harcı

Tapu harcı, taşımaz malların alım ya da satım işlemleri esnasında taraflardan tahsil edilen hizmet bedeli olarak biliniyor. Peki, Tapu harcı ödemesi hangi bankaya yapılır? İşte tapu harcı ödemelerine dair tüm merak edilenler...

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Emlak alım satım tapu harcı!

Herhangi bir emlak alım satım işlemlerinde devlete tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Peki söz konusu emlak alım satım tapu harcı ne kadardır? Yanıtı haberimizde...

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

2021 tapu harcı ne kadar?

Gayrimenkul alıcısı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödenen 2021 tapu harcı ne kadar? Emlak alıp satanlar 2021 yılında ne kadar harç ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

2021 tapu harcı döner sermaye harcı zammı!

Emlak alan ya da satanların tapu harcı döner sermaye ücretini yatırmaları gerekiyor. Peki, tapu satış döner sermaye harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte 2021 tapu harcı döner sermaye harcı zammı...

Emlak sektöründen tapu harcı ve KDV indirimi talebi!

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, ''Emlak sektörü olarak Hükümetten tapu harcı ve KDV indiriminin 2020 yılında devam etmesini ve ayrıca Kamu bankalarının 0.79 konut kredisinin peni ve eski konutların alım-satımlarında geçerli olmasını talep ediyor ve istiyoruz” dedi.

Bu yıl emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemeleri yapmaları gerekiyor. Peki, 2019'da emlak alım satımında ne kadar tapu harcı ödenecek?

Konutta KDV ve tapu harcı indirimi kalıcı olacak mı?

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda, konutta başlatılan KDV ve tapu harcı indiriminin kalıcı hale getirilmesi gündeme geldi.

Halil Ersoy: Tapu harcı düşürülmeli!

Tapu harcı oranlarının yükselmesiyle sıkıntıya girdiklerini söyleyen emlakçı Halil Ersoy, yüzde 3 olan oranın yüzde 1’e düşürülmesini istedi. Ersoy, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi için konut faizi oranının yüzde 1’in altına düşmesi gerektiğini kaydetti.

Sedat Altınay'dan tapu harcı indirimi uyarısı!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde uygulanan tapu harcı indiriminde sona yaklaşılıyor. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcını kim öder 2018?

Tapu harcı oranı 2018!

Tapu harcı oranı 2018 yılında da binde 20 oranında tahsil ediliyor. Buna göre gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen gerçek devir ve iktisap bedeli üzerinden devir eden ve devir alan için ayrı ayrı binde 20 oranında hesaplanarak ödeniy

Tapu harcı indirimi devam etmeli!

Altın Emlak'ın Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, 30 Eylül tarihinde sona erecek olan konut ve işyerlerindeki tapu harcı indirimi ve konut teslimlerindeki KDV indirimleri yılsonuna kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Zülfikar Soyvural: Tapu harcı yüzde 1'e düşmeli!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, konut satışlarındaki ciddi düşüşe dikkat çekti. Soyvural, tapu işlemleri üzerinden alınan tapu harcının yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Emlak tapu harcı Haberi

Emlak tapu harcı

Gayrimenkullerin alım ve satım işlemlerinde alıcı ve satıcı belli oranlarda tapu harcı ödemekle yükümlü oluyor. Tapu işlemlerinin yapıldığı Tapu Müdürlükleri tarafından bu harçlar kesiliyor. 

Gayrimenkul satışlarında satıcı taraf tapu dairesinden randevu alarak satış işlemini başlatabiliyor. Gerekli evrakla taşınmazın bağlı bulunduğu Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapıyor. 

İşlemin kayda alınmasıyla birlikte satıcı sms sistemiyle haberdar ediliyor. Birinci sms mesajında kaydın sisteme alındığı haberi geliyor. İkinci mesajda da randevu tarihi ve yatırılacak harç miktarı bildiriliyor. Harç ödemesi yapıldıktan sonra alıcı ve satıcının kimlikleriyle beraber randevu saatinde Tapu Müdürlüğü'nde olmaları gerekiyor. Peki, Tapu harcı nereye ödenir?

Tapu harçlarının ödenmesinde genel usul, işlemin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeme yapılmasıdır. Ancak zaman içerisinde artan imkanlarla birlikte tapu harcının ödemesinde alternatif yöntemler geliştirildi. 

Bu kapsamda tapu harçları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca...