02 / 05 / 2024

Emlak vergi değer tespiti

Emlak vergi değer tespiti

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca, bugünkü yazısında emlak vergi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlardan bahsetti. İşte o haber...

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksiti mart ayından mayıs sonuna kadar ödenebiliyor. Peki 2023 yılı Emlak Vergisi hangi değer üzerinden ödenecek?

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022!

Gayrimenkul satış işleminin, satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde gerçekleşmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide belli bir tutar istisna olarak açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022 ne kadar?

Evergrande'nin hisseleri yüzde 14 değer kaybetti!

Çin emlak devi Evergrande krizi hala devam ediyor. Şirketin hisseleri, Hong Kong'da 17 günün ardından yeniden işlem görmesiyle beraber bu sabah yüzde 14 değer kaybına uğradı.

Yeni emlak vergisi değerleri neler?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi değer tespitleri 4 senede bir yapılıyor. 2022 yılı için belirlenen emlak vergisi değerlerinde çok sayıda itiraz yapıldı. Hak sahiplerinin 30 gün içerisinde emlak vergisi için itirazda bulunma hakkı var.

Emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden yapılacak?

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler devam ediyor.  Peki, emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden olacak? İşte detaylar...

Değer artış kazancı beyanname örneği 2021!

Değer artış kazancı ödeyenler, gayrimenkulünü beş sene içinde elden çıkaranlar oluyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemesi için ilk olarak beyanname vermeleri gerekiyor. İşte değer artış kazancı beyanname örneği 2021...

Değer artış kazancı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulünü elden çıkarmak isteyen vatandaşlar, ‘değer artışı kazancı’ kapsamında vergi ödüyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede gerçekleşmiş ise bu kapsama girmiyor. 

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

39 milyon konut için değer takip sistemi kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 2021 Cumhurbaşkanlığı yıllık planı ile vergi adaletinin sağlanması ve tapudaki fiyatın değer değişimlerinin incelenmesi için 2 birim kuruluyor. Yeni sistem ile vergide adaletin pekiştirilmesi sağlandı.

Emlak vergi değer tespiti Haberi

Emlak vergi değer tespiti

Bilindiği gibi 2018-2021 yılları emlak vergileri için baz teşkil edecek emlak değerleri 2017 yılı içinde takdir komisyonlarınca belirlenmiştir. Ancak, özellikle arsa ve arazi değerlerinin 2014-2017 yılları için belirlenen değerlere göre çok yüksek olduğu iddiası yaygın bir hal almıştır. Bu yazımızda emlak vergi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlar üzerinde duracağız.


Bina metrekare maliyeti ile arsalara ve araziye ait asgari ölçüde birim değer tespiti


Vergi Usul Kanunu’nun (VUK) Mükerrer 49'ncu maddesi hükmüne göre, Maliye ve Bayındırlık ve İskan bakanlıklarının Emlâk Vergisi Kanununun 29'uncu maddesi ile aynı Kanun’un 31'inci maddesi uyarınca hazırlanan tüzük hükümlerine göre bina metrekare normal inşaat maliyet bedellerini, uygulanacağı yıldan dört ay önce müştereken tespit ve Resmî Gazete ile ilân eder.


Türkiye Ticaret, Sanayi, Deniz Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları Birliği...