04 / 05 / 2024

emlak vergisi ara beyannamesi

emlak vergisi ara beyannamesi

Emlak vergisi kanunu gereğince, taşınmaz mal satın alan kimselerin belli bir süre içerisinde belediyeye beyan vermeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisinde değişiklik beyanı nedir? Emlak vergisinde değişiklik beyanı ne zaman verilir?

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihimde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? 2024 emlak vergisi taksit ödeme takvimi!

Milyonlarca konut sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinde son ödeme tarihi araştırılıyor. Peki emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman ödenecek, son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi nereden, nasıl ödenir?

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ekranı Nisan 2024!

Pek çok tapu sahibi emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki emlak vergisi ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Emlak vergisi ödemesinde son durum nedir?

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili araştırmalar başlamış durumda. Buna göre senede 2 sefere mahsus olmak üzere ödenen emlak vergisini isteyen vatandaşlar peşin isteyenler de taksitli olarak  ödeyebiliyor.

Milyonlarca gayrimenkul sahibine emlak vergisi şoku! Siz de muaf olabilirsiniz! Hemen bakın!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında başlayacak olan emlak vergisi ödemeleri kapsamında muafiyet şartları merakla araştırılıyor. Peki hangi meskenler için emlak vergisi ödenmez? İşte detaylar...

2023 emlak vergisi ne zaman ödenecek? Emlak vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri önceki aylarda sona erdi. Şimdi ise bu yılın ikinci taksitleri gündemdeki yerini aldı. Emlak vergisinin 2’nci taksitini ödemek isteyenler arama motorlarında ödeme tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, emlak vergisi ikinci taksit ödemesi ne zaman? İşte detaylar.

Emlak vergisi 2'nci taksit ödemelerinde son dakika! Tapusu olanlar hemen bakın! Emlak vergisi ne zaman ödenecek? 

Milyonlarca tapu sahibi 'Emlak vergisi 2'nci taksit ödemesi ne zaman?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenecek? İşte 2'nci taksit ödeme tarihi...

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak vergisi borçları silinecek mi? Emlak vergisine af mı geldi? İşte emlak vergisinde son dakika gelişmesi!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasında detayları açıklamasının ardından, vatandaşlar emlak vergisi borçlarının silinip silinmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki emlak vergisi borcu olan vatandaşın borçları silindi mi, emlak ve

Emlak vergisi internetten nasıl yatırılır?

Mart ayında başlayan emlak vergisi 1. taksit dönemi devam ediyor. Ödemesini online olarak yapmak isteyenler "Emlak vergisi internetten nasıl yatırılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Emekliler dikkat! Emlak vergisi ödemelerinde dikkat çeken detay! 

Emekli vatandaşlar emlak vergisi ödeyip ödemeyeceklerini merakla araştırıyor. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Emekliler emlak vergisinden muaf mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Emlak vergisi son ödeme tarihi 2022! Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart'ta başladı. Mükellefler vergi için son tarihin ne zaman olduğunu araştırıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi 2022 ödeyecekler dikkat! Son tarih belli oldu!

Bugün itibariyle başlayan emlak vergisi ödemeleri vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Sorularının yanıtına haberimizde yer verdik. İşte emlak vergisi ve detayları...

emlak vergisi ara beyannamesi Haberi

emlak vergisi ara beyannamesi

Emlak vergisinde değişiklik beyanı!

Emlak vergisi kanunu gereğince, taşınmaz mal satın alan kimselerin belli bir süre içerisinde belediyeye beyan vermeleri gerekiyor. 


İştirak halinde (elbirliği mülkiyetinde) Hissedarlar birlikte verebileceği gibi, herhangi bir hissedar tek başına da beyanname verebiliyor. Müşterek mülkiyette (paylı mülkiyette) beyanname münferiden veriliyor. Peki, emlak vergisinde değişiklik beyanı nedir? Emlak vergisinde değişiklik beyanı ne zaman verilir?


Emlak vergisi için her sene beyanname verme yükümlülüğü bulunmuyor. Ancak genel beyan dışında bazı durumlarda emlak beyannamesi verilmesi gerekebiliyor.


Vergi değerini değiştiren durumlarda bu olayın vuku bulduğu bütçe yılı sonuna kadar; bu durum yılın son 3 ay içinde gerçekleşmişse 3 ay içinde ilgili belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. 


Vergi değerini değiştiren durumlar:

-Bir binanın yanması, yıkılması suretiyle ve sair sebeplerle tamamen veya kısmen harap olması veya binada mevcut asansör...