14 / 05 / 2024

emlak vergisi kayıt

emlak vergisi kayıt

Emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için malikleri tarafından ödeniyor. Taşınmazın el değiştirmesi halinde yeni emlak kaydı oluşturuluyor. Peki, emlak vergisi kaydı için gerekli belgeler nelerdir?

Emlak vergisiyle ilgili çarpıcı açıklama! Türkiye'de emlak vergisi düşük!

Türkiye'de emlak vergisinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Cryptographic Engineering Genel Yayın Yönetmeni Çetin Kaya Tunç, Kaliforniya'daki emlak vergisi ile kıyasladı. İşte detaylar...

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

Kayıt dışı emlakçılara 54.5 milyon TL ceza kesildi! Ticaret Bakanlığından son dakika açıklaması!

Ticaret Bakanlığı tarafından, emlak sektöründe kayıt dışı manipülatif ve manipülasyon amaçlı ilan paylaşan 545 kişiye 54 milyon 500 bin TL ceza kesildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Türkiye sınırları içinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nedir? Ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2022 ödemeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

TÜROB'dan emlak vergisi önerisi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin emlak vergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Emlak vergisi artışları yeniden değerleme oranıyla sınırlı kalmalı" dedi.

Emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler!

Emlak Vergisi son ödeme tarihi ne zaman? işte Emlak vergisi ile ilgili tüm merak edilenler!

Sosyal medyada kayıt dışı emlak alım satımına uyarı!

Muğla'da, sosyal medya üzerinden son dönemde kayıt dışı emlak alım satımı yapanların arttığı ifade edildi. Yasalara uygun olmayan şekilde emlak alım satımı yapan kişi ve kuruluşlar, cezai yaptırımlar konusunda uyarıldı.

Yapı Kayıt Belgesi alanlar emlak beyanında bulunacak!

İmar barışından yararlanmak isteyenler için İzmit Belediyesi yetkililerinden önemli açıklama geldi. Yetkililer, Yapı Kayıt Belgesi alan vatandaşların emlak beyanında bulunması gerektiğini hatırlattı.

Emlak müşavirlerinden kayıt dışı ayakçı isyanı!

Gayrimenkul alım-satımındaki yüksek kâr iştah kabartıyor. Bu nedenle işi bilen bilmeyen çoğu kişi emlakçılığa soyundu, kayıt dışılık arttı. Emlak müşavirleri, 'ayakçı' olarak tabir ettikleri bu kişilerin piyasadan ayıklanmasını istiyor...

Tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi erteleniyor!

Torba Yasa olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının bütün maddeleri kabul edildi. Bu maddeler içerisinde tüzel kişiliği kaldırılan köylerde emlak vergisi ertelendiği maddesi de bulunuyor..

Emlak vergisi oranı kaçtır 2017?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs sonuna kadar ilgili belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi oranı kaçtır 2017? Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak müşavirlerinin sıkıntısı kayıt dışılık!

Etimesgut Emlak Müşavirleri Derneği (ETİ-EM-DER) bölgelerinde kayıt dışı olarak emlak müşavirliği yapanlara karşı mücadele başlattı.

emlak vergisi kayıt Haberi

emlak vergisi kayıt

Emlak vergisi kaydı için gerekli belgeler!

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa gereğince bu vergi arazi, arsa ve binalar için malikleri tarafından ödeniyor. Bu tür taşınmazı olan kimseler emlak vergisi mükellefi olup; vergiyi ödemekle yükümlü oluyor.


Emlak vergisi ödeyecek kişilerin ilgili belediyelerin emlak servislerine müracaat etmeleri gerekiyor. Vergiye konu olan taşınmazın el değiştirmesi halinde yeni mükellefin vergi kaydı oluşturması gerekiyor.


Emlak vergisi kaydı için yeni maliklerin, satışın gerçeleştiği senenin sonuna kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi kaydı için gerekli belgeler nelerdir?


Emlak vergisi kaydı..

1- Yapı kullanma izin belgesi

2- Tapu fotokopisi

3- Kimlik fotokopisi

4- Adres ve telefon bilgileri


Yukarıdaki belgeler ile taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidiliyor. Belediyede taşınmazın türüne göre değişen emlak vergisi beyannamesi dolduruluyor. Binalar için emlak vergisi beyannamesi örneği şu şekilde:


.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

....................