07 / 05 / 2024

emlak vergisi tarih 2013

emlak vergisi tarih 2013

Emlak sahibi olup da vergiden muaf tutulmayanlar yılın belli dönemlerinde emlak vergisi ödüyor. İki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi tarihleri 2013 haberimizde yer alıyor...

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman? Emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Emlak vergisi 2022 ödeyecekler dikkat! Son tarih belli oldu!

Bugün itibariyle başlayan emlak vergisi ödemeleri vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Peki emlak vergisi nasıl ödenir? emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman? Sorularının yanıtına haberimizde yer verdik. İşte emlak vergisi ve detayları...

Milyonlarca emlak vergisi mükellefini ilgilendiriyor!

30 Nisan 2021'den (bu tarih dâhil) önce verilmesi gerektiği durumda, emlak vergisi bildirimini yapmayan ya da bildirim yaptığı durumda vergisi eksik tahakkuk eden mükelleflerden hangi şartlarda emlak vergileri kapsamındaki gecikme faizi, gecikme zammı ve vergi cezaları alınmayacak? İşte detaylar...

Emlak vergisi borcu taksitlendirme!

Emlak vergisi affından yararlanmak  isteyenlerin, kanunun çıktığı tarih sonrasında yıl sonuna kadar başvuru yapabiliyor. İki ayda bir ödenebilecek taksitler 18 taksit halinde tamamlanabilecek. İşte emlak vergisi borcu taksitlendirme detayları...

Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahibi olan hemen herkesi çok yakından ilgilendiren bir vergi. Emlak vergisi ödemelerinde son tarih 1 Haziran...

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün!

Türkiye sınırları içerisinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son tarih bugün olarak belirlendi.

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son 6 gün!

Bu sene ödenecek olan emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlandı. Vergi mükellefleri şimdi de 2. taksit ödemelerini gerçekleştiriyorlar. Peki Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri için son tarih ne zaman?

Emlak vergisi değerine dava açmak için 7 Eylül son gün!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz emlak vergisi değerine dava açmak isteyenler için tarih hatırlatmasında bulundu.

Beyşehir Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Beyşehir 2015 yılı Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım’da bitiyor. Belediye, emlak vergisi mükelleflerinin cezalı duruma düşmemeleri için emlak vergisi ikinci taksitlerini son tarih olan 30 Kasım’a kadar ödemeleri gerektiği hatırlattı.

Emlak vergisi için son tarih 30 Kasım!

Emlak vergisinde ilk taksitler; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde veriliyor. Buna göre 2015 yılı emlak vergisi ödemelerinin ikinci taksit dönemi devam ediyor. Emlak vergisi için son tarih 30 Kasım..

2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Ev sahipleri için kritik tarih yaklaştı. 2015 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. İşte emlak vergisiyle ilgili merak edilenler ve izlemeniz gereken yol.

Emlak vergisi ödemeleri nasıl yapılır?

Ev sahipleri için kritik tarih yaklaşıyor. 2015 emlak vergisi ödemesi kapsamında ikinci taksit günü yaklaşıyor. İkinci taksit günü için bugünle birlikte son 7 gün kaldı.

emlak vergisi tarih 2013 Haberi

emlak vergisi tarih 2013

Emlak vergisi tarihleri!

Emlak vergisi, vergiden muaf tutulmayan gayrimenkul sahipleri tarafından iki taksit şeklinde ödenebiliyor. İsteyenler vergilerini 1. taksit dönemi içerisinde tek seferde verebiliyor. 


Emlak vergisi zamanı ile ilgili duyuruları, Gelir İdaresi Başkanlığı yapıyor. 2013 yılı vergi takvimine göre emlak vergisi tarihleri şu şekilde sıralanıyor;

İlk taksit dönemi için son gün 31 Mayıs'tı.

İkinci taksit dönemi ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.


Emlak vergisi nereye ödenir?

Vergi yükümlüleri ödemelerini gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapıyor. Eğer belediye e-belediye sistemini kullanıyorsa, ödeme internet üzerinden de yapılabiliyor.


Ancak gayrimenkul şehir dışındaysa ve e-belediye sistemini kullanmıyorsa vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.





Işıl Seren...