02 / 05 / 2024

Emlak vergisinin diğer vergilere etkisi

Emlak vergisinin diğer vergilere etkisi

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken emlak vergisi için ilk taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar ödenecek? Emlak vergisinin diğer vergilere etkisi nedir? İşte yanıtı...

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımı müjdesi!

CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Meclis'te asker, polis, jandarma ve diğer memurlara kira yardımını gündeme getirdi. İşte Derici'nin o açıklaması...

Aile konutunda şok detay! Vefat durumunda 4'te 1 miras diğer eşin olur! 

Eşlerin vefat durumunda aile konutu hükmünün sona erip ermeyeceği ve diğer eşin ne gibi hakları olacağı merak ediliyor. İşte aile konutu ile ilgili merak edilenler...

Ev sahibi-kiracı davası için emsal karar! Kiracı diğer odaları başkalarına kiralayabilir!

Federal Mahkeme, emsal niteliğinde bir karar alarak kiracının, söz konusu konutun diğer odalarını başkalarına kiralayabileceğine hükmetti.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Fahiş fiyatlar mercek altında! 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimler sonucunda 400 milyon TL üzerinde idari para cezası kesildiğini duyurdu. Bakan Bolat, 545 emlak işletmesine 54,5 milyon lira para cezası uygulandığını aktardı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, nasıl ödenir?

Ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklardan biri de emlak ve çevre temizlik vergisini ödemektir. Bu vergi türü de diğer vergiler gibi belirli bir amaçla ve belirli bir süre içinde ödenmelidir. Peki emlak ve çevre temizlik vergisi nedir, neden ve nasıl ödenir? İşte daha detaylı bilgiler…

Sınıf geçme puanı, Türkçe için 70 diğer dersler için 50'ye yükseltildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, daha önce kırk beş olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için yetmişe, diğer dersler için elliye çıkarıldı. İşte detaylar...

ING’den diğer bankaları kıskandıracak promosyon miktarı. Bu rakama yükselttiler

ING Bank diğer bankaları kıskandıracak bir promosyon miktarı açıkladı. İşte ING Bank tarafından açıklanan promosyon miktarının detayları.

Emlak vergisi oranları ne kadar? Hangi değer üzerinden emlak vergisi ödenir?

2023 yılında emlak vergisi, gayrimenkulün belirli bir değer üzerinden ödenmektedir. Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren bu haber, emlak vergisinin ne kadar ödeneceğini içeriyor. Bu yıl emlak vergisi ne kadar ödenecek, taksitle ödenecek gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Fındıkta işçi yevmiyesi ve diğer ücretler belli oldu! 2023 işçi yevmiyesi ne kadar oldu?

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, hasadı yaklaşan fındık ile ilgili işçi yevmiyesi ve diğer ücretleri duyurdu.

Vergisiz İphone'lar Artık Gerçek mi? İphone 14 ve Diğer Modellerde Büyük Fiyat Düşüşleri Ne Zaman Başlıyor?

Uzun süredir gündemde olan bir konu olan Apple İphone vergi muafiyeti ile ilgili bir gelişme yaşandı. Vergi muafiyeti tarihinin açıklanmasıyla İphone fiyatlarında da büyük düşüş beklentisi oluştu. İphone 14 ve diğer modellerde vergi muafiyeti uygulanacak. Artık vergisiz telefon almak mümkün olacak.

Emlak vergisinin diğer vergilere etkisi Haberi

Emlak vergisinin diğer vergilere etkisi

Emlak vergisinin diğer vergilere etkisi!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemeleri gereken emlak vergisi dönemi Mart ayı itibarıyla başladı. İki eşit taksit halinde ödenebilen verginin ilk taksitleri için son gün 31 Mayıs iken ikinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Emlak vergisi hesaplama formulüne göre bilindiği üzere büyükşehir belediyesi olan belediyelere bağlı taşınmazların vergileri ile büyükşehir belediyesi olmayan belediyelere bağlı taşınmazların vergileri eşit olmuyor.


Buna bağlı olarak yeni büyükşehir belediyesi olan illerdeki emlak vergisi oranlarında yüzde yüz artış yaşanıyor. Buna bağlı olarak emlak vergisinin diğer vergilere etkisi de oluyor.


Emlak vergisi oranları:

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1              ...