26 / 07 / 2024

emlakçı olmadan ev satmadan

emlakçı olmadan ev satmadan

İlk bakışta kendi başına konut satmak daha avantajlı gibi görünse de, detaylı ve uzun süren işlemlerde, işinde uzman bir gayrimenkul danışmanından yardım almak süreci kolaylaştırıyor.

Ev sahiplerine kira zammı önerisi: Piyasa koşullarına göre yapılmalı!

1 Temmuz 2024'te yüzde 25 zam sınırlamasının kaldırılmasıyla fahiş kiralar yeniden gündem oldu. Emlak uzmanı, ev sahiplerine kira zammı önerisinde bulundu. İşte ayrıntılar...

'Emlakçıdan topraktan ev satışı' vaadiyle büyük vurgun! 57 kişiyi böyle ağlarına düşürdüler!

Emlak dolandırıcılığıyla ilgili yeni haber gündeme bomba gibi düştü. Bir emlakçı 'topraktan ev satışı' vaadiyle 57 kişiyi 90 milyon TL dolandırdı. 

Avrupa Birliği'nde emlak kaosu! Ev sahibi - kiracı oranları şaşırttı!

Türkiye'de konut ve kira fiyatları cep yakarken benzer bir kriz de Avrupa Birliği'nde (AB) de yaşanıyor. Resmi olarak açıklanan verilere göre İsviçre, Almanya ve Avusturya gibi zengin ülkelerde bile nüfusun yarısından fazlası kiracı.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Emlak vergisi nedir? Kimler emlak vergisi ödemez?

Emlak vergisi, ev sahibi olan kişileri yakından ilgilendiren bir konudur. Emlak vergisi bazı durumlarda ödenir ve bazı durumlarda ise ödenmez. Ev sahiplerinin ödeme yapıp yapmaması gerektiği de bazı durumlara göre belirlenmektedir.

Ev sahipleri dikkat! “Bekara ev yok” dedi, ağızları açık bırakacak para cezası aldı! Bunu sakın yapmayın!

Çalışmak için gittiği ilde, konut kiralamak isteyen genç kadın, emlakçı ve konut sahiplerinin 'Bekara ev yok' cevabıyla sarsıldı. Bunun üzerine, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), emlakçı ve ev sahibi karı-kocanın ayrımcılık yasağı ihlali yaptığına hükmetti. İşte detaylar...

Artık kiracı döneminde devir değişti! Bekara ev vermem diyenler bu ceza sizi bekliyor

Bir genç kadın, çalışmak için gittiği şehirde ev kiralamak istedi ancak emlakçı ve ev sahiplerinin "bekara ev yok" yanıtıyla karşılaştı. Bu ayrımcı davranışın üzerine Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) devreye girdi.

Kontratı biten kiracı çıkarılır mı? Kiracı emlakçıya ev göstermek zorunda mı?

Kira kontratları mülk sahibi ile kiralayan kişiler arasında yapılmaktadır. Peki bu kontrata dair kim ne kadar bilgiye sahip? İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Sözleşmesi olmayan kiracı ne kadar sürede çıkarılır?

Kiracı ve ev sahipleri kiralanan mülke dair bir kontrat imzalarlar. Bu kontratta belli başlı kurallar yazılıdır. Peki bu kontrat yoksa ne yapılır?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Ev sahibi kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar bazı huşularda anlaşamayabilir. İşte ev sahibi ve kiracıların merakla sorduğu sorular ve yanıtları!

Emlakçıların rayiç kurnazlığı

Konut fiyatları ve kiraların artmasında büyük rol oynayan kötü niyetli emlakçılar piyasayı balon gibi şişiriyor. Akıl almaz bir oyunla kendi komisyonlarını artırmanın yolunu bulan emlakçılar, ev sahiplerini de kendi oyunlarına alet etmeye çalışıyor. İşte emlakçıların yeni oyunu

emlakçı olmadan ev satmadan Haberi

emlakçı olmadan ev satmadan

Konut alım satımında en doğru ve risk almayan yolu izlediğinize emin misiniz? Evini kendi başına satmak isteyenler bu konuyu bir defa daha değerlendirmeli. Konut alıp satma konusunda yeterli deneyimi olmayanlar hem müşteri potansiyeli, hem evin doğru fiyatını belirleme konusunda yanılabiliyor ve resmi işlemler sırasında sıkıntı da yaşayabiliyor; ilk bakışta avantajlı gibi görünen bu süreç daha zor bir yola girebiliyor. RE’MAX’in alanında uzman gayrimenkul danışmanlarının önerileriyle hazırlanan emlaktabugüncom, konutunuzu profesyonellerden yardım almadan satmanın yaratabileceği sorunlara karşı uyarıyor.

Doğru fiyatlandırma faktörü

Konut satışında en önemli noktalardan biri hiç şüphesiz evin doğru ederini belirleyip öyle satışa çıkarmak. Evin, konumu, metrekaresi ve iç özelliklerine göre tam olarak doğru fiyatlandırmayı da uzman gayrimenkul danışmanıyla yapmak hızlı ve sağlıklı sonuç veriyor. Yüksek fiyat vererek alıcı potansiyeli kaçırabiliyor veya...