30 / 04 / 2024

emlakçılar alım satım

emlakçılar alım satım

Gayrimenkul alım satım sözleşmesi emlakçı, gayrimenkul alıcısı ve gayrimenkul satıcısı ile birlikte imzalanır. Gayrimenkul alım satım sözleşmesi örneği ve daha detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Araç alım-satımında yeni dönem başlıyor! Artık mahkemeye gitmeye gerek kalmayacak!

Araç alım-satımında yeni dönem resmen başlıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) bünyesinde MASFEDTAM ismiyle kurulmuş olan tahkim mekanizmasıyla kusurlu araç alım satımındaki uyuşmazlıklar mahkemeye gidilmeden çözülecek.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

Ticaret Bakanlığı, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın (ATEM) girişimleri ile “Ev alırken, satarken ya da kiralarken dikkat!” uyarısında bulunarak kamu spotu yayınladı. 

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Yatırımcılar müjde! Papara’da 7/24 altın alım satım dönemi başladı!

Finansal teknoloji şirketi Papara, kullanıcılarına 7/24 altın alım satımı olanağı sunan özelliğini hayata geçirdi. Kıymetli Maden Hesabı ismş verilen yeni ürünle yakın gelecekte platin ve gümüş alım satımının da yapılabileceği kaydedildi.

Araç alım-satımında ek vergiyi kim öder? Ek MTV'de tüm ayrıntılar belli oldu!

Ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) tüm ayrıntılar netleşti. Bu kapsamda vatandaşlar araç alım-satımında ek vergiyi kimin ödeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı! Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın!

Ek MTV'nin ayrıntıları tek tek açıklandı... Alım-satımda ek vergiyi kim ödeyecek? Hemen bakın...

Döviz alım satımı yapanlar Kapalıçarşı piyasasına hücum etti!

Merkez Bankası’nın talimatı ile bankalar döviz alış satış fiyatı arasındaki farkı ciddi oranda artırdı. Dolar ve euro ile işlem yapan vatandaşlar da Kapalıçarşı’dan 40-50 kuruş avantajla döviz alım satımı yapmaya başladı.

İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Gram altın tam bu kadar olduğunda hemen alın! Elinizi çabuk tutun!

Altın fiyatları son dönemlerde yükselişe geçerken yatırımcılar alım fırsatı için ekranlara kilitlendi. İslam Memiş altın için alım fırsatını açıkladı! Gram altın tam bu kadar olduğunda hemen alın! Elinizi çabuk tutun!

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

European Apartments Group Gayrimenkul Emlak Alım Satım Danışmanlık Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Anton Pankın tarafından kuruldu.

emlakçılar alım satım Haberi

emlakçılar alım satım

Gayrimenkul alım satımlarından emlakçı aracılığıyla satışı gerçekleşen evlerde emlakçı, gayrimenkul alıcısı ve gayrimenkul satıcısı arasında bir sözleşme imzalanır. Söz konusu sözleşmede satışa konu olan gayrimenkulün satış bedeli, alıcı tarafından satıcıya ödenecek olan kapora tutarı, kapora sonrası ödenecek geri kalan bedel ve satışa konu taşınmazın bilgileri ve emlakçıya ödenecek olan komisyon ücreti yer alıyor.


Gayrimenkul satışında yararlanılan emlakçı da bu yararlanma karşılığı olarak belli bir miktar komisyon ücreti alır. Alınan komisyon ücretinin resmi bir nitelik kazanması için gayrimenkul komisyon sözleşmesi imzalanır. Gayrimenkul alım satım sözleşmesi örneği aşağıda yer alıyor.



Gayrimenkul alım satım sözleşmesi örneği


Bir taraftan …………………………………………………… adresinde mukim …………………………………… (Bundan böyle ALICI olarak anılacaktır) ile diğer taraftan ………………………. ………………………………..adresinde mukim  ………………….…………….(Bundan böyle SATICI olarak anılacaktır.)  aşağıdaki şartlarda bir gayrimenkul satış sözleşmesi yapmışlardır.

 ...