05 / 05 / 2024

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizi

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizi

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizini yayınladı. Analize göre, öğrenciler en çok İstanbul Üniversitesi çevresi ve Bahçelievler'den ev aradı..

Martta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 2024 yılı Mart ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Mart ayında konut arayanların yüzde 45’i kiralık yüzde 55’i satılık konut aradı

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

Türkiye genelinde, konut arayanların yüzde 44'ü kiralık ev baktı...

Türkiye'de kasım ayında konut arayanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı satılık konut araması yaptı. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, tek rakam düzenlemesinin sektöre katkı sağlayacağını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Kiralık konutta kriz derinleşiyor: Kiralıklar karaborsaya düştü, ev sahiplerinin oyunları arttı! 

Pandemi, savaş ve deprem sonrası yaşanan göç, Antalya’da emlak krizinin derinleşmesine neden oldu. Kiralık konutlar karaborsaya düşerken, şehre yerleşmek zorunda olan öğrenci, memur ve özel sektör çalışanları da zor duruma düştü. İşte ayrıntılar...

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Çevrim içi gayrimenkul platformu olan Emlakjet, 400 bin sayısına gelmiş olan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında oluşan hareketler doğrultusunda temmuz ayı emlak verilerini yayımlamasının haricinde özel araştırma dosyasında yaş gruplarına göre kiralık ev arama sürelerini ve bütç

Satılık ve kiralık ev fiyatlarında hangi iller lider oldu?

Emlakjet verilerine göre 2021'de Türkiye’de satılık ev fiyatları ortalama yüzde 97 yükselirken, kiralık ev fiyatlarındaki yükseliş ise ortalama yüzde 83 olarak kaydedildi. 2021'de satılık evlerin en çok değer kazandığı şehirler arasında Aydın yüzde 156’lık artış ile birinci sırada oldu.

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Serdivan'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Öğrenci ve mültecilerin akınına uğrayan Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kiralık ev sorunu büyüyor. Bölgede kiralık ev fiyatları cep yakıyor.

Öğrenciler en çok İstanbul Üniversitesi çevresi ve Bahçelievler'den ev aradı!

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizini yayınladı. Analize göre, öğrenciler en çok İstanbul Üniversitesi çevresi ve Bahçelievler'den ev aradı..

1+1 ve kiralık daire araması arttı!

Emlakjet GM Gizem Moral Kunter, TÜİK sonuçlarını ve Emlakjet Temmuz verilerini değerlendirdi. Gizem Moral Kunter, 1+1 ve kiralık daire aramasının yükselişte olduğunu ifade etti. 

Kiralık konutta öğrenci bütçesine uygun İstanbul ilçeleri!

Endeksa . com, üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte İstanbul’un tüm ilçelerindeki kiralık konut fiyatlarını son güncel verilerle paylaştı...

Kadıköy’de kiralık potansiyeli yükseldi!

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet’in verilerine göre, Kadıköy’de, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre kiralık daire aramasında yüzde 12 yükseliş gösterdi.

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizi Haberi

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizi

Emlakjet Öğrenci Kiralık Daire Piyasası analizi yayınlandı. Analizde yer alan bilgilere göre Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar gibi şehrin köklü merkezlerinde talepler yoğun olsa da, bu yıl öğrenciler Bahçelievler, Fatih, Maltepe, Kartal ve Avcılar gibi ulaşım imkânı olan ve daha uygun kira bulabildikleri ilçelerden ev aradı. Bu yönelimi, merkezdeki yüksek kiralar kadar ekonomideki seyir ile doğalgaz ve elektriğe gelen yüzde 9’luk zam da etkiledi.

Analize göre, öğrencilerin aradığı bölgeler arasında en uygun ortalama kiralık ilan değerleri 1.450 TL bedelle ile Bahçelievler olurken, onu 1.550 TL ile Kartal, 1.650 TL ile Maltepe takip etti. Öğrenciler Emlakjet’in sektörde bir ilk olan ‘Yakınında Ara’ özelliği ile en çok İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’nü arattı.

İstanbul’da Ağustos'tan itibaren canlanan ve özellikle öğrenci talepleriyle...