29 / 04 / 2024

ENAG

ENAG

Ekonomi Profesörü Özgür Demirtaş, enflasyondaki son rakamları açıkladı. 

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez enflasyon için iki veriyi karşılaştırdı ve sordu: IMF hazırlığı mı?

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) şubat ayı enflasyonunu aylık bazda yüzde 4,34 olarak açıklarken, TÜİK ise 4,53 olarak açıkladı. Bu durum karşısında ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı. 

Prof. Veysel Ulusoy'dan enflasyon açıklaması! Anladık mı gerçek enflasyon oranını şimdi?

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'nın (ENAG) kurucusu Veysel Ulusoy, sosyal medya hesabı X'ten bütçe rakamlarına değinerek gerçek enflasyon rakamını açıkladı.

Maaşlar 3 ayda adeta eridi! 7 bin 500 TL’lik en düşük emekli aylığı 3 bin 840 TL’ye geriledi!

Temmuzda 22 bin TL olan memur aylığının alım gücü, ENAG’ın verilerine göre 16 bin 852 TL’ye, 11 bin 402 TL’lik asgari ücretin alım gücü ise 8 bin 732 TL’ye düştü. 7 bin 500 TL’lik en düşük emekli maaşı 3 bin 840 TL ediyor.

Yüksek enflasyona karşı yatırım araçlarının performansı: Altın, borsa ve dolar değerlendirmesi!

ENAG'ın açıklamasına göre, bu yılın başından itibaren enflasyon yüzde 69,21 yükseldi. Bu durumda, yatırım araçları birikim sahiplerini ne kadar koruyabildiği merak konusu.

Konut fiyatları resmen uçtu! Amerika'da ev almak İstanbul’da ev almaktan daha kolay!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) konut enflasyonunu aylık yüzde 4,19 şeklinde açıkladı. Söz konusu bu artıştan sonra gözler de yeniden konut fiyatlarına çevrildi. Son bir sene içinde fahiş derece artan konut fiyatları, adeta yurt dışındaki ev fiyatlarını geçti.

Galatasaray'dan dev sponsorluk anlaşması! Galatasaray Stadyumu’nun adı Rams Global oldu!

Galatasaray Sportif ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat arasında yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanırken ilerleyen sezonlara ilişkin sözleşme yenilemesinde Enflasyon Araştırma Grubu'nun(ENAG) verileri de dikkate alınacak. İşte detaylar...

ENAG, Haziran 2023 enflasyon rakamlarını duyurdu: Yıllık enflasyon yüzde 108,5, aylık enflasyon yüzde 50.53!

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında yüzde 8.54 artış gösterdi. İşte ENAG tarafından açıklanan son dakika Haziran 2023 enflasyon rakamları...

ENAG mart ayı enflasyon verilerini açıkladı!

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mart ayına yönelik enflasyon verilerini açıkladı. ENAG'a göre martta enflasyon yüzde 5.8 arttı.

Asgari ücretten sonra yapılan zamlar enflasyonla uçtu! 

TÜİK ve ENAG aracılığı ile yapılan açıklamada 2023 için yapıla asgari ücret zammı, yükselen enflasyonla paralel olarak daha ceplere girmeden eridi. 

Fırlayacak... Elinde dolar olanlar için kritik açıklama Selçuk Geçer'den geldi! Bu üç aya dikkat

Enflasyon oranlarının açıklandı ve yıllık bazda enflasyon TÜİK'e göre yüzde 83,45, ENAG'a göre ise 186,27 oldu. Bu gelişmeler üzerinde doların fırlayacağını söyleyen Selçuk Geçer elinde dolar olanları uyardı.

Ünlü ekonomi profesörü Veysel Ulusoy Türkiye’de saklanan gerçek enflasyon oranı ve açlık sınırını deşifre etti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, son röportajında Türkiye’deki gerçek enflasyon rakamlarını ve açlık sınırını tek tek açıkladı.

Mayıs ayındaki enflasyon farkı ortaya çıktı! Yüzde 160'ı aştı

Milyonlarca insanın hayatını etkileyen enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK verilerine göre, yıllık enflasyon Mayıs'ta yüzde 73,50 aylık enflasyon ise yüzde 2,98 arttı. ENAG'ın hesaplamalarına göre bu rakam TÜİK'in heabından iki kat fazla çıktı.

Konuta yatırım yapmak isteyenler dikkat! Dünyada böylesi henüz görülmedi

Son 1 yılda konut kiraları ve fiyatları da neredeyse 5 kat yükseldi. ENAG’a göre gerçek enflasyon ilk 4 ayda toplam yüzde 42, son 12 ayda ise yüzde 157 olarak gerçekleşerek yıllık üçlü rakamlara ulaştı. Bütün bunlara rağmen Türkiye'de konut çoğu kişi için ihtiyaçtan ziyade yatırım aracına dönüştü.

ENAG Haberi

ENAG

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayına ait enflasyon rakamlarını paylaştı. Nisan ayında %69,97 olan enflasyon rakamları, Mayıs ayında ise %73,50 ile son 24 yılın zirvesine yükseldi.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup), tüketici fiyat endeksinin (E-TÜFE) Mayıs ayında %5,46, son 12 ayda ise %160,76 arttığını duyurmuştu. 

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: ENFLASYON %161 OLDU, YAZIK BİZLERE

Mayıs ayında da yükselişini sürdüren enflasyonu ENAG rakamıyla paylaşan Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, şu yorumu yaptı: “Enflasyon inanılmaz. % 161 oldu! ‘Faiz Enflasyonun Sebebidir’ hikayesi de paramparça oldu. Yazık bizlere, yazık bu ülkenin insanlarına…”

EDİTÖR NOTU: Bu haber 6 Haziran 2022 tarihinde saat 23.48’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 16,57 Türk Lirası, euro 17,72 Türk Lirası, altının gramı ise 980,97 Türk Lirası değerinde.

Merkez Bankası’nın eski Başkekonomisti...