29 / 04 / 2024

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi

REIDIN – Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi 2018 4. çeyrek sonuçlarına göre; İstanbul'da en çok taşınan ilçe yüzde 7.22 ile Ümraniye, en çok taşınan mahalle yüzde 1.59 ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi oldu...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

İstanbul’da taşınma oranları yüzde 98 arttı!

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi raporuna göre, mega kent İstanbul’daki taşınma oranlarında 2023 yılı 1. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 98,38 artış yaşandı.

Depremden sonra Ankara ve İstanbul'da taşınmalar hız aldı!

İstanbul ve Ankara  illerindeki taşınma hareketliliğini baz alan REIDIN ve ENakliyat işbirliği ile hazırlanan rapor yayınladı. İşte ayrıntılar...

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için barınma sorunu büyüyor! İstanbul'da ev kiralamak hayal mi oldu?

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için artık İstanbul’un merkezi bölgelerinde konut kiralamak daha da zorlaştı. Tapusorcom’un hazırladığı rapora göre, bu üç grup megakentte sadece Arnavutköy ve Çatalca’da konut kirayalayabilecek duruma geldi...

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Kırıkkale'nin şehir merkezinde bulunan  Küçük Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik TOKİ ile protokol yapılması için Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yetki verildi.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90.5’i İstanbul'dan!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk ödemeler başladı. Açıklanan rakamlara göre; ülke genelinde değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90,5'i İstanbul'dan yapıldı.

OECD İstanbul Merkezi açıldı! 

Türkiye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının (OECD) iş birliğiyle kurulan "OECD İstanbul Merkezi"nin açılışı gerçekleşti.

OECD İstanbul Merkezi yarın açılıyor!

Türkiye ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatının (OECD) iş birliğiyle kurulan "OECD İstanbul Merkezi" yarın açılıyor. 

Koronavirüsün ikinci dalgası 80 milyon kişiyi işsiz bırakabilir!

Merkezi Paris'te bulunan 37 üyeli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), koronavirüsün ikinci dalgasının işsizlik oranını yüzde 12'ye çıkarabileceğini bildirdi. OECD üye sayısına göre, bu, 80 milyon kişinin işsiz kalabileceğini gösteriyor.

OECD'den korkutan işsizlik açıklaması!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nden (OECD) ekonomideki kıpırdınmalara rağmen üye ülkelerdeki işsiz sayısının güçlü bir şekilde artabileceği uyarısı geldi. Örgüt, işsizliğin 1930'lardaki “ekonomik buhran” dönemindeki oranlara tırmanabileceğini açıkladı.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi Haberi

Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi

2017 yıl ortalamasının 100 olarak baz alındığı REIDIN – Enakliyat İstanbul Taşınma Endeks trendi, 2018 4. çeyrekte hem çeyreklik hem de yıllık periyotta azalış yönlü olmuştur. Endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem yaz aylarına denk gelen 2018 3. çeyrek olarak görülmektedir.

En Çok Taşınan Bölgeler

2018 4. çeyrek sonuçlarına göre en çok taşınan ilçe %7.22 ile Ümraniye, en çok taşınan mahalle %1.59 ile Küçükçekmece ilçesine bağlı Atakent Mahallesi oldu.

En Çok Tercih Edilen Bölgeler

2018 4. çeyrek sonuçlarına göre en çok tercih edilen ilçe %9.25 ile Kadıköy,  en çok tercih edilen mahalle ise %1.38 ile Üsküdar ilçesine bağlı Bulgurlu Mahallesi oldu.

En Hareketli Bölgeler

2018 4. çeyrek sonuçlarına göre en hareketli ilçe %6.48 ile Kadıköy, en hareketli mahalle ise %1.20 ile Küçükçekmece ilçesine...