26 / 08 / 2024

ender yorgancılar kim

ender yorgancılar kim

Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: "Bu gelişme ekonomide yeni bir olumsuz sarmal yaratacaktır. Sanayiciyi zor günler bekliyor" dedi.

Ender Yorgancılar: OSB'lerdeki taşınmazlar finansal kiralamaya konu olabilecekler!

Ege Bölgesi Sanayi Odası ( EBSO ) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Organize Sanayi Bölgelerinde ( OSB ) yer alan taşınmazlar için 'finansal kiralamaya konu olabilecekler' dedi...

Ender Yorgancılar: TOKi, sanayicilere fabrika inşa etsin!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada " TOKi, sanayicilere fabrika inşa etsin Sanayici ev parası öder gibi, fabrika parası ödesin. " dedi

İzmir sahil şeridindeki yapılar acilen dönüşüme girmeli!

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada deprem dirençli kent olma yolunda çok geç kaldıklarını belirterek, İzmir sahil şeridindeki yapıların  acilen dönüşüme girmesi gerektiğini söyledi. 

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'dan İzmir Büyükşehir'e çağrı: Arsa bulmakta zorluk çekiyoruz!

EBSO Haziran ayı olağan meclis oturumunda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar İzmir Büyükşehir'e çağrı yaparak, arsa bulmakta zorluk çektiklerini söyledi.

Ankara'da 7 milyon TL'den satışa çıkan konut projesi hatalar üzerine inşa ediliyor! Peki suçlusu kim?

Ankara'da yeni inşa edilen ve 7 milyon TL'den satışa çıkan konutların olduğu projedeki hatalar görenleri hayrete düşürdü. Proje yükseliyor ama hatalar üzerine... Peki bunun suçlusu kim? İşte ayrıntılar...

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: İzmir'de yatırımcı var, arsa yok!

Yaptığı açıklamada İzmir'in sanayici ve yabancı yatırım potansiyeli açısından büyük bir üretim merkezi olduğunu dile getiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, şehirde yatırım alanlarının yetersiz olduğunu kaydetti.

Ev sahibi kiracı savaşında en çok kim mağdur oldu? Vatandaşlar ne dedi? 

Son günlerin gündemden düşmeyen ev sahibi kiracı savaşı hız kesmeden devam ediyor. Peki ev sahibi kiracı savasında kim haklı? Vatandaşlar bu konu ile ilgili ne dedi? 

Ev sahibi - kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da artarken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden çok önemli bir paylaşım yaptı. Peki ev sahibi kiracı kavgasında haksız ve suçlu olan kim? İşte o sorunun yanıtı...

Ev sahibi ve kiracı kavgasında düğüm: İki taraf da mağdur! Ev sahipleri mi, kiracılar mı haklı? 

Yüzde 25 zam sınırı ile başlayan anlaşmazlıklar büyüyor. Kiracılar istenen evraklardan, ev sahipleri de kira ödemeyenlerden mağdur. Peki kim haklı? 

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti!

Türkiye turizm sektörünün 'en güçlü' markaları arasında yer alan Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti. İflas kararı ile beraber şirketin tasfiyesine geçildi.

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Arabulucu ücretini kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar esmeye devam ederken, pek çok kişi de arabulucuların kapısını çalıyor. Peki arabulucu ücretini kim öder?

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Kiracı mı? Ev sahibi mi? Kombi bakımını kim öder? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında her anlamda yaşanan sıkıntılar devam ederken, evde yaşanan sıkıntılı bir surumda da masrafların kim tarafından ödeneceği maalesef sorun olabiliyor. Kiralık bir evde kombi bozulursa bakımının masrafını kim öder? 

ender yorgancılar kim Haberi

ender yorgancılar kim

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamları yüksek bulduklarını belirterek sanayiciyi zor günlerin beklediğini savundu.


Doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili açıklama yapan Yorgancılar, kur artışları nedeniyle yapıldığı açıklanan zamların uzun süredir ertelenmesi nedeniyle çok yüksek olduğunu savundu.


Zamların sanayicinin tüm girdi maliyetlerinin artmasına neden olacağını ifade eden Yorgancılar, şu değerlendirmede bulundu:


“Bu gelişme ekonomide yeni bir olumsuz sarmal yaratacaktır. Çünkü enerji maliyetlerindeki artış önce enflasyonu artıracak bu da faizlerde artışı tetikleyebilecektir. Diğer taraftan artan enflasyon ücret taleplerini yukarıya çekerek işgücü maliyetlerini de yükseltecektir. Böylece hem enerji, hem finansman hem de işgücü maliyetleri artacak olan sanayici iç ve dış piyasalarda rekabet etmekte zorlanacaktır. Sanayiciyi önümüzdeki günlerde zor günler bekliyor." 


Sanayiciye pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini savunan Yorgancılar,...