18 / 05 / 2024

Endonezyanın ilk hızlı tren projesi

Endonezyanın ilk hızlı tren projesi

Endonezya'da ilk hızlı tren projesine başlandı. Hızlı tren için Bandung'da yapılan temel atma törenine, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo da katıldı. Endonezya'da ilk olacak hızlı tren projesinin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Mayıs ayının en hızlı orta segment Android telefonları belli oldu!

Mayıs ayında, AnTuTu'nun orta segmentteki en hızlı 10 Android telefonunu belirlediği bir değerlendirme gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Nisan Ayının En Hızlı 10 Android Telefonu Belli Oldu - İşte Performans Şampiyonları!

AnTuTu, nisan ayının en hızlı 10 Android telefonunu duyurdu. Geçen ay hangi telefonların performansı öne çıktı?

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti!

Merakla beklenen Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının ilk seferi gerçekleşti. Gerçekleştirilen sefere Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Ocak 2023'ün en hızlı android telefonları ortaya çıktı!

AnTuTu, ocak ayının en hızlı 10 Android telefonunu açıkladı. Peki geçtiğimiz ay hangi telefon nasıl performans gösterdi?

Dünyanın en hızlı bilgisayarı! İşte Apple MacBook Pro özellikleri

Yeni MacBook Pro, Apple'ın M2 Pro ve M2 Max yongalarıyla dünyanın en hızlı 14 inç dizüstü bilgisayarı. Destansı pil ömrü,  onu kullanan profesyoneller için neredeyse harika tasarlanmış.

En hızlı android telefonlar belli oldu! 

AnTuTu, globalde aralık ayının en hızlı 10 Android telefonunu açıkladı. Peki geçtiğimiz ay, hangi telefon nasıl performans gösterdi?

Dünyanın en hızlı Apple cihazı duyuruldu! 8 Aralık 2022 fiyat listesi...

AnTuTu, Apple'ın en hızlı cihazlarının bir listesini yayınladı. Geçen ay hangi cihazlar iyi performans gösterdi?

En hızlı ilk 10 Android telefon modelleri belli oldu!

AnTuTu, kasım ayının en hızlı 10 Android telefonu listesini yayımladı. Peki geçtiğimiz ayın en iyi performans gösteren 10 telefon modeli...

Endonezyanın ilk hızlı tren projesi Haberi

Endonezyanın ilk hızlı tren projesi

 Endonezya'da ilk hızlı tren projesine başlandı.


Hızlı tren için Bandung'da yapılan temel atma törenine, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo da katıldı.


Widodo, burada yaptığı konuşmada, proje tamamlandığında başkent Cakarta ile Bandung arasında yüksek hızlı tren seferlerinin yapılabileceğini söyledi. 


Endonezya'da ilk olacak hızlı tren projesinin 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.


Çin ile Endonezya arasında yüksek hızlı tren projesi anlaşması geçen yıl ekim ayında imzalandı. Projenin 5,5 milyar dolarlık maliyetinin yüzde 75'i Proje Çin Kalkınma Bankası'ndan (CDB), kalanı da Endonezya devlet işletmelerinin finansmanıyla karşılanacak.


Cakarta ile Bandung arasında sefer yapacak yüksek hızlı trenin güzergahında 4 durağın yer alacağı ve demiryolu mesafesinin 142,5 kilometre olacağı belirtildi. Projenin, Endonezya'nın en büyük sıkıntılarından biri olan toplu taşıma ve trafik sorununun çözümüne katkı sağlaması...